News

Rezultate la Bacalureat 2020, sesiune august-septembrie, București. Ce note au luat elevii în Capitală

02.09.2020 | 12:35
Rezultate la Bacalureat 2020 sesiune augustseptembrie Bucuresti Ce note au luat elevii in Capitala
ADVERTISEMENT

Rezultate la Bacalureat 2020, sesiune august-septembrie, București. Notele sesiunii din august a examenului de Bacalaureat vor fi afișate la avizierele liceelor și pe edu.ro cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Rezultatele vor fi disponibile și pe FANATIK. 

UPDATE, 12:36. Rezultatele absolvenților de liceu din București și din țară care au participat la sesiunea de toamnă de la Bacalaureat 2020 au fost publicate pe Edu.ro.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9:08. Emoțiile sunt tot mai mari în rândul elevilor care au susținut sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. În curând, rezultatele vor fi afișate

Cea de-a doua sesiune a examenului maturității s-a derulat în perioada 24-27 august. A debutat cu proba scrisă la limba și literatura română și s-a încheiat cu cea destinată minorităților naționale, la Limba și literatura maternă.

ADVERTISEMENT

Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, data primelor rezultate la Bacalaureat 2020 de toamnă este miercuri, 2 septembrie, zi în care se pot depune și contestațiile.

Rezultate la Bacalureat 2020, sesiune august-septembrie, București

Sesiunea de toamnă a examenului național de Bacalaureat 2020 se va încheia oficial pe 5 septembrie – data afișării rezultatelor finale, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Afișarea primelor rezultate are loc pe data de 5 septembrie, până în ora 12:00. Aceasta va fi urmată de faza depunerii contestațiilor, în aceeași zi, între orele 14:00 – 20:00

Rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, la fel ca în prima sesiune. Această măsură este în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

ADVERTISEMENT

Contestațiile vor putea fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință faptul că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială, după caz, prin creștere sau descreștere.

Candidații care nu au împlinit încă 18 ani vor completa declarația care va fi apoi semnată de către părinți, tutori sau reprezentanți legali.

Elevii își află notele la BAC 2020 cu ajutorul unui cod unic

La fel ca și în cadrul sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat, elevii își vor putea accesa notele cu ajutorul unui cod unic.

Această măsură a fost introdusă în timpul probelor de Evaluare Națională, ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru a afla notele, elevii din capitală  trebuie să acceseze site-ul bacalaureat.edu.ro în cursul zilei de 2 septembrie, odată cu publicarea primelor rezultate, înainte de soluționarea contestațiilor, să selecteze București pe hartă, apoi să aleagă liceul sau colegiul național de proveniență, urmând ca mai apoi să se identifice cu ajutorul codului unic distribuit.

La fel ca și în sesiunea de vară, elevii au avut de trecut de un triaj epidemiologic. Dacă nu au prezentat simptome Covid-19, aceștia au intrat în sala de curs unde au fost luate toate măsurile de protecție.

Elevii au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele și au fost înștiințați că nu au voie să copieze. Toleranța MEC față de fraudă a fost zero, iar orice elev care a fost suspectat de plagiat a riscat să fie scos din sală, cu pierderea dreptului de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Calendarul complet pentru sesiunea de toamnă BAC 2020

24 august: Limba şi literatura română – E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)
27 august: Limba şi literatura maternă – proba E.b)
2 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
2 – 4 septembrie: rezolvarea contestațiilor
5 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

Echivalarea competențelor lingvistice și digitale s-a făcut în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

ADVERTISEMENT