News

Ciprian Paraschiv confirmă Fanatik. Nu vrea să mai fie președinte la Poli Iași: „Las un club cu licența ca și luată”

05.03.2021 | 13:07
Ciprian Paraschiv confirma Fanatik Nu vrea sa mai fie presedinte la Poli Iasi Las un club cu licenta ca si luata
Ciprian Paraschiv confirmă Fanatik. Nu vrea să mai fie președinte la Poli Iași: „Las un club cu licența ca și luată”. FOTO: Facebook Ciprian Paraschiv
ADVERTISEMENT

La Poli Iași a avut loc o ședință furtunoasă miercuri dimineața. Andrei Cristea nu va mai fi antrenorul echipei și se va întoarce pe teren, urmând să fie adus un tehnician cu experiență. Din informațiile FANATIK, președintele echipei, Ciprian Paraschiv, este decis să își dea demisia. 

Ciprian Paraschiv renunță la funcția de președinte a lui Poli Iași

UPDATE 5 martie, ora 13:00 / Într-o postare pe contul oficial de Facebook, Ciprian Paraschiv a confirmat informația dezvăluită de FANATIK, conform căreia nu mai dorește să ocupe funcția de președinte a lui Poli Iași. Paraschiv a anunțat că a cerut ca după meciul cu FC Argeș, de luni, 8 martie, să își ia concediu fără plată până la finalul sezonului 2020-2021.

ADVERTISEMENT

„Dragi ieșeni,

În februarie 2020, am fost fericit! Pentru că am renunțat la o funcție importantă în fotbal. În cadrul unei instituții stabile. La un salariu considerabil.

De ce am fost fericit? Pentru că m-am întors la cel mai frumos club din lume pentru mine și m-am întors să folosesc tot ce am învățat în managementul fotbalului de la cel mai înalt nivel, la FRF și UEFA, pentru dezvoltarea acestui club.
Nu mă victimizez acum. Dar dacă mulți spun că îi apreciază pe “frumoșii nebuni”, trebuie să înțeleagă și “nebunia urâtă” din toată această poveste. Nu pentru mine, ci pentru viitorul mai bun pe care îl poate avea Poli.

ADVERTISEMENT

Ce am reușit? Să evităm falimentul în 2020 și să ne menținem în elita fotbalului. Dacă e puțin lucru, având în vedere că am descoperit datorii cu o valoare dublă față de cât am fost informat înainte de venirea mea, ținând cont că pandemia a bulversat toată strategia mea de sponsorship și fan engagement, doar voi, ieșenii care iubiți Poli nu doar “din gură”, puteți aprecia cu adevărat.

Ce am mai reușit? Am pus punct unei imagini de club second-hand și am tăiat sinecurile multiple, în ciuda oricărei adversități hrănite din orgolii personale și hrăpărețe. Am făcut lucruri normale în orice club care se dorește modern, echilibrat, stabil. Sau care ar trebui să se dorească așa.

ADVERTISEMENT

Las un club cu licența ca și luată, cu bonusurile de rămânere în Liga 1 achitate, cu primele la zi, cu salariile la zi pe 2020 și mici restanțe în acest an.
Și mai cred că alături de Andrei Cristea atingeam și obiectivul acestui sezon.

Sunt multe lucruri pe care nu le-am reușit, dar mai ales nu am reușit să obțin credit și susținere totală pentru acest proiect. Nici nu știu dacă acestea erau disponibile, oricum. Am veni la Iași pentru că știu că pot pentru Poli, dar e clar că nu toți putem pentru Poli.

ADVERTISEMENT

Sunt singurul angajat din club cu salarii restante încă de anul trecut, dar eu am venit să transform în fotbalul ieșean, nu să mă transforme fotbalul meu de-acasă în debitor. Din motive personale, independente de voința mea, am solicitat Consiliului Director intrarea în concediu fără plată, după meciul cu FC Argeș, până la finalul sezonului. Nu vreau să stingheresc, aștept cu nerăbdare strategia alternativă pentru viitorul clubului.

Nu putem coborî în iarbă și să băgăm mingea în plasă, nici nu a fost asta menirea mea. Am venit să transform clubul tinereții mele cu experiența profesională a maturității. Nu s-a putut, atunci voi urmări cu maximă atenție pașii ulteriori care vor fi gândiți pentru tricoul în care am râs, am plâns, am muncit și m-am zbătut.

Cer scuze fiecăruia dintre dumneavoastră pentru erorile, stângăciile sau neatenția mea. Pot doar să vă asigur că ele au fost produsul involuntar al unei dorințe prea mari, pornită dintr-o dragoste uriașă, într-un context pe care nu mi l-am imaginat atât de amar.
În februarie 2020 am fost fericit. Astăzi, sunt mâhnit. Dar știu sigur ceva. Eu am să pot mereu pentru Poli!”, a scris Ciprian Paraschiv, pe Facebook.

Dragi ieșeni,

În februarie 2020, am fost fericit! Pentru că am renunțat la o funcție importantă în fotbal. În cadrul…

Publicată de Ciprian Paraschiv pe Vineri, 5 martie 2021


Ciprian Paraschiv: „Andrei nu merita să fie tratat atât de urât!”

