News

Rezultate Bacalaureat 2020, publicate. Vezi ce note ai luat la BAC. Update

30.06.2020 | 12:08
Rezultate Bacalaureat 2020 publicate Vezi ce note ai luat la BAC Update
Rezultate Bacalaureat 2020. Avem notele la BAC 2020! Cât ai luat la examene. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Prima sesiune a Bacalaureatului 2020 s-a încheiat, însă emoțiile nu s-au încheiat pentru elevii care au dat examenele pentru că este timpul să își afle notele pe care le-au luat.

Update ora 12:00. Notele au fost publicate de Ministerul Educaţiei.

VEZI AICI CE NOTĂ AI LUAT LA BAC 2020

Update ora 11:50. Fanatik te ţine la curent cu rezultatele la Bacalaureat 2020. Ministerul Educaţiei va publica în curând notele pe edu.ro.

ADVERTISEMENT

Astfel, notele sunt afișate începând de marți, până la ora 12:00, pe site-ulbacalaureat.edu.ro. Spre deosebire de alți ani, notele de la BAC 2020 din acest an vor fi anonimizate, adică fiecare candidat va putea să își consulte doar notele sale.

Decizia vine într-un moment în care la Evaluările Naționale mai mulți părinți au refuzat să semneze declarații prin care acceptă ca datele personale ale candidaților să poată fi prelucrate de Ministerul Educației și Cercetării, iar soluția a fost ca notele să fie anonimizate.

ADVERTISEMENT

Rezultate Bacalaureat 2020. Avem notele la BAC 2020!

Fiecare candidat va primi un cod unic pe baza căruia va putea să își consulte notele. Este o premieră în România, atât în ceea ce privește Bacalaureatul cât și Evaluările Naționale pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Pentru a trece de examenul maturității, elevii trebuie să aibă media 6,00 la Bacalaureat la cele trei sau patru probe pe care le-au susținut. Nota finală de la BAC 2020 este media aritmetică a celor trei note. Adică, notele obținute la Limba Română, Istorie și Informatică, de exemplu, adunate și împărțite la trei.

ADVERTISEMENT

Celelalte două condiții de promovare a examenului sunt: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea.

Când se pot depune contestațiile!

Examenul a început luni, 22 iunie, când candidații au susținut proba la Limba și literatura română. Examenul a continuat miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării a avut loc joi, 25 iunie.

ADVERTISEMENT

Contestațiile pot fi depuse de marți, zi în care se afișează rezultatele, în intervalul orar 16:00 – 20:00, dar și miercuri, pe 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse și prin mijloace electronice.

În această situație candidații completează, semnează și depun online o declarație în care se menționează că au luat la cunoștință că nota acordată se poate modifica în ambele sensuri. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată de către părinții sau reprezentanții legali ai elevilor.

Sesiune specială pentru candidații afectați de COVID-19!

Pentru elevii care au fost afectați de pandemia de coronavirus se va organiza o sesiune specială a Bacalaureatului. Astfel, Ministerul organizează o etapă specială care se adresează absolvenților de liceu care au fost în izolare, carantină sau care au prezentat valori ale temperaturii corpului peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care nu au putut finaliza probele scrise în sesiunea din iunie. Sesiunea specială a Bacalaureatului are loc între 7 și 12 iulie.

Date fiind împrejurările speciale în care se desfășoară examenul de Bacalaureat, pentru următoarea sesiune a BAC-ului, în sălile de clasă trebuie să fie asigurate următoarele măsuri de prevenire și protecție anti-COVID-19:

  • la intrarea în școală va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius) de cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată de desfășurare a activității;
  • vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini);
  • se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune);
  • în toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2;
  • intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare către sălile de clasă și spre alte încăperi sunt stabilite de unitatea de învățământ, semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat;
  • să fie săpun, prosoape de hârtie, dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar;
  • în sălile de clasă examenele se vor desfășura cu o distanță de doi metri între elevi/candidați;
  • timpul destinat elaorării lucrării scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
ADVERTISEMENT