News

Rezultate BAC 2019. Unde se afișează rezultatele la examenul de Bacalaureat

Autor: Daniel Șuta | 07.07.2019 | 17:05
Rezultate BAC 2019. Unde se afișează rezultatele la examenul de Bacalaureat
Rezultatele la examenul de Bacalaureat se afișează pe site-ul ministerului Educației. Sursa foto: observator.tv

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat vor fi cunoscute elevilor luni, 8 iulie 2019. Cei care se întreabă unde se afișează rezultatele de la Bacalaureat pentru a vedea notele prietenilor sau pentru a afla propriile note, ei bine, acestea vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, bacalaureat.edu.ro, dar și sub formă de tabele la avizierele liceelor unde elevii au susținut probele scrise și cele orale.

Unde se afișează rezultatele la examenul de Bacalaureat: Între ce ore se pot depune contestațiile

Site-ul examenului de Bacalaureat a fost publicat anul acesta pe 2 mai 2019. Tot în aceeași perioadă a fost definitivată metodologia examenului de Bacalaureat, adică s-au perfecționat regulile care trebuie respectate de unitățile de învățământ, profesori, directori și elevi în perioada susținerii probelor de la examenul maturității.

Rezultatele la examenul de Bacalaureat vor fi așadar, afișate, luni, 8 iulie, până la ora 12:00, iar între orele 12:00 și 16:00, elevii nemulțumiți de note pot depune contestație. Contestațiile sunt depuse sub formă de cerere. În respectiva cerere elevul se semnează și declară pe proprie răspundere că își asumă modificarea notei inițiale.

În așteptarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat. Un liceu din țară
Elevii așteaptă cu nerăbdare rezultatele de la examenul de Bacalaureat. Sursa foto: agerpres.ro

Proba la matematică i-a nemulțumit pe elevii de la profilul Tehnologic

Anul acesta au fost câteva nemulțumiri în legătură cu examenul de Bacalaureat. Părinții și elevii au creat o petiție online după susținerea probei obligatorii a profilului. Cei de la profilul tehnologic au considerat subiectele primite la matematică mult prea dificile, peste mediu ca dificultate față de ceea ce au studiat în liceu.

În respectiva petiție, pentru a repara această greșeală, s-a cerut acordarea a 20 puncte din oficiu. Asta ar putea afecta rezultatele obținute la examen de Bacalaureat. La celelalte discipline nu au existat nemulțumiri. Subiectele de la geografie, limba și literatura română și istorie au fost considerate acceptabile ca dificultate și nu au creat mari probleme adolescenților.

Examenul a început cu proba orală la limba română, care a avut loc pe 3 și 4 iunie. Pe 5 și 6 iunie au fost evaluate competențele lingvistice în limba maternă. Pe 7, 10 și 11 iunie a avut loc proba la informatică (evaluarea competențelor digitale). Pe 12 și 13 iunie, elevii au susținut examenul oral la o limbă de circulație străină, una dintre cele studiate în cei 4 ani de liceu.

Chinul a început abia pe 1 iulie, cu prima probă scrisă, cea la limba și literatura română. Examenul a continuat pe 2 iulie cu proba scrisă la limba maternă, iar miercuri, 3 iulie, a avut loc proba obligatorie a profilului: matematică la real, istorie la uman. Proba la alegeri, ultima dintre testări, a avut loc joi, 4 iulie.

Elevii au putut alege între mai multe discipline precum chimie, biologie, fizică, informatică, sociologie, psihologie, filosofie, geografie sau logică și argumentare. Rezultatele la Bac vor fi afișate într-un tabel, cu numele disciplinei și nota luată (nota va fi trecută cu virgulă. Exemplu: Limba română – 9,5).

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!