News

Rezultate admitere liceu București 2021. Elevii au aflat la ce unitate școlară au fost repartizați

Rezultate admitere liceu București 2021. Elevii din Capitală au aflat la ce unitate școlară au fost repartizați.
24.07.2021 | 07:00
Rezultate admitere liceu Bucuresti 2021 Elevii au aflat la ce unitate scolara au fost repartizati
Rezultate admitere liceu București 2021. Elevii au aflat la ce liceu au fost repartizați. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Emoții pentru miile de elevi din București care au promovat Evaluarea Națională și au optat pentru un liceu din cel mai mare oraș al țării.

Sâmbătă, 24 iulie, Ministerul Educației publică lista cu rezultatele admiterii la liceele din țară și din Capitală. Ca de obicei, informațiile sunt publicate pe site-ul admitere.edu.ro.

ADVERTISEMENT

Rezultate admitere liceu București 2021. Absolvenții claselor a VIII-a au aflat la ce liceu au fost repartizați

Înscrierile la liceu au debutat vineri, 16 iulie. Până în 22 iulie, elevii și părinții acestora au putut completa opțiunile pe fișele de înscrieri. Aceștia și-au ales filiera, profilul și specializarea în care au dorit continuarea studiilor.

Ministerul Educației a anunțat calendarul admiterii la liceu 2021, iar potrivit datelor oficiale, rezultatele admiterii la liceu 2021 vor fi făcute publice pe data de 24 iulie 2021, atunci când va avea loc repartizarea computerizată 2021.

ADVERTISEMENT

Rezultatele admiterii la liceu 2021 sunt afișate atât pe site-ul Ministerului Educației, cât și la unitățile de învățământ gimnazial. Tot în aceeași zi vor fi publicate și listele cu locurile neocupate în unitățile din învățământul liceal de stat din fiecare județ în parte, dar și din București.

Care este algoritmul de repartizare în liceu în 2021

La fel ca în anii precedenți, algoritmul de repartizare computerizată 2021 ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru fiecare elev se caută prima opţiune de pe lista unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune, potrivit ghidului de admitere.

În cazul în care, la un moment dat, se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la niciun liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat.

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor anunțate de Ministerul Educației, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Depunerea dosarelor de înscriere după repartizarea computerizată debutează pe 25 iulie

După publicarea rezultatelor admiterii la liceu 2021, în perioada 25-28 iulie 2021 va avea loc depunerea sau transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte:

  • a) cererea de înscriere;
  • b) cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, conform cu originalul;
  • c) adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la evaluarea naţională din clasa a VIII-a;
  • d) foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale); e) fişa medicală.

Elevii și părinții acestora trebuie să știe că, la depunerea dosarului de înscriere, la unitățile de învățământ liceal la care au fost admiși candidații, cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere se depun în copie certificată în conformitate cu originalul de către angajatul unității de învățământ învestit cu astfel de competențe.

Potrivit procedurilor, candidaţii care nu îşi depun dosarele de înscriere, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi de comisia de admitere judeţeană, pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale.

Pe 29 iulie are loc transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022

În aceeași zi debutează a doua etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani.

ADVERTISEMENT