News

Rezultate Bacalaureat 2021. Verifică pe edu.ro notele la BAC. Update

Rezultatelor probelor scrise de la Bacalaureat 2021 vor fi afișate pe data de 5 iulie, până la ora 12.
05.07.2021 | 10:39
Rezultate Bacalaureat 2021 Verifica pe eduro notele la BAC Update
Notelel la bacalaureat vor fi afișate la centrele de examen și pe site-ul lansat de Ministerul Educației
ADVERTISEMENT
05-07-2021
07:40

Au fost publicate rezultatele Bacalaureat 2021. Verifică notele pe edu.ro

Rezultatele de la Bacalaureat 2021 au fost publicate. Este vorba despre primele note, cele dinaintea de contestații. Afișarea pe site-ul bacalaureat.edu.ro are loc până la ora 12:00.

Numele elevilor sunt codificate, astfel că la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2021 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat a primit încă de la prima probă scrisă codul specific.

Acestea sunt notele înainte de contestații. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Notele obținute de către absolvenții de liceu la probele scrise ale examenului de bacalaureat vor fi publicate de către Ministerul Educației pe site-ul pus la dispoziție special în acest scop, static.bacalaureat.edu.ro. Notele pot fi aflate și la avizierul unităților de învățământ în care s-au desfășurat probele.

După ce va fi publicată secțiunea dedicată rezultatelor la Bacalaureat 2020, pe site va apărea o hartă  a României, elevii trebuind să apese pe județul în care au susținut examenul. Ulterior, pot fi selectate rezultatele din respectivul județ, după trei criterii: rezultatele pe unitățile de învățământ, rezultatele pe centrele de examinare, precum și la scara întregului județ (ordonate după numele candidaților sau după medie).

ADVERTISEMENT

Ca și în cazul Evaluării Naționale, fiecare candidat primește un cod numeric pe baza căruia poate accesa notele pe care le-a obținut, acestea apărând anonimizate pe site-ul menționat.

Contestațiile pot fi depuse imediat după afișarea rezultatelor din data de 5 iulie, între orele 12.00 și 18.00. Rezolvarea contestațiilor se va face în intervalul 6-9 iulie, urmând ca notele definitive să fie afișate pe 9 iulie.

ADVERTISEMENT

Condițiile promovării la Bacalaureat 2021

Pentru promovarea examenului, candidații trebuie să obțină cel puțin media 6 la probele scrise, iar la fiecare probă în parte, nota nu trebuie să fie mai mică de 5. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat”, se arată în metodologia după care este organizat examenul de bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Candidații eliminați din examen vor putea să participe din nou la bacalaureat abia la a treia sesiune după cea în care au fost eliminați.

În ce privește contestațiile, acestea se depun la centrul de examen, urmând ca tezele să fie recorectate de alte cadre didactice decât cele care le-au corectat anterior. „În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii”, prevede metodologia.

ADVERTISEMENT

Candidații care nu au reușit să promoveze la sesiunea aceasta de bacalaureat, pot să încerce din nou în cadrul sesiunii din august-septembrie.

Calendar Bacalaureat 2021, sesiunea august – septembrie

19-26 iulie 2021 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
16 august 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
23-24 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
25 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
26-27 august 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
30-31 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)
31 august 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor
1-3 septembrie 2021 Rezolvarea contestațiilor
3 septembrie 2021 Afișarea rezultatelor finale

ADVERTISEMENT