News

Rezultate Bacalaureat 2020 Edu.ro Timiş. Ce notă ai luat la BAC 2020. Update

30.06.2020 | 12:34
Rezultate Bacalaureat 2020 Eduro Timis Ce nota ai luat la BAC 2020 Update
Rezultatele la bacalaureat vor fi publicate pe edu.ro Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Site-ul edu.ro a afișat pe 30 iunie rezultatele notele primite de elevi la probele bacalaureatului. Notele pot fi vizualizate prin introducerea codului  unic pe care fiecare candidat la primit la ultima probă a examenului de bacalaureat.

Update 30 iunie, ora 12:00. Au fost afişate notele pe edu.ro. La Timiş, au fost obşinute 12 medii de 10.00.

ADVERTISEMENT

VEZI AICI CE NOTE AU OBŢINUT ELEVII DIN TIMIŞ

Update 30 iunie, ora 11:52. Rezultatele la Bacalaureat 2020 vor fi publicate în curând de Ministerul Educaţei.

Update ora 21:54. Ministerul Educaţiei va publica notele marţi, 30 iunie, în jurul orele 12:00, pe edu.ro şi la avizierele liceelor.

ADVERTISEMENT

FANATIK va publica  rezultatele obținute de către elevi imediat după afișarea lor pe edu.ro. Elevii din județul Timiș pot afla rezultatele AICI.

În acest an, Ministerul Educației a decis ca notele să nu mai fie accesibile tuturor, accesul fiind condiționat  de utilizarea codului  unic. Decizia a fost luată ca urmare a unei solicitări venite de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

ADVERTISEMENT

Cum se calculează mediile finale

Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe. Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă”, precizează Ministerul Educației.

Promovarea examenului  de bacalaureat este condiționată de obținerea cel puțin a notei 5.00 la fiecare probă și a mediei generale de minim 6.00. Pentru candidaţii care obţin media generală 5.99, media generală se rotunjeşte la 6.00.

ADVERTISEMENT

Cum se depun contestațiile

Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează”, a stabilit Ministerul Educației.

Un elev poate contesta atât nota de la o probă anume, cât și notele primite la toate probele de examen. Contestațiile trebuie depuse în aceeași zi în care se face și afișarea rezultatelor.

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii”, este procedura stabilită în metodologia examenului de bacalaureat.

Etapa specială a Bacalaureatului

În contextul epidemiei de coronavirus, autoritățile au decis să organizeze o etapă specială pentru cei care nu au putut participa sau finaliza examenul de bacalaureat desfășurat în perioada stabilită. Este vorba de elevii aflați în carantină sau izolare precum și de cei care au avut temperatură de peste 37,5 grade în ziua unei  probe de examen. Etapa specială se desfășoară după următorul calendar:

29 iunie – 3 iulie: Înscrierea la etapa specială pe baza certificatului  medical
3-5 iulie: Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
6 iulie:  Limba și literatura română – probă scrisă
7 iulie: Proba obligatorie a profilului – probă scrisă
8 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă
9 iulie: Limba și  literatura maternă – probă scrisă
10 iulie: Afișarea rezultatelor (ora 12)
Depunerea contestațiilor (orele 14.00-19.00)
11 iulie: Rezolvarea contestațiilor
12 iulie: Afișarea rezultatelor finale (după ora 12.00)

ADVERTISEMENT