News

Rezultate BAC 2020, sesiune august-septembrie. Intră pe edu.ro, introdu codul unic şi află ce notă ai luat

02.09.2020 | 12:37
Rezultate BAC 2020 sesiune augustseptembrie Intra pe eduro introdu codul unic si afla ce nota ai luat
Rezultatele de la Bacalaureat sunt afișate fără numele elevului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rezultate BAC 2020, sesiune august-septembrie. Așteptarea a luat sfârșit pentru 42.700 de candidați care s-au înscris la sesiunea august – septembrie a Bacalaureatului 2020.

UPDATE, 12:37. Notele absolvenților de liceu care au participat la sesiunea de toamnă de la Bacalaureat 2020 au fost publicate pe Edu.ro.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9:07. Emoțiile sunt tot mai mari în rândul elevilor care au susținut sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. În curând, rezultatele vor fi afișate

După mai bine de o săptămână de stres, elevii vor afla în curând ce notă au luat la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Totul a început în 24 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română, și s-a terminat în 2 septembrie, când elevii și-au aflat notele.

ADVERTISEMENT

Rezultatele oficiale la BAC 2020, sesiunea august-septembrie

Rezultate BAC 2020. Conform datelor oficiale prezentate de MEC, 24.900 din totalul candidaților înscriși provin din promoția 2019-2020. Restul de 17.800 de candiați au terminat liceul în alți ani.

Conform calendarului oficial publicat de Ministerul Educației, elevii au început în acest an Bacalureatul cu proba la Limba română în 24 august, după care în 25 august au susținut proba obligatorie a profilului, în timp ce în 26 august au susținut proba la aleger a profilului și specializării.

ADVERTISEMENT

Absolvenții de liceu din martea minorităților naționale au fost o excepție de la regulă și au susținut în 27 august proba scrisă la Limba și literatura română.

După o săptămână de probe de foc, a venit momentul mult așteptat, în care elevii vor afla cu ce notă au trecut examenul, dacă l-au trecut.

ADVERTISEMENT

Rezultate BAC 2020, sesiune august-septembrie

Potrivit datelor oficiale, rezultatele vor fi afișate în data de 2 septembrie, până la ora 12.00. Desigur, va urma un val de contestații pe care elevii nemulțumiți de notă le vor depune în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Ministerul Educației le reamintește tinerilor că, fel ca în prima sesiune din vară, rezultatele vor fi publicate doar după anonimizarea numelui și prenumelui, pentru a respecta regulamentul GDPR (regulamentul general privind protecția datelor).

„Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, au transmis reprezentanții ministerului.

Rezultatele finale vor fi publicate după soluționarea contestațiilor, care vor fi luate în considerare în perioada 3-4 septembrie, și vor fi anunțate în 5 septembrie, sâmbătă.

La fel ca și în sesiunea de vară, elevii prezenți în sală pentru examenul de Bacalaureat au avut de trecut de un triaj epidemiologic. Dacă nu au avut febră și simptome Covid-19, aceștia au intrat în sala de curs unde au fost luate toate măsurile de protecție necesare.

Elevii au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele și au fost înștiințați, oficial, că nu au voie să copieze. De altfel, toleranța MEC față de fraudă a fost zero, iar orice elev care a fost bănuit că a vrut să copieze a riscat să fie scos din sală. Mai mult, în cazul acestui scenariu nedorit, candidatul și-ar fi pierdut dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

ADVERTISEMENT