News

Rezultate Bacalaureat 2020, afișate. Notele după contestații. Update

05.07.2020 | 11:35
Rezultate Bacalaureat 2020, afișate. Notele după contestații. Update
FANATIK îți prezintă rezultatele finale Bacalaureat 2020. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă rezultatele finale la Bacalaureat 2020, adică cele care sunt publicate după finalizarea contestațiilor. Pe baza mediilor, absolvenții claselor a XII-a pot visa acum la facultate.

Update ora 11:30. Au fost publicate rezultatele finale la Bacalaureat 2020 după contestații.

ADVERTISEMENT

VEZI AICI CE NOTE AI LUAT

Update ora 10:53. Rezultatele finala la Bacalaureat 2020 vor fi publicate pe edu.ro din moment în moment.

Edu.ro este site-ul oficial care va anunța rezultatele finale ale examenului maturităţii. Acestea pot fi consultate AICI. Pentru a afla ce note ai obținut la probele Bacalaureatului trebuie doar să accesezi evaluare.edu.ro în cursul zilei de duminică, 5 iulie, când vor fi publicate rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor.

ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă rezultatele finale Bacalaureat 2020

Vă readucem aminte că toate contestațiile au putut fi depuse încă din ziua afișării primelor rezultate la BAC 2020, adică marți, 30 iunie, dar și pe 1 iulie, între orele 8:00 și 12:00.

Acestea au putut fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații au completat, semnat și depus/transmis prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Un număr de 62.790 de contestaţii au fost înregistrate în urma afişării rezultatelor la prima sesiune a examenului de bacalaureat, anunţă Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

ADVERTISEMENT

„Dintre acestea, 23.954 de contestaţii au vizat lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română – E)a), 492 de contestaţii au fost depuse la proba de Limba şi literatura maternă – E)b), în timp ce la proba obligatorie a profilului – E)c) s-au înregistrat 20.741 de contestaţii. La proba la alagere a profilului şi a specializării – proba E)d) au fost depuse 17.603 contestaţii”, menţionează MEC.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine – sub 650 de contestaţii – în judeţele Mehedinţi (639), Călăraşi (637), Covasna (627), Ialomiţa (623) şi Tulcea (539).

„Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen”, potrivit Ministerului Educației.

Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

ADVERTISEMENT

Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate la aliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă. Comisiile de bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, media generală de bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.

Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.

Este primul an în care Ministerul Educației a decis ca rezultatele la Bacalaureat 2020 să fie publicate cu anonimizarea numelui și prenumelui candidaților. Pentru a-și afla notele, fiecare candidat va trebui să utilizeze codul pe care l-a primit anterior.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri