News

Rezultatele Finale la BAC 2020 au fost afişate. Update

05.07.2020 | 11:32
Rezultatele Finale la BAC 2020 au fost afisate Update
ADVERTISEMENT

Așteptarea a luat sfârșit pentru 60.000 de elevi, care își vor afla astăzi notele finale după ce au depus contestație, fiind nemulțumiți de notele obținute la Bacalaureat 2020.

Update ora 11:30. Rezultatele finale la Bacalaureat 2020 au fost afișate.

VEZI AICI CE NOTE AI LUAT

Update 5 iulie, ora 08:54. Emoţiile sunt din ce în ce mai mari pentru absolvenţii de liceu care au făcut contestaţii. Rezultatele finale la Bacalaureat 2020 vor fi publicate în curând.

ADVERTISEMENT

Update ora 19:15. Rezultatele finale la Bacalaureat 2020 vor fi afişate duminică, 5 iulie, până în ora 12:00.

Profesorii au corectat zeci de mii de lucrări timp de 4 zile și rezultatele finale au fost făcute publice pe site-ul edu.ro, în data de 5 iulie.

ADVERTISEMENT

Rezultatele finale la Bacalaureat 2020 după contestații

Zeci de mii de elevi au depus contestații după probleme scrise de la Bacalaureat 2020, fiind nemulțumiți de notele primite.

Peste 60.000 de tineri s-au considerat nedreptățiți și au cerut să li se facă dreptate de către profesori, prin corectarea suplimentară a lucrărilor.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe contestații, 24.000, au fost depuse pentru proba de la Limba și literatura română, semn că elevii nu s-au împăcat cu notele obținute la această materie.

În consecință, potrivit Ministerului Educației, lucrările vor fi recorectate în perioada 1-4 iulie, urmând ca în 5 iulie să fie afișate notele finale.

ADVERTISEMENT

Contestațiile au fost depuse în următorul mod, potrivit detaliilor oficiale:

  • 23.954 de contestații au vizat lucrări la proba scrisă de Limba și literatura română – E)a)
  • 492 de contestații au fost depuse la proba scrisă de Limba și literatura maternă – E)b)
  • 20.741 de contestații la proba obligatorie a profilului – E)c)
  • 17.603 contestații la proba la alegere a profilului și specializării – E)d)
ADVERTISEMENT

Cele mai multe contestații, 7.380, au fost depuse în București. Constanța (2.941), Argeș (2.868), Suceava (2.527) sunt județele cu cele mai multe contestații, acolo unde elevii sunt nemulțumiți în mare măsură.

La polul opus, județele Mehedinți, Călărași, Covasna, Ialomița și Tulcea, unde au fost depuse sub 650 de contestații în medie.

Profesorii au avut la dispoziție patru zile pentru a corecta lucrările contestate, între 1 și 4 iulie. Notele finale vor fi făcute publice duminică, 4 iulie.

Dacă peste 60.000 de elevi au depus contestații și își așteaptă notele finale, există și cazurile în care notele au fost perfecte, deci contestația ar fi fost inutilă.

Nu mai puțin de 232 de elevi au obținut media 10, un record pentru situația din ultimii 17 ani de la Bacalaureat.

În general, probele de la Bacalaureat 2020 au fost considerate ușoare de către majoritatea elevilor, mulți specialiști fiind de părere că subiectele au fost gândite în așa fel încât să le permită tuturor elevilor să ia o notă de trecere.

Notele de la Bacalaureat contează mai mult ca niciodată în acest an, în vederea admiterii la facultate, în condițiile în care pandemia de coronavirus i-a determinat pe mulți conducători ai sistemului universitar românesc să ia în considerare media de la Bacalaureat într-o măsură mai mare comparativ cu alți ani.

Bacalaureatul a fost susținut în condiții excepționale în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. Elevii s-au prezentat la școală la ora 7.30 pentru a se face triajul epidemiologic, iar cei care au avut temperatură peste 37.3 grade au fost trimiși acasă.

În același timp, elevii au fost obligați să poarte mască de protecție și au fost împărțiți în clasă în grupuri de câte 10. Tinerii au fost supravegheați de cel puțin un profesor, în condițiile în care sălile de clasă erau monitorizate cu camere video de supraveghere.

Elevii au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolvat subiectele primite, însă mulți au ieșit din sala de examen după o oră jumătate, sau cel mult două ore. Părerea generală printre elevi și profesori a fost că subiectele au fost relativ ușoare.

Cu toate acestea, peste 60.000 de elevi au luat note pe care le consideră proaste și au apelat la contestație în speranța că-și vor îmbunătăți șansa de a obține o medie mult mai bună.