News

Rezultate Alegeri Locale 2020 Timiş. USR-PLUS domină Timișoara, PNL ia Consiliul Județean

28.09.2020 | 16:28
Rezultate Alegeri Locale 2020 Timis USRPLUS domina Timisoara PNL ia Consiliul Judetean
ADVERTISEMENT

Rezultate Alegeri Locale 2020 Timiș. Scrutinul electoral de duminică a adus o surpriză uriașă în vestul țării, acolo unde primăria Timișoara a fost pierdută de PNL și de cel aflat în funcție, Nicolae Robu.

UPDATE ora 16:25. Rezultate parțiale Primăria Timișoara:

  • FRITZ DOMINIC, USR PLUS – 53.31%
  • ROBU NICOLAE, PNL – 29.82%
  • LĂZUREANU ELENA-VOICHIŢA, PSD – 6.25%
ADVERTISEMENT

Au votat 93.037 de persoane în Timișoara – 34.2%.  Dominic Fritz a fost sărbătorit pe străzile orașului aseară.

„Ați spus că nu putem câștiga?! Ați spus să nici nu încercăm?! Dar am încercat! Și am reușit! De azi ștergem cuvintele nu se poate din vocabularul Timișoarei! De azi, nu ne mai lăsăm paralizați de frică că suntem singuri în bulă! Suntem o comunitate, nu mai suntem doar o bulă! O comunitate de timișoreni care împărtășește aceleași valori și aceeași viziune. Dragi timișoreni, mulțumesc!” – Dominic Fritz.

ADVERTISEMENT

UPDATE ora 13:20.

Rezultate parțiale Primăria Timișoara:

  • FRITZ DOMINIC, USR PLUS – 53.31%
  • ROBU NICOLAE, PNL – 29.82%
  • LĂZUREANU ELENA-VOICHIŢA, PSD – 6.25%

Dominic Fritz a fost sărbătorit pe străzile orașului aseară. Mai multe detalii AICI.


Liberalul de afla în postura de edil al orașului încă din 2012 și se pregătea de un al treilea mandat, însă a fost învins de Dominic Fritz, candidat din partea celor de la USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

FANATIK va oferă cele mai importante date referitoare la rezultatele înregistrate la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, din județul Timiș.

Alegeri Locale 2020 Timiş. Ce rezultate au fost la primăria din Timișoara

Pentru postul de primar al Timișoarei, unul dintre cele mai importante orașe ale României, au luptat 15 candidați, dintre care doi independenți, iar pentru cea de președinte al Consiliului Județean Timiș 11 candidați, dintre care un independent.

ADVERTISEMENT

Rezultatele pentru postul de edil au adus o surpriză uriașă. După 8 ani, Nicolae Robu pleacă de la primărie, fiind învins categoric de candidatul USR-PLUS, Dominic Fritz.

Astfel, conform presei locale, după primele numărători, pentru funcția de primar al Timișoarei, conduce Dominic Fritz, candidatul alianței, cu un procent de 54,88%. Pe locul doi se află Nicolae Robu, cu 34,10%. Cei doi sunt urmați de Voichița Lăzureanu (PSD) cu 1,89%, și Marius Craina (Pro România) cu 0,85%, scrie Tion.

Imediat după anunțarea acestor scoruri categorice, actualul primar Nicolae Robu (PNL) și-a recunoscut înfrângerea în alegerile pentru Primăria Timișoarei în fața lui Dominic Fritz (USR – PLUS).  ”Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare”, a declarat Robu.

Imediat după încheierea urnelor și aflarea primelor rezultate, Dominic Fritz și susținătorii săi au sărbătorit victoria în Piața Victoriei, unde s-au adunat sute de oameni: ”Revoluția care a început aici nu se va termina pentru că o să avem de construit”, a spus acesta în fața oamenilor adunați.

Cine este Dominic Friz

”Am devenit politician fără să-mi dau seama: fiind al treilea copil într-o familie cu 8 fraţi, copilăria mea a fost o negociere constantă între nevoile personale ale fiecăruia şi obiectivele micii comunităţi din care făceam parte – familia mea”, se descrie Fritz pe site-ul său personal.

Dominic Fritz este un german, ajuns în România în 2003, şi a candidat din partea USR PLUS la Primăria Timişoarei. În vârstă de doar 37 de ani, acesta are o licenţă în Ştiinţe Politice şi Administrative, la Universitatea din Konstanz, Germania şi un masterat în Studii de Post-Conflict, la Departamentul de Ştiinţe Politice, Universitatea din York, din Marea Britanie.

Fritz a fost consilier personal al fostului preşedinte german Horst Köhler din 2013 până în 2016, iar din 2016 până în 2019, şef de Cabinet al fostului preşedinte german Horst Köhler.

Care e situația în lupta pentru consiliul local și județean Timiș

Alianța USR-PLUS a obținut rezultate bune și în ceea ce privește consiliul local și județean Timiș. Astfel, la Consiliul Judetean Timiş, PNL obţine 35,3% din voturi, Alianţa USR PLUS – 24,5%, PSD – 13,9%, iar Pro România – 6,8%.

Pentru prostul de președinte al CJ Timiș, cifrele indică, la această dată, un procent de 39% pentru Alin Nica. Acesta este urmat de Cristian Moș (USR PLUS) – 21% și Călin Dobra (PSD) – 18%..

În ceea ce privește Consiliul Local Timişoara, Alianţa USR PLUS domină total, cu 41,5% din voturi, fiind urmată de PNL – 30,1%, PSD – 9,6%, şi Pro România – 5,45%

ADVERTISEMENT