News

Rezultate Bac 2019. La ce oră afișează edu.ro notele elevilor care au susținut Bacalaureatul Update

08.07.2019 | 10:06
Rezultate Bac 2019 La ce ora afiseaza eduro notele elevilor care au sustinut Bacalaureatul Update

FANATIK îți spune tot ce trebuie să știi despre rezultatele de la Bac 2019. Astfel, alături de noi poți să afli la ce oră afișează edu.ro notele elevilor care au susținut Bacalaureatul. Pe 4 iulie a avut loc ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării. Elevii care au absolvit clasa a 12-a și s-au înscris pentru „examenul de maturitate” urmează acum să își afle rezultatele probelor. Atenție! Acestea vor fi afișate online pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro.

Update,  8 iulie , ora 10.07: Rezultatele sunt disponibile online, pe site-ul ministerului, până în ora 12.00. După aceea, elevii pot depune contestații. Rezultatele finale apar sâmbătă pe site și la avizierele unităților de învățământ.

Rezultate Bac 2019. La ce oră afișează edu.ro notele elevilor care au susținut Bacalaureatul

Toți cei implicați, atât elevi, cât și părinți trebuie să știe că notele de la Bacalaureatul din acest an se afișează luni, 8 iulie, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației, până în ora 12:00. În cazul în care site-ul edu.ro este căzut, atunci e bine de știut că toate rezultatele se regăsesc și la avizierele unităților de învățământ, acolo unde s-au susținut examene. Pentru cine nu este mulțumit de notă, în aceeași zi se vor depune și contestațiile

Acestea vor fi primite începând cu ora 12.00 și până la ora 16:00. Contestațiile se vor soluționa într-un interval de trei zile, respectiv 9 și 12 iulie 2019. Rezultatele finale se vor afișa în data de 13 iulie. După această dată, nimeni nu mai poate face nimic. Vă readucem aminte și că pentru a avea calificativul ”ADMIS” la Bacalaureat, elevii trebuie să obțină media aritmetică de 6. FANATIK îţi prezintă și modalitatea prin care se calculează această medie!

Rezultate Bac 2019. La ce oră afișează edu.ro notele elevilor care au susținut Bacalaureatul. BAC
Rezultatele vor fi afișate și la aviziere. Sursa foto – facebook

Cum ești declarat ADMIS

Astfel, pentru a ajuns la rezultatul final al examenului de bacalaureat, trebuie să faci o formulă foarte simplă.  Media aritmetică – suma unui număr de variabile împărțit la numărul lor. Concret, media aritmetică = (a+b)/2. În cazul examenului de Bacalaureat se susțin trei probe scrise, așadar există trei note, ceea ce înseamnă că trebuie să aplici următoarea formulă, (a+b+c)/3. Sunt vești bune pentru candidații care au obținut media generală 5,99. Aceștia trebuie să știe că nota se rotunjește automat până la 6,00.

Nu de același tip de vești au parte cei care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi “eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii în sesiunile următoare a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.