News

Rezultate admitere la Școala de Poliție de la Câmpina. Anul acesta s-a intrat cu medie mică

S-au anunțat rezultatele la examenul de admitere pentru Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” de la Câmpina. Ultima medie a fost una destul de mică.  
10.04.2022 | 11:17
Rezultate admitere la Scoala de Politie de la Campina Anul acesta sa intrat cu medie mica
Tinerii din România nu-și mai doresc să intre în MAI. Prezență mică la examenul de admitere la școala de poliție
ADVERTISEMENT

Meseria de polițist nu mai e la căutare, în România, iar asta a dus la o prezență neașteptat de redusă la examenul de admitere la școala de agenți de la Câmpina, în anul 2022.

Rezultate admitere Școala de Poliție Câmpina: o treime din candidați a picat probele sportive

Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” de la Câmpina a organizat o sesiune specială de admitere pentru absolvenții care doresc o meserie în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Numărul de participanți înscriși a fost, însă, mai mic decât în alți ani. Iar cei care au venit au fost slab pregătiți.

ADVERTISEMENT

Mai exact, din cei 3.600 de tineri care s-au înscris la examenul de admitere, o treime nu au reușit să obțină nota de trecere la probele sportive.

Ultima medie de admitere la școala de poliție a fost 6,80

Până la urmă, în sala de concurs au mai intrat 2.476 de participanți, care au concurat pe 1.340 de locuri. Acest lucru a dus la reducerea semnificativă a mediei de admitere.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare medie obținută de un candidat, la această sesiune de examen, a fost de 8,80, în timp ce ultima medie cu care s-a intrat în școală a fost de doar 6,80. În anii precedenți, ultimul candidat admis avea nevoie de o medie de peste 7,50.

Din numărul total de candidați admiși, doar 210 au fost fete.

Prezența mică la admiterea la școala de poliție poate fi explicată și prin schimbarea modalității de organizare a examenului. Începând cu această sesiune, concursul se face printr-un test cu întrebări din legislația Ministerului Afacerilor Interne, Codul Penal și legislația europeană. Rezultatul la proba sportivă contează în proporție de 50% din media finală.

ADVERTISEMENT

Noua bibliografie a fost dată publicității încă din una ianuarie.

Tinerii români evită meseria de polițist pentru că se tem de război

La sesiunea din septembrie 2021, ultima la care MAI a organizat concurs după modelul clasic, cel cu test grilă la limba română și la o limbă străină, peste 9.700 de tineri s-au înscris la admitere.

Un alt motiv pentru prezența redusă este frica tinerilor de război, care i-a făcut pe mulți să se orienteze spre alte școli

ADVERTISEMENT

Prezența extrem de redusă la această sesiune este un record negativ pentru unitatea de învățământ, care obișnuia să primească de trei ori mai mulți candidați, la examenele de admitere.

ADVERTISEMENT