News

Rezultate Bacalaureat 2019. Verifică pe edu.ro notele la BAC. Cea mai mică rată de promovare din ultimii 5 ani – Live Update

Autor: Alexandru Năstase | 08.07.2019 | 12:01
FANATIK îți prezintă live update tot ce se întâmplă în ziua afișării rezultatelor. Sursa foto - facebook

Rezultatele de la Bacalaureat 2019 vor fi publicate în premieră pe edu.ro, luni, 8 iulie, până la ora 12.00. FANATIK te ține la curent și te învață cum trebuie să verifici notele la BAC. Mai mult de atât, site-ul nostru îți oferă un Live Update care îți aduce absolut toate informațiile de care ai nevoie, imediat cum acestea se întâmplă. Aproximativ 136 de mii de elevi care au încheiat cu brio clasa a 12-a au susținut acum examenul de maturitate.

Update, ora 12.01: Rezultate foarte slabe la BAC 2019. Conform primelor estimări ale ministerului Educației, anul acesta s-a înregistrat cel mai mic grad de promovare a BAC-ului din ultimii 5 ani. Astfel, Doar 86.794 de elevi au reușit să promoveze Bacalaureatul 2019, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Educației.

Update, ora 11.23: În aceste momente, elevii nemulțumiți de note depun contestațiile, urmând să afle peste câteva zile notele finale:   Când publică edu.ro rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2019

Update, ora 11.00: S-au obținut rezultate interesante în București! Vezi AICI ce au facut elevii de la liceele din Capitala la BAC!

Update, ora 10.38: Au apărut notele la BAC. Rezultatele pe licee și județe pot fi consultate AICI! În curând vom avea și situația centralizată de la minister, cu privire la medii și gradul de promovare.

Update, ora 10.27: Rezultatele de la BAC 2019 apar în curând. După ora 12.00, pot fi depuse contestațiile, în caz că există nemulțumiri față de notele obținute. Vezi în acest articol cum ar trebui să fie realizată corect o contestație și ce trebuie să facă absolvenții de liceu cu notă mică la BAC:

Update, ora 10.04: Nu mai este mult și vom vedea rezultatele la Bac 2019, înainte de contestații. Vezi AICI ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi declarat promovat anul acesta la Bacalaureat.

Update, ora 9.34: Se așteaptă ca numărul celor care nu promovează examenul de Bacalaureat să fie unul destul de însemnat și anul acesta, având în vedere absenteismul înregistrat și faptul că mulți s-au plâns de dificultatea probelor. Puteți vedea în acest articol când se poate repeta examenul de BAC și ce trebuie să facă elevii înainte.

Update, ora 9.00: Din cauza numărului mare de oameni care intră într-un timp scurt pe edu.ro, site-ul ministerului Educației poate să nu funcționeze corespunzător sau poate pica, așa cum a mai fost cazul în trecut. Poți vedea AICI unde mai poți consulta notele, în cazul în care site-ul ministerului nu funcționează corespunzător.

Update, ora 8.40: 135.655 de absolvenţi de liceu din întreaga țară așteaptă astăzi notele obținute la Bacalaureat. Cei care nu reușesc să promoveze acest examen mai au o șansă în luna august, la sesiunea de toamnă a BAC-ului. Înscrierile încep de pe 15 iulie.

Update, ora 8.04: Notele vor fi disponibile, pe județe, AICI. În câteva ore, primele rezultate la BAC 2019 vor fi afișate pe site-ul ministerului Educației.

Update, ora 07.00: Ministerul Educației a anunțat că după rezolvarea constestațiilor, notele finale vor fi afișate pe 12 iulie

Update, ora 06.00: Nu mai este mult până când notele vor fi afișate pe site-ul ministerului, dar până atunci, iată un sfat pentru cei care vor lua o notă de care nu sunt mulțumiți. Doar astăzi se pot depune contestațiile


Verifică pe edu.ro notele la BAC – Live Update

Toată lumea trebuie să știe că eventualele contestații vor fi depuse sub formă de cerere. În respectiva cerere, elevul se semnează și declară pe proprie răspundere că își asumă modificarea notei inițiale. Vă readucem aminte că Bacalaureatul a început cu proba orală la limba română, care a avut loc pe 3 și 4 iunie. Pe 5 și 6 iunie au fost evaluate competențele lingvistice în limba maternă. Pe 7, 10 și 11 iunie a avut loc proba la informatică (evaluarea competențelor digitale).

Pe 12 și 13 iunie, elevii au susținut examenul oral la o limbă de circulație străină, una dintre cele studiate în cei 4 ani de liceu. Abia pe 1 iulie au început probele scrise. În mod evident, limba și literatura română a avut întâietate. Examenul a continuat pe 2 iulie cu proba scrisă la limba maternă, iar miercuri, 3 iulie, a avut loc proba obligatorie a profilului: matematică la real, istorie la uman. Proba la alegeri, ultima dintre testări, a avut loc joi, 4 iulie.

Verifică pe edu.ro notele la BAC - Live Update. Bacalaureat
Luni, 8 iulie vor fi afișate rezultatele. Sursa foto – facebook

Rezultate Bacalaureat 2019

De remarcat că elevii au putut alege între mai multe discipline. Chimie, biologie, fizică, informatică, sociologie, psihologie, filosofie, geografie sau logică și argumentare s-au aflat printre opțiunile celor care au terminat clasa a 12-a. Rezultatele la Bac vor fi afișate într-un tabel, cu numele disciplinei și nota luată (nota va fi trecută cu virgulă. Exemplu: Limba română – 9,5). Acestea vor fi puse și la avizierele unitățile de învățământ unde a fost susșinut examenul.

Anul trecut, mai bine de o jumătate dintre cei care au dat examenul de bacalaureat au reușit să ia nota de trecere, după soluționarea contestațiilor. Astfel, 69,7% dintre cei care au susținut bacul anul trecut au luat examenul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE