Carousel hot news

Revoluţie la un club de Liga 1 Îşi pune antrenor de Seria A

Angelo Massone, italianul care în vară a vrut să preia pe Rapid, a cumpărat 55% din acţiunile Ceahlăului Piatra Neamt. Omul de afaceri este decis să facă din gruparea moldoveană o formaţie...
10.01.2015 | 21:04
Revoluţie la un club de Liga 1 Îşi pune antrenor de Seria A
Clonin Oleg,Nicusor Stanciu,Andrei Stefanescu
ADVERTISEMENT

Angelo Massone, italianul care în vară a vrut să preia pe Rapid, a cumpărat 55% din acţiunile Ceahlăului Piatra Neamt. Omul de afaceri este decis să facă din gruparea moldoveană o formaţie de temut în Liga 1 şi a anunţat deja că mai mulţi jucători italieni vor fi transferaţi. Pînă atunci, Ceahlăul a rezolvat problema băncii tehnice. Ze Maria va fi noul antrenor al echipei clasată pe locul 15 în campionat, o adevărată lovitură de imagine dată de Massone. Brazilianul va sosi duminică, la ora 20, în România cu o cursă de la Roma, pe aeroportul din Bacău. Va semna contractul cu Ceahlăul, după care se va apuca de treabă.

Antrenor cu CV modest

În vîrstă de 41 de ani, Ze Maria a atins apogeul carierei în 2004, cînd a semnat cu Inter Milano. Brazilianul a jucat timp de două sezoane pe San Siro şi a marcat un gol în 29 de partide. În Serie A, fostul fundaş dreapta a mai evoluat pentru Parma şi Perugia. A agăţat ghetele în cui în 2009, după ce a evoluat un sezon la amatorii de la Citta Castello. Ze Maria nu a mai antrenat de cinci ani, iar singurele formaţii pe care le-a pregătit au fost Group Castello şi Catanzaro. Pentru echipa naţională a Braziliei a jucat 25 de partide, fără să marcheze. După ce s-a retras din fotbal, Ze Maria a fondat o şcoală de fotbal în Perugia.

ADVERTISEMENT

A asistat la derby-ul Rapid – Steaua

Ze Maria ar fi putut fi vara trecută antrenorul Rapidului în cazul în care Angelo Massone ar fi cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al clubului giuleştean. De altfel, brazilianul a asistat la partida Rapid – Steaua din debutul sezonului şi şi-a notat pe parcusul partidei mai multe detalii într-un carneţel. Din păcate pentru el, Valerii Moraru a preluat clubul, iar Ze Maria a ieşit din cărţi pentru preluarea Rapidului. Tehnicianul va antrena, totuşi, în Liga 1 începînd cu acest retur de campionat şi are ca obiectiv salvarea Ceahlăului de la retrogradare.

164 de partide a jucat Ze Maria pentru Perugia. A marcat 16 goluri

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri