News

Avem rezultatele la BAC 2020. Notele, afişate în funcţie de codul unic. Update

30.06.2020 | 12:08
Avem rezultatele la BAC 2020 Notele afisate in functie de codul unic Update
Rezultate BAC 2020. Cum cauţi notele în funcţie de codul unic pe Edu.ro. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rezultate BAC 2020. Începând cu această sesiune din iunie a examenului, notele se află în funcție de codul unic primit de fiecare elev în parte.

Update ora 12:00. Notele au fost publicate de Ministerul Educaţiei.

VEZI AICI CE NOTĂ AI LUAT LA BAC 2020

Update ora 11:44. Elevii vor afla ce note au luat la Bacalaureat 2020 de pe edu.ro şi de pe Fanatik.

ADVERTISEMENT

Update ora 09:00. Rezultatele la BAC 2020 vor fi publicate în scur timp. Rămâi pe Fanatik pentru a afla primul ce note ai luat la Bacalaureat 2020.

Update 30 iunie, ora 07:30. Emoţii mari pentru absolvenţii claselor a XII-a. Astăzi vor afla rezultatele la Bacalaureat 2020. Acestea vor fi afişate anonimizat în jurul orei 12:00 pe edu.ro şi la avizierele liceelor.

ADVERTISEMENT

Cum cauți notele la BAC 2020 în funcţie de codul unic

Update ora 21:51. Elevii vor putea să îşi afle notele la Bacalaureat 2020 marţi, până în ora 12:00, pe edu.ro.

Conform noilor prevederi, rezultatele de la Bacalaureat 2020 pe care le vor obține candidații vor fi anonimizate.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că fiecare absolvent de liceu își va afla nota finală în baza unui cod, și nu cu numele făcut public, ca la sesiunile din anii trecuți.

Codul unic a fost ”inaugurat” odată cu sesiunea din această luna de la Evaluarea Națională. Această așa-zisă anonimizare a rezultatelor constituie o măsură în premieră absolută în istoria examenelor din România.

ADVERTISEMENT

Ea a fost introdusă chiar în timpul probelor de Evaluare Națională, ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precizează Ministerul Educației.

Modalitatea de aflare a notei de la BAC 2020 în baza codului e extrem de simplă. Astfel, pentru a afla ce note ai obținut la probele de la Bacalaureat, trebuie doar să accesezi site-ul bacalaureat.edu.ro în cursul zilei de 30 iunie, când vor fi publicate primele rezultate, înaintea soluționării contestațiilor.

Marți, 30 iunie, la avizierul liceelor precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile.

Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific. Absolvenții vor trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Ce se întâmplă dacă elevii își pierd codul

În cazul în care un elev participant la Bacalaureat pierde biletul cu codul unic, nu este nicio tragedie, spun cei din Ministerul Educației.

Fiecare liceu are evidența în catalogul Centrului de examen, în aplicația Bacalaureat 2020 există acel cod, care îi va fi comunicat elevului, la nevoie.

Când se depun contestații la Bacalaureat 2020

Contestațiile la sesiunea iunie 2020 de la BAC pot fi depuse în aceeași zi a aflării rezultatelor parțiale, 30 iuni, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

La fel ca la Evaluarea Națională, acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

BAC 2020 va avea o sesiune specială

În contextul pandemiei de Covid-19, anul acesta, Ministerul Educației organizează o sesiune specială a Bacalaureatului pentru elevii afectați.

Sesiunea va avea loc în perioada 29 iunie – 2 iulie și se adresează absolvenților de liceu care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii noului coronavirus, au fost în izolare/carantină/au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele scrise desfășurate în perioada 22-25 iunie 2020, în cadrul sesiunii 3 iunie – 5 iulie.

Trebuie menționat faptul că elevilor li se recunosc probele susținute în prima sesiune de Bacalaureat – dacă nu au reușit să o finalizeze fie pentru că au avut la triajul epidemiologic temperatura peste limita de 37,3 grade C, fie din alte motive justificate cu certificat medical.

ADVERTISEMENT