ADVERTISEMENT
Nicio categorie

R€VOLUŢI€ în tenis! Simona Halep ar putea fi într-o echipă cu Nadal şi Serena!

Tenisul mondial va cunoaşte o revoluţie în acest an, odată cu lansarea International Premier Tennis League, o competiţie care va plăti regeşte jucătorii care participă. Spre exemplu, Rafael...
Autor: Claudiu Melinte | 28.02.2014 | 13:24
R€VOLUŢI€ în tenis! Simona Halep ar putea fi într-o echipă cu Nadal şi Serena!
Serena Williams şi Simona Halep la Wimbledon

Tenisul mondial va cunoaşte o revoluţie în acest an, odată cu lansarea International Premier Tennis League, o competiţie care va plăti regeşte jucătorii care participă. Spre exemplu, Rafael Nadal ar putea fi renumerat cu 1.1 milioane de euro pe zi şi va juca 3 meciuri din cele 8 ale turneului inaugural, anunţă presa din Anglia.

ADVERTISEMENT

Ce este International Premier Tennis League?

IPTL va fi un turneu la care vor participa 5 echipe stabilite în oraşele: Hong Kong, Mumbai, Singapore, Bangkok şi Kuala Lumpur care vor avea bugete de minimum 4 milioane de dolari fiecare. Formaţiile care se vor înscrie vor avea un selecţioner, exact ca la fotbal, iar meciurile se vor juca tur-retur. Spre exemplu, Rafael Nadal va putea face parte dintr-o echipă cu Williams, Berdych sau cu Simona Halep, în cazul în care românca va fi invitată la acest turneu.

Conform formatului competiţiei, împrumutat din cricket, fiecare echipă va trebui să convingă cîţiva sportivi din circuitulele ATP şi WTA, dar şi jucători retraşi din activitate.

ADVERTISEMENT

Ideea i-a aparţinut campionului de dublu Mares Bhupati care poartă negocieri cu mai mulţi jucători. Pînă acum şi-au confirmat participarea jucători ca: Stanislas Wawrinka, Tomas Berdych, Richard Gasquet, Agnieszka Radwanska sau Caroline Wozniacki.

Pentru turneu şi-au arătat interesul: Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray şi Serena Williams. Ideea acestui turneu nu îi încîntă pe Roger Federer şi pe Maria Sharapova, care au anunţat că nu vor participa la un astfel de turneu.

ADVERTISEMENT

Turneul nu este încă bătut în cuie, desfăşurarea lui depinde de numele care vor participa. Dacă planurile se vor fructifica, cel mai probabil va avea loc la sfîrşitul anului, la începutul lunii decembrie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!