News

Rezultat istoric în Vrancea. Marian Oprișan a pierdut Consiliul Județean, după 20 de ani de dominație. Reacția social-democratului. Update

28.09.2020 | 15:01
Rezultat istoric in Vrancea Marian Oprisan a pierdut Consiliul Judetean dupa 20 de ani de dominatie Reactia socialdemocratului Update
ADVERTISEMENT

Alegerile locale 2020 au adus un rezultat istoric în județul Vrancea. Marian Oprișan, cunoscut ca și ”baron PSD”, a pierdut Consiliul Județean, după 20 de ani de dominație.

UPDATE ora. La câteva ore după anunțarea primelor rezultate de la Vrancea, liderul PSD, Marian Oprișan, a avut o primă reacție față de scorul obținut la scrutinul din județ. Acesta a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care le mulțumește celor care i-au acordat votul și spune că ”timpul va arăta valoarea oamenilor”.

ADVERTISEMENT

”Dragii mei vrânceni, Vă mulțumesc din suflet, tuturor! Mulțumesc și mă înclin cu recunoștință în fața celor care ați avut încredere în mine și în proiectele mele și m-ați votat. Mulțumesc și celor care ați avut o altă opțiune și nu m-ați votat.

Am sufletul împăcat, pentru că mi-am dedicat întreaga viață și carieră județului Vrancea, care este casa noastră. Am luptat și am muncit cu toată forța și determinarea pentru un trai mai bun pentru vrânceni și sunt mândru de tot ce am reușit să construiesc în Vrancea în ultimii ani. Îmi doresc ca proiectele de dezvoltare pe care le-am început să fie duse la bun sfârșit, pentru binele dumneavoastră.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că timpul va arăta justa valoare a oamenilor și a realizărilor fiecăruia. Pentru mine, lupta continuă! Voi rămâne același OM, care va fi alături de vrânceni, le va reprezenta interesele și îi va ajuta, cu toată puterea. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Oprișan.


Știrea inițială, 10:40. Din rezultatele preliminare, senatorul Cătălin Toma, liderul PNL Vrancea, este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea.

ADVERTISEMENT

Astfel, după numărarea voturilor până în prezent, liberalul ar avea un avans față de social-democratul Marian Oprişan, aflat în această funcție vreme de exact două decenii.

Dominația lui Marian Oprișan la Consiliului Județean Vrancea s-a încheiat după 20 de ani

Baronul PSD Marian Oprișan a pierdut Consiliul Județean Vrancea, după nu mai puțin de 20 de ani de când a fost ales pentru prima oară în această poziție.

ADVERTISEMENT

Până la alegerilor locale din 2020, Marian Oprișan era baronul PSD cu cea mai mare vechime în partid. Acesta conducea județul Vrancea din anul 2000, fiind timp de 5 mandate președintele Consiliului Județean.

Rivalul lui Oprișan din județul Vrancea, senatorul Cătălin Toma, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean, a anunțat luni dimineață că a reușit să-l detroneze pe unul dintre cei mai longevivi lideri ai social-democraților.

Parlamentarul a spune că și-a anunțat victoria întrucât că s-au centralizat 95% dintre voturi. Nu a spus dacă este vorba despre datele venite de la biroul electoral județean sau ca urmare a numărătorii paralele făcute la partid.

”În urma centralizării a 95% din voturile exprimate, pot afirma că am reușit cu ajutorul dumneavoastră să câștig președinția Consiliului Județean Vrancea. Majoritatea secțiilor rămase de numărat sunt din municipiu, acolo unde focșănenii și echipa PNL condusă de Ion Ștefan au fost fantastici, oferindu-mi încrederea lor și un scor confortabil.

Mulțumesc celor care au crezut în acest lucru și care au participat la vot. Astăzi, la ora 14, voi reveni cu o conferință de presă în care voi prezenta rezultatele finale.”, a scris Toma pe pagina de Facebook.

Cine l-a învins pe Oprișan la CJ Vrancea

Autorul surprizei uriașe din Vrancea, Cătălin Toma, este senator liberal din 2016, după ce timp de opt ani a fost primar al comunei Jariștea (2008-2016). În vârstă de 42 de ani, el a urmat o filieră umanistă în cariera profesională.

A absolvit în 1999 Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie a Universității București, apoi a fost profesor și timp de doi ani și director-adjunct la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești, Vrancea, liceu al cărui elev fusese.

Între 2010 și 2014 a fost în organizația de tineret, iar din 2014 este membru în Consiliul Local Executiv al PNL Vrancea. În 2016 a preluat conducerea organizației județene a PNL.

PSD cere renumărarea voturilor

În ceea ce-i privește, cei de la PSD nu recunosc succesul lui Toma și susţin că în Vrancea, la alegerile pentru CJ, sunt circa 10.000 de voturi nule şi au cerut deja renumărarea acestora.

”Din 300 de secţii avem deja circa 10.000 de voturi nule, un număr foarte mare. Dorin să vedem ce s-a întâmplat şi de ce sunt atât de multe voturi nule şi am cerut renumărarea acestora. deja la Boloteşti şi Tulnici au fost găsite voturi valabil exprimate între buletinele nule”, a precizat deputatul PSD Vrancea, Nicuşor Halici, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o...
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o dăm pe partea de Europe Style”
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
RUSIA a fost ATACATĂ! Prăpăd la 4.000 km de graniţă. Ucraina, lovitură fără...
RUSIA a fost ATACATĂ! Prăpăd la 4.000 km de graniţă. Ucraina, lovitură fără precedent
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!