News

Când se afișează rezultatele la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, pe Edu.ro

02.09.2020 | 12:31
Cand se afiseaza rezultatele la Bacalaureat 2020 sesiunea de toamna pe Eduro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune când se afișează rezultatele la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, pe Edu.ro. Vă readucem aminte și că examenul a debutat cu proba scrisă la limba şi literatura română.

UPDATE, 12:30. Rezultatele absolvenților de liceu care au participat la sesiunea de toamnă de la Bacalaureat au fost publicate pe Edu.ro.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9:00. Mai este puțin timp până când rezultatele de la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat vor fi afișate, iar emoțiile în rândul candidaților sunt la cote maxime.

Au urmat apoi proba obligatorie a profilului la care au participat 22.187 de candidaţi din cei 28.247 de candidaţi înscrişi. 6.005 candidaţi nu s-au prezentat, iar dintre aceştia, patru se află în izolare, iar şase candidaţi sunt spitalizaţi ori în carantină.

ADVERTISEMENT

Când se afișează rezultatele la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, pe Edu.ro

După alte 24 de ore, elevii au fost examinați la proba la alegere a profilului şi specializării – E.d). “Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie.

În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, a amintit MEC.

ADVERTISEMENT

Acum, conform calendarului anunțat chiar de Ministerul Educației, data primelor rezultate la Bacalaureat 2020 de toamnă este 2 septembrie, zi în care se pot depune și contestațiile.

Au fost probleme serioase și la sesiunea de toamnă. Un număr de 45 de candidaţi au fost eliminaţi la prima probă scrisă, Limba şi literatura română, a examenului naţional de Bacalaureat pentru tentativă de fraudă.

ADVERTISEMENT

Alți 10 candidaţi au avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, doi au fost în izolare la domiciliu şi trei spitalizaţi/carantinaţi, a informat Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Trebuie specificat că la primă probă a Bacalaureatului au participat 12.499 de candidaţi dintre cei 15.675 care s-au înscris. Nu s-au prezentat 3.131.

“Subiectele şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate la ora 15,00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie”, a precizat MEC.

Atenție! La fel ca în sesiunea de vară, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

“Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a explicat ministerul.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a examenului.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

Vă readucem aminte că anul acesta, toate probele s-au desfășurat în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Elevii au purtat măști, au intrat în centrele de examen prin tunele speciale cu dezinfectant, iar în clase au fost așezați după regulile distanțării sociale.

În plus, au fost acceptați doar elevii care au trecut proba termometrului, adică acesta a indicat mai puțin de 37, 3 grade Celsius.

ADVERTISEMENT