News

Rezultate Definitivat 2020. Când vor fi afişate notele pe edu.ro

28.07.2020 | 15:21
Rezultate Definitivat 2020 Cand vor fi afisate notele pe eduro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune totul despre rezultatele la definitivat 2020, dar mai ales când vor fi afișate notele. Acestea vor fi publicate în premieră pe edu.ro

Vă reamintim că la ultima probă scrisă pentru examenul național de definitivare în învățământ au fost admiși 6.776 de candidați.

ADVERTISEMENT

Aceștia au participat la testare în cele 42 de centre din țară. Din fericire, conform anunțului făcut de Ministerul Educației, nu au fost înregistrate cazuri cu temperatură peste 37.3 grade Celsius.

Rezultate Definitivat 2020

„Dintre cei 7.105 candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar la 95 de discipline de examen, au fost admişi la proba scrisă 6.776 de candidaţi.

ADVERTISEMENT

Aceștia au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs Bine sau Foarte bine.

Și media aritmetică a notelor obţinute la inspecţia la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective)”, au scris reprezentanții Ministerului.

ADVERTISEMENT

Ca de fiecare dată, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși au fost învățământ preșcolar în limba română, cu nu mai puțin de 1.748 persoane și învățământ primar în limba română cu 1.059 de oameni.

Și în anul acesta educație fizică și sport a strâns puțin peste 800 de candidați, mai exact 837, în timp ce limba și literatura engleză a adunat 369 de persoane.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știți că primele rezultate la proba scrisă a examenului de definitivat în învăţământ, care s-a desfășurat pe 22 iulie, vor fi publicate miercuri, 29 iulie, pe site-ul definitivat.edu.ro și afișate în centrele de examen.

Atenție! Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, contestațiile se depun la centrele de examen în aceeași zi, după afișarea rezultatelor, dar și pe 30 iulie, până la ora 12.00. Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 4 august 2020.

Un detaliu interesant este acela că dintre cei 6.776 de candidaţi cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenţi numai 6.480.

Astfel, nu mai puțin de 433 de candidaţi au decis să se retragă din motive personale. Ministerul Educației nu a transmis niciun comunicat până la această oră conform căreia vreun candidat retras ar fi infectat de COVID-19.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 pentru promovarea examenului.

Concret, dadrele didactice care reușesc să promoveze examenul primesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional.

Prin obținerea definitivării în învăţământ, profesorul depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice

Mai trebuie spus că examenul a avut loc cu maximum 10 profesori în clasă, potrivit Ministerului Educației, ceea ce a presupus ca în fiecare centru de examen să fie ocupate, în medie, 16 săli de clasă.

Subiectele de examen au fost primite de candidați la ora 10, deși intrarea în sălile de examen s-a făcut în intervalul 08:00-08:45. Timp de două ore au avut loc proceduri birocratice ale asistenților și candidaților.

Rezolvarea subiectelor a avut alocată 4 ore, durata putând fi depășită doar în cazul candidaților cu cerințe speciale care au solicitat acest lucru.

 

ADVERTISEMENT
Tags: