Sporturi

Următorul OBIECTIV: MILIOANELE de la Dubai!

UPDATE / 15:07: Simona Halep nu va avea prea multe zile pentru a se relaxa după eliminarea de la Australian Open. Săptămîna viitoare, sportiva va evolua în turneul de la Paris, acolo unde...
22.01.2014 | 03:30
Urmatorul OBIECTIV MILIOANELE de la Dubai

UPDATE / 15:07: Simona Halep nu va avea prea multe zile pentru a se relaxa după eliminarea de la Australian Open. Săptămîna viitoare, sportiva va evolua în turneul de la Paris, acolo unde cîştigătoarea va primi 470 de puncte WTA. Apoi, în luna februarie, Simona va participa la Doha, întrecere unde se vor aduna cele mai bune jucătoare ale lunii. Va urma turneul de la Dubai, unde bonusurile pentru cîştig sînt colosale. În cazul unor evoluţii bune la turneele mai sus amintite, Simona Halep are şansa să urce între primele opt jucătoare din lume.

UPDATE Ce a declarat Simona la conferinţa de presă după înfrîngerea cu Cibulkova: “Chiar nu am putut să joc astăzi. Am avut prea mari emoţii şi nu am putut să le stăpînesc. Am fost foarte nervoasă şi înainte de meci şi în timpul acestuia şi nu am putut să simt mingea aproape deloc. Nu m-am mişcat prea bine, aşa că nici nu am jucat deloc bine” a început discursul românca.

“Sînt fericită că am ajuns într-un sfert de finală la un turneu de Mare Şlem. A fost visul meu înainte de acest turneu. Nu vreau să mă mai gîndesc la acest meci, ci să mă bucur de performanţa reuşită şi să merg acasă fericită. Voi mai avea şanse să trec de sferturile de finală în turneele de Mare Şlem, dar trebuie să muncesc foarte mult, la fel cum am şi făcut-o pînă acum. Şi trebuie să fiu pregătită înaintea meciurilor mari. Pentru asta trebuie muncă, multă muncă”, a explicat Halep la conferinţa de presă.

***********************************************************************************************

Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală la Australian Open, fiind învinsă de slovaca Cibulkova, scor 3-6, 0-6. Românca a fost dominată de la un capăt la altul de adversara sa, Dominika reuşind una dintre cele mai bune partide din carieră.

Meciul a început prost pentru compatrioata noastră, iar după 5 minute tabela arăta 3-0 pentru Cibulkova. A urmat primul game cîştigat, iar pe la jumătatea setului şi primul break. Halep şi-a pierdut serviciul la 3-4 şi a fost nevoită să cedeze primul set, scor 3-6. Cam atît se poate spune despre jocul Simonei, deoarece nu a existat în actul secund.

Setul doi a fost dominat de slovacă, iar la 0-3 deja Halep a cedat şi finalul era destul de previzibil. Scor final 3-6, 0-6 şi românca termină turneul cu cea mai bună performanţă la un Grand Slam, sferturi de finală.

Chiar dacă a fost eliminată, Simona va urca la începutul săptămînii viitoare pe poziţia a zecea în ierarhia mondială. Pentru accederea în faza sferturilor la Australian Open va primi 270.000 de dolari australieni şi 430 de puncte.

statistici halep

Cibulkova: “Voi avea un meci greu în semifinale, chiar dacă este Radwanska sau Azarenka. Le cunosc pe amândouă, sper să fac un meci bun şi să ajung în finală”

**************************************************************************************

SIMONA HALEP – DOMINIKA CIBULKOVA 3-6, 0-6

GAME, SET, MECI DOMINIKA CIBULKOVA! Simona Halep nu a putut face nimic în acest meci, adversara sa jucînd perfect!

Break Cibulkova! Dominika serveşte pentru cîştigarea setului secund. 0-5

Game Cibulkova! Halep a avut ghinionul să o prindă într-o zi de graţie pe adversara ei. 0-4

Break Cibulkova! Simona nu se regăseşte, românca avînd deja 18 greşeli neforţate. 0-3

Game Cibulkova! Adversara româncei serveşte perfect, fiind foarte greu de făcut break. 0-2

Break Cibulkova! Slovaca debutează foarte bine în actul secund. 0-1

SETUL 2

602722-tag-reuters.com0000-binary-sr1ea1i05g8c3-baseimage

SET CIBULKOVA! Dominika se impune în primul act, scor 6-3.

Break Cibulkova! Slovaca serveşte pentru cîştigarea primului set. 3-5

BREAK Halep! Cibulkova face 3 duble greşeli în acelaşi game şi îşi cedează serviciul pentru prima oară în acest meci! 3-4

Game Halep! Simona pare obosită, fiind un pic nemulţumită de stilul de joc al adversarei. 2-4

Game Cibulkova. Simona Halep a avut două mingi de break dar nu a reuşit să cîştige nici măcar una. 1-4

Game Halep! Primul game al româncei este cîştigat la 0. 1-3

Game Cibulkova! Simona Halep nu a reuşit să cîştige nici un game, dar îngrijorător este faptul că nu a mişcat pe serviciul adversarei. 0-3

Break Cibulkova. Românca îşi pierde serviciul! Simona nu pare foarte intrată în joc. 0-2

Game Cibulkova. Slovaca îşi cîştigă serviciul fără probleme, 40-15. 0-1

SETUL 1 – Simona Halep – Dominika Cibulkova

A ÎNCEPUT MECIUL! CIBULKOVA SERVEŞTE PRIMA.

Simona Halep a decis să primească în primul game. Jucătoarele au început încălzirea.

incalzire

19 grade Celsius arată termometrul înainte de începerea meciului.

Simona Halep pare foarte relaxată la intrarea în arenă. Este primul meci jucat de românca pe Rod Laver în acest turneu, arena centrală de la Australian Open.

Jucătoarele şi-au făcut apariţia pe teren.

Beit2SjCMAAVJq2.jpg large

****************************************************************************************************

01:46 Au mai rămas 15 minute pînă începe meciul! HAI SIMONA!

1467581_669461183104807_598425958_o

01:30 Lumea a început să îşi facă apariţia în complexul turneului. Deşi începe la ora 11:00, ora Australiei, se anunţă foarte multă lume în tribune, ambele jucătoare avînd foarte mulţi susţinători.

BeiirioCEAApX82.jpg large

01:20 Bookmakerii o văd favorită pe Simona Halep, oferind pentru victoria româncei cota 1,57. În schimb, Dominika Cibulkova are o cotă mult mai mare, 2,37. Cum majoritatea experţilor în tenis au declarat în cursul acestei zile, cel mai probabil va fi un meci lung, care va fi decis în setul decisiv. Cota pentru 3 seturi este 2,25.

cote halep

01:01 Am intrat în ultima oră! La 02:00 începe partida! În Australia este 10 dimineaţa şi soarele a început să-şi facă simţită prezenţa. Conform prognozei, vom avea parte de o zi perfectă pentru tenis, cu o maximă de 30 de grade Celsius.

australian open

00:45 Au mai rămas aproximativ 75 de minute pînă începe cel mai important meci din tenis-ul românesc din ultimii ani, sfertul de finală de la Australian Open dintre Simona Halep şi Dominika Cibulkova.

PARTIDA VA PUTEA FI URMĂRITĂ ÎN FORMAT LIVETEXT PE WWW.FANATIK.RO începînd cu ora 02:00

****************************************************************************************************************

UPDATE 20:55 Postul TV SBS, unul dintre cele mai importante din Australia, a lăudat saltul extraordinar pe care Simona l-a făcut în ultimul an, însă a făcut o gafă de proporţii, precizînd că ţara de origine a sportivei este… Bulgaria! Australienii sînt uimiţi că o sportivă care la începutul lui 2013 a părăsit aproape imediat competiţia, acum are mari şanse să ajungă în semifinalele Australian Open. 

UPDATE 18:55 Site-ul oficial al turneului o vede favorită pe româncă, aceştia anticipînd o victorie în 3 seturi a Simonei. “Halep învinge în 3 seturi. Cu posibilitatea de a juca prima semifinală de Grand Slam, modesta Halep va cîştiga partida cu eferveşcenta Cibulkova” anunţă specialistul site-ului oficial.

UPDATE 16:00 Stere Halep, tatăl Simonei, a declarat că se aştepta ca aceasta să ajungă în sferturi.  “Am avut emoţii, dar nu chiar aşa de mari. Mă aşteptam să treacă de Jelena Jankovici. O văd pe Simona în semifinale, simt eu că va trece şi de Dominika Cibulkova”, a declarat Stere Halep pentru Evenimentul Zilei.

UPDATE 13:16 Partida dintre Simona Halep şi Dominika Cibulkova va începe la ora 02:00 şi va fi prima partidă de pe Rod Laver, arena centrală din complexul de la Melbourne. Meciul care o poate duce pe româncă în semifinale poate fi urmărit în format LIVETEXT pe WWW.FANATIK.RO.

UPDATE 12:00 Fără să joace în meciul din sferturile de finală cu Dominika Cibulkova, Simona Halep are asigurată poziţia 10 în clasamentul mondial WTA. Românca a beneficiat de eliminarea Anei Ivanovici în faţa tinerei Bouchard, aşa că nu mai poate pierde locul în top 10. Mai mult, dacă ajunge în semifinală Simona urcă pe 9, în timp ce o finală i-ar asigura locul 7!

UPDATE 10:18 Australian Open este ultimul turneu la care Simona Halep participă fără antrenor. Imediat după Marele Şlem australian, românca va începe colaborarea cu Wim Fissette, un antrenor belgian. Printre jucătoarele pe care le-a antrenat de-a lungul carieriei se află Kim Clijsters, fost număr 1 mondial şi Sabine Lisicki, pe care a dus-o pînă în finala Wimbledonului din 2013.

4e13f09a-5c14-11e2-8461-709bd4529606_original.jpg.h380

UPDATE 18:26 “Simona a jucat la 80% din potenţial în primul set, la 70% în al doilea şi la 90% în decisiv”, a spus pe Eurosport Virginia Ruzici, managerul jucătoarei din Constanţa.

UPDATE 16:41 Bookmakerii au oferit deja cotele pentru partida dintre Halep şi Cibulkova din sferturile turneului de la Australian Open. Românca este favorită, cota pentru victoria lui Halep fiind 1,53.

cote halep

UPDATE 15:22 Simona Halep s-a mai întîlnit de 3 ori cu Dominika Cibulkova, scorul fiind 2-1 pentru slovacă.

halep ciubl

 

REZUMATUL PARTIDEI CU JANKOVICI DIN OPTIMI

http://youtu.be/u5S0Tdaq1NE

UPDATE 14:47 Simona Halep este în faţa celei mai mari perfomanţe din cariera sa în turneele de Grand Slam, fiind pentru prima oară cînd ajunge în sferturile unui astfel de turneu. În afară de turul 4 la US Open în 2013, românca a ajuns doar în turul 1 sau 2, o singură dată în 2011 ajungînd în turul 3 la Australian Open.

halep statistici

UPDATE 13:51 Site-ul oficial al turneului de la Australian Open o laudă pe Simona Halep pentru performanţa sa, titlul fiind “Simona se ţine tare”. Tot aici, românca este considerată jucătoarea care şi-a îmbunătăţit cel mai mult jocul din circuitul WTA.

UPDATE 11.50. Ilie Năstase, cel mai aprig contestatar din trecut al Simonei Halep, şi-a schimbat radical discursul. “E un rezultat bun, trebuie să continue la fel. Dacă o să aibă un sezon ca cel anterior, atunci e posibil să rămînă constant în primele 10 în acest an. Cînd va cîştiga un turneu de Grand Slam, atunci va căpăta o mai mare încredere în propriile ei forţe. Am încredere că poate cîştiga Australian Open”, a spus Ilie Năstase la sport.ro.
…………………………………….
Simona Halep a reuşit în această dimineaţă un rezultat de senzaţie la turneul de Grand Slam de la Australian Open. Cap de serie numărul 11, românca a învins-o pe Jelena Jankovici, a opta favorita, cu 6-4, 2-6, 6-0. Astfel, Halep atinge pentru prima dată sferturile unui turneu de Grand Slam, fază în care o va întîlni pe Dominika Cibulkova (favorita 20), din Slovacia. Aceasta a trecut de a treia favorită, Maria Şarapova, 3-6, 6-4, 6-1. Simona va încasa 270.000 de dolari australieni pentru performanţa atinsă pînă în acest moment.

ÎN FAŢA UNEI PERFORMANŢE ISTORICE

Prin victoria obţinută împotriva lui Jankovic, Simona Halep a devenit cea de-a treia românca din istorie prezentă în sferturile de finală de la Australian Open, după Virginia Ruzici în 1980 şi Irina Spîrlea în 1997. Ambele au fost eliminate însă în această fază, astfel că Halep poate scrie istorie în cazul în care va trece de Cibulkova. În semifinale, românca ar putea da peste Azarenka, cap de serie numărul 2.

CE A DECLARAT DUPĂ VICTORIE

“Este o mare bucurie pentru mine să evoluez într-o fază atît de avansată. Jelena a fost lider mondial, a trebuit să fiu foarte atentă. În setul 2 m-am simţit foarte obosită, dar mi-am dat seama că nu am nimic de pierdut şi mi-am făcut jocul. Am înţeles că trebuie să fiu agresivă şi că trebuie să mă bucur de orice meci. Cibulkova joacă foarte puternic, acoperă bine terenul, dar eu voi căuta să mă bucur de aceste momente, cine ştie ce se va întîmpla”.

statisticiARE O COTĂ FABULOASĂ

Deşi cota pe un eventual triumf al său la Melbourne a scăzut considerabil în comparaţie cu startul turneului, Simona încă primeşte şanse mici din partea bookmakerilor. Astfel, cu 10 lei pariaţi în acest moment pe victoria româncei, puteţi obţine un profit de 100 de lei, cota fiind de 11.00!

La start, Simona era cotată cu 23.00 să câştige turneul. Între timp, patru dintre jucătoarele care o depăşeau în această ierarhie au părăsit competiţia: Serena Williams, Sharapova, Stephens şi Kvitova.

Românca are prima şansă şi în confruntarea cu Cibulkova, unde primeşte cota 1.50 să o învingă. În schimb, slovaca este cotată cu 2.50.

FAVORITELE
Victoria Azarenka (2.00)
Na Li (3.50)
Ana Ivanovic (8.00)
Simona Halep (11.00)

CINE ESTE CIBULKOVA

Românca se va lupta pentru un loc în semifinale cu slovaca Dominika Cibulkova, locul 24 în ierarhia WTA. Halep s-a mai duelat de trei ori cu această jucătoare, pe care a învins-o la Bruxelles în 2012 şi în faţa căreia a pierdut la ‘S-Hertogenbosch în 2011, respectiv Indian Wells anul trecut.

Slovaca se află de asemenea în faţa celei mai bune performanţe din carieră la Australian Open. Face un turneu perfect, trecând în minimum de seturi de Schiavone, Vogele şi Suarez Navarro, iar în optimi reuşind marea surpriză: victorie în trei seturi împotriva Mariei Sharapova!

Cibulkova are în palmares trei turnee WTA cucerite, la Moscova, Carslbad şi Stanford. Este activă nu doar pe arenele de tenis, ci şi în afara loc, realizând câteva pictoriale atractive.

cibulkova 1

cibulkova 3

cibulkova 2