News

Rezultate Bacalaureat 2021 Timiș, publicate de edu.ro. Ce notă ai luat la BAC. Update

Rezultate Bacalaureat 2021 Timiș, publicate de edu.ro, află acum ce notă ai luat la examenul maturității
05.07.2021 | 10:35
Rezultate Bacalaureat 2021 Timis publicate de eduro Ce nota ai luat la BAC Update
Rezultate Bacalaureat 2021 Timiș, publicate de edu.ro și Fanatik. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
05-07-2021
07:39

Notele de la Bacalaureat au fost publicate

Rezultatele de la  Bacalaureat pntru judeţul Timiş au fost publicate pe site-ul edu.ro. În acest an, numai doi elevi au obţinut media 10, iar peste 1. 500 nu au reuşit să promoveze examenul maturităţii.

VEZI AICI CE NOTĂ AI LUAT 

A venit momentul îndelung așteptat de absolvenții clasei a XII-a, absolvenți care își vor afla rezultatele la examenul maturității. Notele pot fi vizualizate prin introducerea codului  unic pe care fiecare candidat în parte l-a primit.

FANATIK va publica rezultatele obținute de către elevi imediat după afișarea lor pe edu.ro. Elevii din județul Timiș pot afla rezultatele AICI.

ADVERTISEMENT

Rezultate Bacalaureat 2021 Timiș, publicate pe edu.ro

De altfel, la fel ca anul trecut, Ministerul Educației a decis ca notele să nu mai fie accesibile pentru toată lumea. Drept pentru care accesul a fost condiționat de utilizarea acestui cod unic. Decizia a fost luată ca urmare a unei solicitări venite de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Așadar, toți elevii din județul Timiș au nevoie de acest cod.

Concret, pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

ADVERTISEMENT

Atenție, nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă”, conform unui anunț făcut de Ministerul Educației.

Ce înseamnă acest lucru? Promovarea examenului  de maturitate este condiționată de obținerea cel puțin a notei 5.00 la fiecare probă, dar și a mediei generale de minim 6.00. Veste bună pentru candidaţii care obţin media generală 5.99, aceasta se rotunjeşte la 6.00.

ADVERTISEMENT

Cum s-a desfășurat Bacalaureatul

Vă readucem aminte că examenul maturității a început pe 28 iunie, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe 9 iulie.

Calendarul sesiunii iunie – iulie a fost:

  • 31 mai – 4 iunie 2021 – înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
  • 4 iunie 2021 – încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 14 – 16 iunie 2021 – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 16 – 17 iunie 2021 – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 18 – 23 iunie 2021 – evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 23 – 25 iunie 2021 – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
  • 28 iunie 2021 – Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 1 iulie 2021 – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 5 iulie 2021 – afişarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 6 – 9 iulie 2021 – rezolvarea contestaţiilor
  • 9 iulie 2021 – afişarea rezultatelor finale.
ADVERTISEMENT

Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind unul cu mult mai scăzut față de ce s-a petrecut anul trecut. Conform ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în 2021, s-au înscris la examenul maturității doar 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă.

Lor li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare. Interesul este, însă, scăzut. „Raportat la totalul promoției curente (…) procentul este de 77%. (…) Mic. Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”, a spus Cîmpeanu.

Mai mult decât atât, anul trecut, a zis ministrul, nu doar procentual numărul elevilor înscriși la examenul de Bacalaureat a fost mai mare, ci și în valoare absolută. Și numărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare anul trecut – peste 31.000, față de anul acesta – doar 19.520.

Cum se depun contestațiile

Candidații care nu sunt deloc mulțumiți de modul în care le-au fost notate lucrările, pot depune contestație, în data de 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Acestea pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se mențoonează faptul că au luat cunostință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidatii minori, declaratia-tip trebuie semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora. Un elev poate contesta atât nota de la o probă anume, cât și notele primite la toate probele de examen.

”După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii”, este procedura stabilită în metodologia examenului de bacalaureat.

ADVERTISEMENT
Tags: