News

Rezultate Bacalaureat 2020. Ce se întâmplă dacă ai media 5,99 la BAC. Update

30.06.2020 | 12:08
Rezultate Bacalaureat 2020 Ce se intampla daca ai media 599 la BAC Update
Rezultate Bacalaureat 2020. Ce se întâmplă dacă ai media 5,99 la BAC. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Candidații care au susținut examenul de Bacalaureat trebuie să ia minimum nota 6,00 pentru a promova. Însă, mulți dintre ei vor fi în situații limită și media calculată poate fi 5,99. Ce se întâmplă atunci?

Update ora 12:00. Notele au fost publicate de Ministerul Educaţiei.

VEZI AICI CE NOTĂ AI LUAT LA BAC 2020

Update ora 11:48. Ministerul Educaţiei va publica din clipă în clipă rezultatele la Bacalaureat 2020.

ADVERTISEMENT

Rezultatele de la Bacalaureat 2020 se vor afișa marți, pe data de 30 iunie, pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Notele pe care le vor obține candidații vor fi anonimizate, ei vor primi un cod unic pe baza căruia vor putea afla rezultatele.

Pentru a promova, candidatul trebuie să aibă media 6,00 la examenele susținute. Elevii au susținut trei sau patru probe (unde a fost cazul limbii materne), iar nota finală de la BAC este media aritmetică a celor trei sau patru note. Adică, notele obținute de exemplu la Limba română, Matematică și Biologie adunate și împărțite la 3. Media lor trebuie să fie minimum 6,00.

ADVERTISEMENT

Rezultate Bacalaureat 2020. Ce se întâmplă dacă ai media 5,99 la BAC

Însă media 6,00 este doar una dintre condițiile de promovare a examenului. Celelalte două sunt: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și
susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea.

Cei care au media calculată 5,99 au parte de o veste bună. Nota se va rotunji la 6,00 și vor promova examenul de Bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Luni, 22 iunie, candidații au susținut proba la Limba și literatura română. Examenul a continuat miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie. Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării a avut loc joi, 25 iunie.

Cum se depun contestațiile pentru BAC 2020!

Contestațiile pot fi depuse marți, când se afișează rezultatele, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv pe 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse și prin mijloace electronice. În această situație candidații completează, semnează și depun online o declarație în care se menționează că au luat la cunoștință că nota acordată se poate modifica în ambele sensuri.

ADVERTISEMENT

Pentru candidații minori, această declarație-tip este semnată de către părinții sau reprezentanții legali ai elevilor.

Sesiune specială pentru elevii afectați de pandemia COVID-19!

Pentru elevii care au fost afectați de pandemia COVID-19 se va organiza o sesiune specială a Bacalaureatului. Astfel, Ministerul organizează o etapă specială care se adresează absolvenților de liceu care au fost în izolare, carantină sau care au prezentat valori ale temperaturii corpului peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care nu au putut finaliza sau participa la probele scrise în sesiunea din iunie. Sesiunea specială a Bacalaureatului are loc între 7 și 12 iulie.

Li se recunosc elevilor probele susținute în prima sesiune de Bacalaureat, dacă nu au reușit să finalizeze fie pentru că au avut la triajul epidemiologic o temperatură de peste 37,3 grade Celsius, fie din alte motive justificative cu certificat medical.

Elevii aflați în izolare, confirmați pozitiv cu noul coronavirus, vor susține examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați, în  prima etapă a examenelor, pentru diverse afecțiuni.

ADVERTISEMENT