News

Rezultate admitere liceu 2020 București. Vezi la ce liceu ai fost admis după codul unic. Update

10.07.2020 | 13:56
Rezultate admitere liceu 2020 Bucuresti Vezi la ce liceu ai fost admis dupa codul unic Update
Rezultate admitere liceu 2020 București. Vezi la ce liceu ai fost admis după codul unic. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rezultate admitere liceu 2020 București. Pentru miile de elevi din Capitală şi împrejurimi care au promovat examenul de Evaluare Națională urmează să se afle rezultatele admiterii computerizate.

UPDATE, ora 14:00:  Ministerul Educației a afişat rezultatele repartizării în licee 2020.

VEZI AICI LA CE LICEU DIN BUCUREŞTI AI AJUNS

UPDATE, ora 13.45: Ministerul Educației întârzie afișarea rezultatelor repartizării în licee 2020. Nici până la ora 13:45, listele cu elevii admiși la liceu nu au fost făcute publice pe admitere.edu.ro. În anii trecuți, Ministerul Educației a publicat aceste date până în ora 12.00.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 9.09: Puteţi vedea AICI topul liceelor din Bucureşti, după mediile de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a care au promovat examenul au avut la dispoziție cinci zile, între 2 și 6 iulie 2020, pentru a completa fișele cu opțiuni de admitere la liceu.

Marți, 7 iulie, a fost ultima zi pentru corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată şi listarea fișelor corectate din calculator. Azi, vineri, 10 iulie, pe edu.rose afişează rezultatele.

ADVERTISEMENT

Admitere liceu 2020 București. Verifică liceul la care ai fost admis după codul unic

La Evaluarea Națională din 2020, s-a prezentat un număr de 172.531 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti, s-au înscris în acest an pentru a susţine examenul, conform situației centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Dintre cei 60.468 candidaţi prezenţi, 122.158 elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci). Dintre aceştia, 839 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10, a anunțat Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Pe data de 8 iulie, baza de date cu cererile de admitere a fost transmisă de la centrele judeţene/al municipiului Bucureşti la Centrul naţional de admitere prin confirmarea finalizării operaţiunilor specifice, iar joi, 9 iulie 2020, se va trece la verificarea şi corectarea eventualelor erori din bazele de date.

Apoi, pe 10 iulie, vineri are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a, prima etapă. Pe edu.ro au fost publicate deja rezultatele repartizării computerizate la liceele militare. Potrivit acestor rezultate, ultima medie de admitere la liceele militare din țară a fost 8,99.

ADVERTISEMENT

Care este algoritmul de repartizare în liceu

La fel ca în anii anteriori, algoritmul de repartizare computerizată 2020 a ordonat elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a poate fi consultată pe site-ul admitere.edu.ro, aceasta fiind publicată pe data de 4 iulie, după rezultatele la sesiunea specială a Evaluării Naționale.

Iată cum funcționează acest algoritm. Dacă un elev are media de admitere 10 (media de absolvire 10 și media la Evaluarea Națională 10) este repartizat primul, deci la prima sa opţiune.

Dacă un elev are media 9,5 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 10 locuri de către elevi cu medii mai mari, el va fi al 11-lea repartizat la prima sa opţiune.

Dacă elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari, dacă la a doua sa opţiune mai există locuri libere, va repartizat la a doua sa opţiune.

La repartizarea computerizată, când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere. Dacă prima opțiune exprimată este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat. În caz contrar, se verifică a doua opțiune de pe fișă, a treia și așa mai departe.

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. Situația poate să apară în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.

Astfel, completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu poate dăuna. În schimb, un număr prea mic de opţiuni poate diminua şansele unui candidat de a fi admis.

ADVERTISEMENT