Fotbal intern

Ei sunt așii din mânecă! Jucătorii nebăgați în seamă care își salvează echipele! Surprizele din top

28.01.2019 | 13:27
Ei sunt asii din maneca Jucatorii nebagati in seama care isi salveaza echipele Surprizele din top

Săptămâna aceasta va reîncepe sezonul în Liga 1 Betano, iar echipele din prima noastră divizie vor duce din nou lupta pentru trofeu, locurile europene sau evitarea retrogradării. Toate echipele se întorc după cantonamentele de iarnă, unde antrenorii au putut contura un prim 11 al fiecărei echipei pe care să se bazeze pe viitor.

Cu toate acestea, unele echipe au și un plus în ceea ce privește banca de rezerve. În prima parte a sezonului, anumiți jucători s-au remarcat drept adevărați „Factori X” pentru echipele lor.  Fie că au reușit să înscrie goluri în momente foarte importante, fie că au venit de pe bancă și au oferit pase decisive excelente, următorii fotbaliști trebuie luați în considerare în ceea ce privește posibili jucători cu un impact de pe banca de rezerve.

Alexandru Păun – Factorul X de pe banca lui CFR Cluj

Toni Conceicao a propus în cantonamentul din Antalya atât o așezare 4-3-3, cât și 4-2-3-1. Jucătorul care poate decide mai exact așezarea în teren este mijlocașul ofensiv Alexandru Păun. Tânărul fotbalist român, crescut de CFR Cluj, a reușit să se impună ca una dintre soluțiile tehnicianului portughez, fie din postura de jucător titular, fie din cea de rezervă.

Alexandru Păun se bucură după golul marcat în partida cu Dinamo
Alexandru Păun se bucură după golul marcat în partida cu Dinamo

Păun are 2 goluri și 2 pase decisive, în 15 partide și reprezintă un adevărat X Factor pentru CFR. Mai ales în condițiile în care clujenii nu au investit în transferuri în această iarnă iar banca de rezerve este unul dintre punctele slabe ale echipei campioane.

Florinel Coman și Raul Rusescu, oamenii care pot schimba jocul FCSB-ului

Dacă CFR Cluj are o bancă „subțire”, nu același lucru se poate spune și despre FCSB. Rivalii trupei din Gruia au adus și în această vară trei noi transferuri, pe Adrian Stoian, Florentin Matei și Ioan Hora și nu au renunțat la niciunul dintre jucătorii care erau titulari, chiar dacă Harlem Gnohere a avut, se pare, oferte importante din spațiul arab. Asta face ca FCSB să aibă cel mai talentat lot din Liga 1 Betano, de la mijloc în sus. Doi dintre jucătorii care nu sunt deloc siguri de locul lor în primul 11, dar care pot oricând să schimbe soarta partidei sunt Raul Rusescu și Florinel Coman.

Raul Rusescu a avut o prestație bună din postura de rezervă în prima parte a sezonului

Criticat în dese rânduri în ultima perioadă de patronul FCSB Gigi Becali, Raul Rusescu a rezistat în lotul FCSB, odată cu numirea lui Mihai Teja. El a și jucat titular în amicalele FCSB, unde chiar dacă nu a înscris și-a arătat utilitatea în angrenajul tactic al noul tehnician al roș-albaștrilor. De altfel, nici în mandatul lui Dică fostul golgeter al Ligii 1 Betano nu a evoluat deloc rău. Rusescu a adunat 15 meciuri, cu 3 goluri și 4 pase decisive.

Florinel Coman – întoarcerea lui „Mbappe”

De partea cealaltă, Florinel Coman era pe lista neagră a patronului Gigi Becali la începutul sezonului, dar evoluțiile sale excelente au redus nivelul criticilor din partea finanțatorului FCSB. „Mbappe” de România a avut mai multe partide în care a venit de pe bancă și a pus umărul la victoriile roș-albaștrilor din prima parte a acestui sezon. În cele din urmă, într-un sezon în care nu a fost tot timpul titular, Florinel Coman a adunat 7 goluri și 6 pase decisive în 21 de partide în actualul sezon, fiind clar una dintre soluțiile de avarie preferate ale lui Teja atunci când jocul nu va merge în direcția care trebuie.

Valentin Gheorghe – copilul-minune al Astrei

Nu doar favoritele la titlu au jucători-surpriză care vin de pe bancă. Astra Giurgiu a adunat o formulă ofensivă foarte puternică, în care se numără jucători precum Denis Alibec, Julien Begue, Azdren Llullaku sau Jacques Zoua. Printre ei și-a făcut loc în ultima perioadă tânărul Valentin Gheorghe. Mijlocașul dreapta a marcat un hat-trick de senzație în Cupa României, dar a reușit și două goluri în 11 meciuri jucate în Liga 1 Betano, în mai puțin de 450 de minute în acest sezon.

Florin Ștefan, promovat de Eugen Neagoe la mijlocul terenului

Surpriza actualului sezon în Liga 1 Betano, Sepsi Sfântu Gheorghe, are și o serie de fotbaliști tineri de foarte mare perspectivă. Printre ei se numără și Florin Ștefan, jucător adus de la fosta Juventus Colentina. Jocurile constante din ultimii doi ani l-au propulsat pe Ștefan ca titular și în naționala U21, pe postul de fundaș stânga. Cu toate astea, fotbalistul nu reușea să prindă primul 11 din pricina concurenței cu Daisuke Sato.

Florin Ștefan (în duel cu Mihai Roman) a impresionat după trecerea la mijlocul terenului

Așadar, de voie sau de nevoie, Neagoe l-a pus pe Florin Ștefan să joace în linia de mijloc, acolo unde tânărul internațional român a adunat mai multe meciuri, inclusiv ca titular și a strâns în total 3 goluri și 3 pase decisive în 10 meciuri, inclusiv un gol fabulos în partida cu FCSB. „Florin Ștefan, Adrian Rus și ceilalți jucători trebuie să muncească tot mai mult, să își câștige locul în echipă. Lucruri pe care le-au făcut până acum. Ei sunt jucători deja maturi și știu foarte bine ce au de făcut”, a povestit Eugen Neagoe, într-un interviu acordat FANATIK în cantonamentul din Antalya.

Andrei Cristea, noua vedetă de pe banca Craiovei?

Dacă am vorbit despre FCSB și CFR Cluj și a treia formație văzută drept favorită pentru titlu, U Craiova, a adus întăriri. Oltenii l-au înregimentat în această iarnă pe veteranul atacant român Andrei Cristea. Eroul din dubla cu Valencia a fost aproape de FCSB, dar în cele din urmă a „aterizat” pe noul Oblemenco.

Andrei Cristea a fost unul dintre cele mai importante transferuri efectuate în această iarnă în Liga 1 Betano

Andrei Cristea a înscris atât în partida cu Adanaspor, cât și în amicalul cu Vorskla Poltava, iar Devis Mangia are acum opțiunea să joace atât în 4-4-2, cu Cristea lângă golgeterul Elvir Koljic, ori să râmănă în 4-2-3-1, iar fostul căpitan al lui Poli Iași să vină să pună umărul de pe bancă.