News

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiune toamnă, se afișează pe Edu.ro azi! Vezi notele pe fanatik.ro

02.09.2020 | 12:38
Rezultate Bacalaureat 2020 sesiune toamna se afiseaza pe Eduro azi Vezi notele pe fanatikro
ADVERTISEMENT

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiune toamnă. Notele la BAC 2020, sesiunea din august, vor fi afișate la avizierele liceelor și pe edu.ro cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Rezultatele vor fi disponibile și pe FANATIK.

UPDATE, 12:38. Rezultatele absolvenților de liceu care au participat la sesiunea de toamnă de la Bacalaureat 2020 au fost publicate pe Edu.ro.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9:03. Mai este puțin timp până când rezultatele de la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat vor fi afișate, iar emoțiile în rândul candidaților sunt la cote maxime.

Această a doua sesiune a examenului maturității s-a derulat în perioada 24-27 august. A început cu proba scrisă la limba şi literatura română și s-a încheiat cu cea destinată minorităților naționale, la Limba și literatura maternă.

ADVERTISEMENT

Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, data primelor rezultate la Bacalaureat 2020 de toamnă este miercuri, 2 septembrie, zi în care se pot depune și contestațiile.

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiune toamnă, publicate pe Edu.ro

Sesiunea de toamnă a examenului național de Bacalaureat 2020, începută pe 24 august, odată cu proba la Limba și literatură română, se va încheia oficial pe 5 septembrie – data afișării rezultatelor finale, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Până pe 5 septembrie, elevii vor avea cele mai mari emoții miercuri, în a doua zi a lunii. În această zi are loc afişarea primelor rezultate la probele scrise (până la ora 12:00). Aceasta va fi urmată de faza depunerii contestațiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește contestațiile, acestea pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Candidații care încă nu au împlinit 18 ani vor completa declarația-tip, iar aceasta va trebui semnată și de către părinți, tutori sau reprezentanți legali.

Cum își află elevii notele la BAC 2020 sub forma codului unic

Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a GDPR, numele și prenumele candidaților la cele două sesiuni de Bacalaureat vor fi publicate în format anonimizat, anunță Ministerul Educației.

Conform acestei modificări, inaugurată în iunie, fiecare absolvent de liceu își va afla nota finală în baza unui cod, și nu cu numele făcut public, ca la sesiunile din anii trecuți.

Codul unic a fost ”inaugurat” odată cu sesiunea din această vară de la Evaluarea Națională. Această așa-zisă anonimizare a rezultatelor constituie o măsură în premieră absolută în istoria examenelor din România.

Ea a fost introdusă chiar în timpul probelor de Evaluare Națională, ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precizează Ministerul Educației.

Modalitatea de aflare a notei de la BAC 2020 în baza codului e extrem de simplă. Astfel, pentru a afla ce note ai obținut la probele de la Bacalaureat, trebuie doar să accesezi site-ul bacalaureat.edu.ro în cursul zilei de 2 septembrie, când vor fi publicate primele rezultate, înaintea soluționării contestațiilor.

Calendarul complet pentru sesiunea de toamnă BAC 2020

  • 24 august: Limba şi literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)
  • 27 august: Limba şi literatura maternă – proba E.b)
  • 2 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 2 – 4 septembrie: rezolvarea contestațiilor
  • 5 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

În ceea ce privește echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale, acestea  se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie.

ADVERTISEMENT