News

Rezultate BAC 2019 în București. Cum s-au descurcat elevii din Capitală

08.07.2019 | 11:00
Rezultate BAC 2019 in Bucuresti Cum sau descurcat elevii din Capitala

Rezultatele la BAC 2019 au fost afișate pentru București și cele 41 de județe din țară. Absolvenții de liceu s-au descurcat binișor la examenul maturității. Există mai multe surprize plăcute, dar nu lipsesc, încă, nici cele neplăcute, mai ales la matematică și istorie, materiile care au fost probe obligatorii ale profilurilor uman și real.

Rezultate Bac 2019: Cum s-au descurcat elevii din Capitală

Rezultatele la Bac pentru București pot fi accesate aici. Notele au fost publicate la ora 10:35, cu mult înainte de ora preconizată. Site-ul edu.ro a întâmpinat dificultăți încă din primele minute în care s-au aflat rezultatele. De altfel, elevii care nu au acces la Internet sau nu pot intra pe site-ul ministerului Educației își pot afla notele la avizierele școlilor.

Cei care sunt nemulțumiți de notele obținute la Bacalaureat pot depune contestație între 12:00 și 16:00. Aceștia își asumă în cererea depusă schimbarea notei inițiale, chiar și dacă aceasta va fi mult mai mică. Contestațiile se vor rezolva în următoarele zile, iar pe 13 iulie se vor publica rezultatele finale ale examenului.

rezultate bac 2019. în imagine: UBB Cluj
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, locul 1 pe țară. Sursa foto: transilvaniareporter.ro

Pentru ce universități se bat absolvenții de liceu

Elevii care nu au trecut examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie mai au o șansă la toamnă. Bac-ul de toamnă se va desfășura între 21 august și 3 septembrie. De notele de la Bacalaureat depinde soarta elevilor care vor să meargă mai departe la facultate. Admiterea la universități se va face imediat după afișarea notelor finale de la Bac.

În România există numeroase universități de prestigiu, iar cea mai apreciată, conform unui ranking realizat de Asociația Cercetătorilor Ad Astra este Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Locul al doilea este ocupat de Universitatea din București, iar podiumul se încheie cu Universitatea Politehnică din București. Top 5 este completat de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și de Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațeganu din Cluj. Acest clasament este valabil pentru anul 2018.