News

Rezerviștii armatei ruse, trimiși în luptă cu puști ruginite și nefuncționale: ”Cum să tragi cu așa ceva?” Video

Pe rețelele de socializare au apărut imagini care arată cu ce armament sunt trimiși să lupte pe front rezerviștii armatei ruse. Se pot observa puști ruginite și nefuncționale.
24.09.2022 | 17:09
Rezervistii armatei ruse trimisi in lupta cu pusti ruginite si nefunctionale Cum sa tragi cu asa ceva Video
Rușii mobilizați să lupte în Ucraina, ”înarmați” cu puști automate Kalașnikov ruginite și nefuncționale. Sursa foto: capturi Twitter.com
ADVERTISEMENT

Într-un moment în care invazia sa din Ucraina întâmpină probleme, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială imediată a cetățenilor ruși.

Rușii mobilizați să lupte în Ucraina, ”înarmați” cu puști automate Kalașnikov ruginite și nefuncționale

La scurt timp, ministrul apărării de la Moscova, Serghei Şoigu, a declarat la televiziunea rusă de stat că ţara va convoca 300.000 de rezervişti. Între timp, opoziția de la Kremlin susține că numărul real ar fi, de fapt, mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Indiferent că e vorba de 300.000 de oameni sau mai mulți, problemele de logistică ale armatei ruse par a fi unele extrem de grave.

Rușii eligibili pentru mobilizare, care nu au fugit încă din țară, au fost deja chemați la centrele militare și au primit arme. Analizând câteva înregistrări apărute recent în online cu reacțiilor ”rezerviștilor”, constatăm că armata lui Putin va avea mari probleme pe front.

ADVERTISEMENT

Pe rețelele de socializare au apărut videoclipuri care arată că rezerviștilor li s-au dat puști care fuseseră pur și simplu mâncate de rugină și care nu sunt utilizabile nici măcar ca recuzită, darămite pentru un război de uzură și de lungă durată.

Reacția unui recrut rus când vede armamentul pus la dispoziție: ”Incredibil! Cum să tragi cu așa ceva?”

”Acestea sunt puștile pe care le avem. Este incredibil. Cum să tragi cu așa ceva?”, a spus unul dintre soldați în videoclipul apărut pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Un altul poate fi auzit minunându-se de pistolul ruginit pe care l-a primit, care prezintă o stare vizibilă de degradare. ”Are câteva decenii vechime și a fost îngropat undeva”, spune soldatul.

Iată, mai jos, filmările incredibile ale armelor ruginite pe care le-au primit rezerviștii. Tinerii se tem că vor fi doar ”carne de tun” pe frontul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Un internaut comentează aceste imagini și spune că situația critică a arsenalului de armament al Moscovei vine după ce, în timpul prăbușirii URSS, rușii au vândut 500 de miliarde de piese de armament.

ADVERTISEMENT