News

Rezultate BAC toamnă 2021. Notele online pe județe, conform edu.ro. Update

Rezultate BAC, sesiunea de toamnă 2021, notele pe județe sunt disponibile pe site-ului oficial al Ministerului Educației.
31.08.2021 | 12:12
Rezultate BAC toamna 2021 Notele online pe judete conform eduro Update
Elevii își vor afla rezultatele de la Bacalaureat. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Emoțiile pentru elevii care s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au luat sfârșit. Ministerul Educației a anunțat notele și candidații declarați admiși pot începe să se gândească la înscrierea în facultăți.

Se complică situația pentru cei respinși, aceștia urmând să învețe și să revină la anul.

Notele pe județe le puteți afla AICI, dar trebuie să țineți cont că acestea nu sunt rezultatele finale. Astfel, dacă vor exista nemulțumiți, atunci elevii pot apela la varianta contestației.

ADVERTISEMENT

Rezultate BAC toamnă 2021

Au fost afișate primele rezultate, așa cum a fost prevăzut în calendarul examenului în 31 august, până la ora 12.00, cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât şi electronic.

ADVERTISEMENT

În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1-3 septembrie), vor fi comunicate în 3 septembrie. “Precizăm că, procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale, conform metodologiei specifice, se vor desfăşura, la nivelul comisiilor de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal, în intervalul 23 – 31 august”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației.

ADVERTISEMENT

Culmea, aproape 4.600 de candidaţi nu s-au prezentat la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat. Alţi 13 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă. Numărul celor care au renunțat chiar în timpul examenului a sărit în acest fel de zece mii.

Între timp, poliţiştii doljeni au deschis o anchetă după ce subiectele de la examenul de bacalaureat au apărut pe o reţea socială, iar în urma cercetărilor au stabilit că un bărbat de 27 de ani este cel care le-ar fi fotografiat. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei instituţii de învăţământ din Craiova, cu privire la faptul ca pe o reţea socială au fost publicate subiectele la o disciplină înainte de finalizarea probei susţinută în data de 18 august, la un liceu din Craiova.

ADVERTISEMENT

“Poliţiştii au efectuat verificări şi au stabilit că în dimineaţa zilei de 18 august ar fi fost postate două fotografii pe o reţea de socializare cu subiectele susţinute la o disciplină de concurs.  În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din comuna Cernăteşti, bănuit ca ar fi fotografiat subiectele”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru divulgarea de informaţii nepublice şi continuă cercetările în acest caz. Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că a existat o tentativă de fraudare la examenul de Bacalaureat, în cinci şcoli din cinci judeţe, unde elevii au încercat să trişeze la proba de profil. El a adăugat că aceşti candidaţi au fost identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen.

Ministrul Educaţiei a mai spus că subiectele au apărut pe internet, fiind pozate de elevii din sala de clasă, iar aceşti candidaţi nu vor mai avea dreptul să participe la examenul respectiv. El a precizat că este vorba de cinci săli de curs din cinci licee din mai multe judeţe, Brăila, Braşov, Gorj şi Dolj.

Vă readucem aminte că aproape 39.000 de candidaţi, din care 24.988 din promoţia 2020 – 2021, s-au înscris pentru a doua sesiune a examenului de bacaluareat. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

ADVERTISEMENT