News

Rezultate admitere liceu 2019. La ce licee au intrat elevii după repartizarea computerizată, confom edu.ro – Update

Autor: Daniel Șuta | 12.07.2019 | 08:30
Rezultate admitere liceu 2019. La ce licee au intrat elevii după repartizarea computerizată, confom edu.ro - Update
Rezultate admitere liceu 2019. Sursa foto: playtech.ro

Astăzi se afișează rezultatele la admiterea în liceu pentru 2019-2020. Elevii sunt extrem de emoționați pentru că află la ce licee au intrat după repartizarea computerizată, conform edu.ro. Cei care au terminat clasa a VIII-a vor afla până la ora 12:00 unde vor învăța pentru următorii 4 ani de zile.

Rezultate admitere liceu 2019: La ce liceu au intrat absolvenții de gimnaziu

Update, ora 10.00: Poți vedea rezultatele pentru fiecare liceu și fiecare județ AICI!

UPDATE, 08:20 Rezultatele de admitere la liceu pentru anul școlar 2029-2020 au fost publicate aici.

Imediat ce rezultatele de la admiterea la liceu vor fi cunoscute oficial, FANATIK.RO vă va prezenta aici informațiile necesare pentru a afla unde au fost repartizați absolvenții de gimnaziu. Rezultatele vor fi disponibile la acest link. Tot astăzi vor fi oferite și locurile care nu au fost ocupate în urma distribuirii elevilor la liceele dorite.

Repartizarea se face în mod descrescător, după medii. Așadar, pe primele locuri vor fi elevii care au obținut cele mai mari medii, iar pe ultimele locuri ocupate cei care au cele mai mici medii. Calculul mediei se face simplu și se iau în considerare media de admitere, media generală de absolvire a claselor V-VIII și media generală obținută la Evaluarea Națională pe care au susținut-o elevii de clasa a VIII-a.

Repartizările au fost afișate în jurul orei 8 și 30 de minute. Sursa foto: sputnik.md

Matematica a stricat toate calculele elevilor

În urma afișării rezultatelor de admitere la liceu, elevii vor fi nevoiți să depune dosarele de înscriere la liceele unde au intrat, pentru ca de la toamnă să înceapă un nou ciclu școlar.  Din cei 155.000 de candidați înscriși anul acesta la examenul de Capacitate, 146.000 au participat, iar restul au abandonat de mai mult timp școala. Rata de participare a fost de 94,2%.

106.000 dintre elevi au avut mediile generale de cel puțin 5, iar 429 dintre ei au avut media 10. Cei care au participat la examenul de limba li literatura română au fost într-un număr mai mare, adică 118.074 de elevi. Aceștia au luat cel puțin nota 5, în schimb ce la matematică, cei care au luat cel minim 5 au fost 91.606.

De la Evaluarea Națională au fost eliminați din examen doar opt candidați, iar lucrările lor au fost notate cu nota 1, adică au primit doar punctul din oficiu. Nota 1 au primit mulți dintre elevi care erau la examen. Județele în care s-au dat cele mai multe note de 1 sunt Sălaj, Sibiu, Olt, Satu Mare, Teleorman.

Unul dintre profesorii de gimnaziu consideră că notele mici, în special la matematică, au fost cauzate de dificultatea subiectelor din acest an: ”Față de anul precedent, subiectele au fost ceva mai dificile, dar arată ca un subiect așa cum ar trebui dat pentru a vedea valoarea elevilor de clasa a VIII-a. În opinia mea, subiectul este foarte bine structurat. Sunt foarte multe noțiuni pe care elevii care au terminat gimnaziul trebuie să le cunoască. Este un subiect complet, cu multe subpuncte, iar problema cu funcția și subpunctele c de la geometrie sunt probleme care necesită și puțin mai multă gândire, deci sunt probleme, zic eu, foarte bine alese pentru a vedea nivelul matematic al elevilor din gimnaziu”, a declarat profesorul Viorel Botea pentru sparknews.ro.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!