News

Rezultate BAC 2020. Intră pe edu.ro, introdu codul unic şi află ce notă ai luat. Update

30.06.2020 | 12:08
Rezultate BAC 2020 Intra pe eduro introdu codul unic si afla ce nota ai luat Update
Rezultatele la bacalaureat devin publice pe 30 iunie/ Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Absolvenții de liceu pot afla nota primită la examentul bacalaureat printr-o procedură specială pusă la punct de Ministerul Educației. Lista cu notele nu va mai fi publicată integral, fiecare elev primind un cod unic pe care trebuie să-l utilizeze pe site-ul edu.ro pentru a afla notele primite la probele bacalaureatului.

Update ora 12:00. Notele au fost publicate de Ministerul Educaţiei.

VEZI AICI CE NOTĂ AI LUAT LA BAC 2020

Update ora 11:46. Rezultatele la BAC 2020 vor fi afişate în câteva momente pe edu.ro

Ca și la Evaluarea Națională, la ultima probă a bacalaureatului elevii au primit un cod unic, cu ajutorul căruia vor putea consulta rezultatele. Decizia Ministerului Educației vine după ce mai mulți părinți nu și-au dat acordul pentru prelucrarea datelor copiilor lor.

ADVERTISEMENT

Codul va putea fi folosit din 30 iunie când vor fi publicate rezultatele examenului de bacalaureat. Tot prin intermediul codului vor putea fi depuse și contestațiile.

Care sunt condițiile de promovare

Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal”, spunea secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Luminiţa Barcari, într-o intervenție pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

Pentru promovarea examenului  de bacalaureat este nevoie ca un elev să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre  probele de examen, iar media totală să fie cel puțin 6.00.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat. Pentru candidaţii care obţin media generală 5.99, media generală se rotunjeşte la 6.00.

ADVERTISEMENT

Procedura de contestare a rezultatelor

Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează”, se arată în metodologia stabilită de Ministerul Educației pentru examenul de bacalaureat.

Depunerea contestațiilor se face tot pe 30 iunie, elevii trebuind să precizeze care sunt proba sau probele la care contestă nota primită din partea primei comisii de corectare.

ADVERTISEMENT

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii”, se arată în metodologie.

Pentru elevii care nu au putut participa la examentul de bacalaureat din cauza epidemiei – fie au fost în carantină sau izolare la domiciliu, fie au avut temperatură de 37,5 grade în ziua unei probe în prima etapă – se organizează  și o etapă specială a examenului  de bacalaureat.

Calendarul etapei speciale a Bacalaureatului

29 iunie – 3 iulie: Înscrierea la etapa specială pe baza certificatului  medical
3-5 iulie: Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
6 iulie:  Limba și literatura română – probă scrisă
7 iulie: Proba obligatorie a profilului – probă scrisă
8 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă
9 iulie: Limba și  literatura maternă – probă scrisă
10 iulie: Afișarea rezultatelor (ora 12)
Depunerea contestațiilor (orele 14.00-19.00)
11 iulie: Rezolvarea contestațiilor
12 iulie: Afișarea rezultatelor finale (după ora 12.00)

ADVERTISEMENT