UPDATE 3 martie, ora 12:47 / Ciprian Paraschiv, încă președintele Politehnicii Iași, a oferit o primă reacție după ședința Consiliului Director de azi, în care s-a hotărât sanționarea sa și demiterile antrenorului Andrei Cristea și a directorului de scouting Toni Heleșteanu.

„Sunt în drum spre București pentru întâlnirea de mâine a cluburilor din Liga 1. În ceea ce mă privește, îmi voi prezenta punctul de vedere după ce voi discuta cu cei care au luat deciziile de azi, fără să fiu consultat. Acum pot să spun doar atât: Andrei nu merita să fie tratat atât de urât!”, a reacționat Ciprian Paraschiv pe Facebook.

Sunt în drum spre București pentru întâlnirea de mâine a cluburilor din Liga 1. În ceea ce mă privește, îmi voi prezenta…

Publicată de Ciprian Paraschiv pe Miercuri, 3 martie 2021


Prima reacție a primarului Mihai Chirica după demiterea lui Andrei Cristea

UPDATE 3 martie, ora 12:05 / Mihai Chirica, primarul Iașului, a oferit o primă reacție după cutremurul din această dimineață de la Politehnica, soldat cu demiterea antrenorului Andrei Cristea și a directorului de scouting Toni Heleșteanu, dar și cu sancționarea președintelui Ciprian Paraschiv cu 10% din salariu pe următoarele trei luni.

„O analiză făcută la cald după ultimele rezultate, care te provoacă să iei decizii cât se poate de rapid. În primul rând trebuie să punem accentul pe echipă. Echipa, fotbaliștii trebuie mobilizați. Nu mai avem timpul să facem o echipă de la zero, nici nu ne putem permite financiar să facem acest lucru, jucătorii pe care îi avem trebuie puși la treabă, ei trebuie doar să-și găsească un lider. Concluzia mea este că acestei echipe i-a lipit un lider, unul în teren și unul în afara terenului.

Deocamdată nu cred că l-am găsit, dar va trebui să facem câteva schimbări. Propunerile Comitetului Director sunt cât se poate de firești în condițiile actuale. Ne trebuie un antrenor, suntem în lipsă de antrenor, lipsă de lider. Comitetul Director a propus să găsească în regim de urgență un antrenor la club. Tot Comitetul Director a decis demiterea lu Toni Heleșteanu pentru modul cum a constituit echipa în acest campionat, sancționarea președintelui Ciprian Paraschiv pentru trei luni. Comitetul Director își asumă acest interimat prin dublă semnătură pentru toate deciziile pe care le va la clubul până la final de sezon”, a declarat Mihai Chirica.


Știre inițială 3 martie, ora 10:52

Andrei Cristea, trimis înapoi în teren! Ciprian Paraschiv își dă demisia

Rezultatele foarte slabe din ultima perioadă au fost discutate într-o ședință a Comitetului Director de la Poli Iași la care a participat și primarul orașului Mihai Chirica. S-a tăiat în carne vie la această ședință în care Andrei Cristea a fost înlăturat din funcția de antrenor.

Nu a scăpat nici directorul de scouting al echipei, Anton Heleșteanu, care a fost dat afară pentru transferurile slabe, care nu au ajutat echipa să își revină. Din informațiile noastre, președintele Ciprian Paraschiv este și el decis să își dea demisia după ce s-a hotărât ca orice decizie pe care o ia la echipă să fie semnată și de Comitetul Director. În plus, Paraschiv a fost sancționat cu 10% din salariu pe timp de trei luni.

În aceste condiții, deciziile de la echipă vor fi luate de Comitetul Director până la finalul stagiunii. Iar primul pas este aducerea unui antrenor cu experiență care să scoată echipa din situația dificilă în care se află acum.

Andrei Cristea, doar un punct obținut din patru meciuri de campionat!

Andrei Cristea a rezistat doar o lună în postura de antrenor în Copou, fiind numit pe 31 ianuarie. El nu a putut sta pe bancă la primele meciuri pentru că a fost infectat cu noul coronavirus. A prins patru meciuri în Casa Pariurilor Liga 1 plus confruntarea cu Viitorul, reprogramată din cauza ceții.

Bilanțul este de 1 punct câștigat în cele patru meciuri. Debutul său pe bancă a fost împotriva celor de la Petrolul Ploiești, în Cupa României. Poli Iași a pierdut clar confruntarea, scor 0-3. Astfel, Cristea se întoarce pe teren fără nicio victorie ca antrenor.

Poli Iași este în acest moment principala candidată la retrogradare. Este ultima în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1, cu 16 puncte. Printre numele vehiculate pentru preluarea echipei se numără Adi Mihalcea, Flavius Stoican sau Eugen Neagoe.

Poli Iași ajunge la patru antrenori schimbați în acest sezon!

Oficialii celor de la Poli Iași trebuie să se miște repede, în condițiile în care următorul meci al echipei este programat luni, 8 martie, pe terenul celor de la FC Argeș. Ultima victorie a ieșenilor datează din 20 decembrie 2020, 1-0 cu Hermannstadt.

Poli Iași ajunge la al patrulea antrenor în actuala stagiune. Daniel Pancu a condus echipa până la începutul acestui an, apoi interimatul a fost asigurat de Adrian Kerezsy până la numirea lui Andrei Cristea în funcția de “principal”.

  • 16 puncte are Poli Iași
  • 36 de ani are Andrei Cristea
ADVERTISEMENT