News

Rezultate admitere liceu 2022. Vezi la ce liceu ai fost repartizat. Lista completă pe județe

Ziua de 14 iulie este una de foc pentru elevi și studenți, deoarece rezultatele la admitere liceu în 2022 urmează să fie publicate, iar tinerii află unde își vor continua studiile.
14.07.2022 | 06:30
Rezultate admitere liceu 2022 Vezi la ce liceu ai fost repartizat Lista completa pe judete
Elevii vor afla joi la ce licee au fost repartizați. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT
14-07-2022
07:12

Au apărut rezultatele pentru admiterea la liceu în 2022!

Pe portalul admitere.edu.ro au fost publicate rezultatele repartizării computerizate în licee.

Verifică folosind codul unic de candidat care este unitatea liceală în care ai fost repartizat

14-07-2022
05:22

Când apar rezultatele la admiterea de liceu 2022

Emoţii mari pentru elevii care au terminat şcoala generală. Rezultatele repartizării computerizate de la admitere la liceu 2022 vor fi publicate pe siteul Edu.ro, cel mai probabil, până la orele prânzului.

Poţi vedea AICI ce se întâmplă în scenariul nefericit în care nu ai fost repartizat la niciun liceu. 

A sosit ziua de 14 iulie, cea în care sunt disponibile rezultate la admitere liceu 2022, fiind comunicate rezultatele către candidații repartizați computerizat în învățământul liceal. Astfel, în unitățile de învățământ gimnazial va fi afișată lista cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal.

La ce liceu ai fost repartizat în urma admiterii la liceu

Reprezentanții Ministerului Educației au comunicat că rezultatele admiterii la liceu pentru 2022 vor fi afișate joi pe admitere.edu.ro. Așa cum probabil știu deja majoritatea părinților și a elevilor, rezultatul va fi afișat pe baza codului de candidat.

ADVERTISEMENT

Ulterior, elevii și părinții trebuie să fie foarte atenți la următoarea etapă: după repartizarea computerizată, ei trebuie să depună dosarul de înscriere la liceul la care s-a făcut repartizarea.

Depunerea dosarelor de înscriere la unitățile de învățământ la care candidații au fost repartizați se va face între 15 și 20 iulie. La 20 iulie mai este programată și transmiterea situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși.

ADVERTISEMENT

Zilele de 21, 22, 25 iulie 2022 sunt rezervate pentru rezolvarea situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. De acest aspect se va ocupa comisia de județeană de admitere sau cea a municipiului București.

Din dosarul de înscriere nu trebuie să lipsească cererea de înscriere, cartea de identitate (n.r. – acolo unde este cazul) și certificatul de naștere. Mai este nevoie de adeverința cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională, foaia matricolă pentru clasele V – VIII (n.r. – care va conține calculul mediei generale), dar și fișa medicală.

ADVERTISEMENT

Rezultatele admitere liceu 2022 – lista tuturor județelor

Ministerul Educației a anunțat marți, 12 iulie 2022, că la solicitarea Ministerului Apărării Naționale, a suplimentat numărul de locuri în liceele militare.

Astfel, suplimentarea locurilor a însemnat intrarea a 216 elevi în cele cinci colegii militare din țară. Ce înseamnă asta în cifre? Practic, pe lângă cele 600 de locuri pentru care s-a organizat admiterea în liceele militare în prima etapă, ME a suplimentat numărul cu 216 locuri.

ADVERTISEMENT

În final au fost admiși 816 candidați, deși pe listă au fost inițial 214 admiși. Conform sursei citate, la această situație s-a ajuns pentru că încă două locuri suplimentare au fost ocupate de doi frați de gemeni.

Aceștia au dreptul să fie admiși în aceleași licee cu frații lor admiși în prima etapă. În prim-plan sunt Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir”, Breaza (47 de locuri suplimentare) și Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”, Alba Iulia (48 de locuri suplimentare).

De asemenea, pe listă mai sunt Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc (48 de locuri suplimentare), Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu”, Craiova (48 de locuri suplimentare) și Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza”, Constanța (23 de locuri suplimentare).

Rezultate admitere liceu 2022: calendarul pentru sesiunea a doua de repartizări

Conform calendarului publicat, între 4 și 5 august 2022 a fost programată repartizarea candidaților din etapa a doua de către comisiile de admitere. Această repartizare se face ținându-se cont de procedurile stabilite de comisiile de admitere.

Și în cazul comisiei județene de admitere, și în cazul celei din municipiul București, procedurile au fost publicate pe site-urile inspectoratelor școlare până la data de 11 iulie 2022.

La data de 6 august 2022, conform calendarului, urmează transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării. Asta se va face prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

ADVERTISEMENT