ADVERTISEMENT
News

Rezultate Evaluare Naţională 2020. Când se afişează pe edu.ro

Autor: Bogdan Solomon | 19.06.2020 | 19:41
Rezultate Evaluare Naţională 2020. Când se afişează pe edu.ro
După ce au susținut toate probele Evaluării Naționale, elevii așteaptă cu nerăbdare să afle rezultatele. Sursa foto: hepta.ro

S-a aflat când se vor afișa rezultatele la  Evaluare Națională 2020 pe edu.ro. Peste 170.000 de elevi ai claselor a VIII-a din întreaga țară au susţinut în această săptămână probele Evaluării Naționale 2020, un examen desfășurat în condiții speciale, având în vedere că bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus înregistrează creșteri alarmante pe zi ce trece.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au stabilit prin ordin comun o serie de măsuri pe care elevii au fost nevoiți să le respecte cu sfințenie înaintea și pe toată durata testărilor. Dacă în urma măsurării temperaturii s-a constatat că un candidat are febră mai mare de 37.3 grade, acesta a fost obligat să se întoarcă acasă.

Va putea susține din nou examenul abia pe 29 iunie, când este programată sesiunea specială. În timp ce unii experți au criticat în termeni duri decizia, pe motiv că pot apărea cazuri în care candidații să fie eliminați pe nedrept, alții au remarcat că temperatura în cazul asimptomaticilor este, practic, irelevantă.

ADVERTISEMENT

Când poți afla ce note ai luat la Evaluarea Națională. Rezultatele se afișează pe edu.ro

Vezi aici ce notă ai luat

După ce au scăpat de emoțiile testărilor, elevii așteaptă acum cu nerăbdare să afle dacă au obținut note care să le permită admiterea la liceele dorite. Pentru prima dată de când a fost introdus acest sistem de examinare, rezultatele vor fi disponibile doar în format electronic.

Fiecare dintre aceștia va primi la finalul probei un cod unic pe care îl va putea folosi în data de 22 iunie, când pe edu.ro vor fi afișate primele rezultate, înaintea soluționării contestațiilor. Conform calendarului întocmit de Ministerul Educației, notele finale vor fi comunicate în cursul zilei de sâmbătă, 27 iunie.

ADVERTISEMENT

Dacă nu mai ai răbdare până atunci și vrei să afli cum te-ai descurcat, poți face acest lucru consultând baremele în funcție de care profesorii vor trebui să evalueze lucrările scrise la fiecare probă în parte. Ele sunt deja publicate pe site-ul oficial al instituției.

O nouă premieră la Evaluarea Națională 2020. Numele și prenumele fiecărui candidat se publică separat

Trebuie spus că în acest an, pentru prima dată de la intrarea în vigoare a  Regulamentului general privind protecţia datelor (RGPD),  numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat. Potrivit Ministerului Educației, decizia a fost luată în baza consultărilor cu partenerii sociali, federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, reprezentanţii părinţilor, Consiliul Naţional al Elevilor, Consiliul Naţional al Rectorilor, toţi fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal.

ADVERTISEMENT

În conformitate cu prevederile art.5 şi ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaţilor vor fi afişate astfel”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții instituției.

Conform informațiilor centralizate până în după-amiaza de miercuri, 17 iunie, 3 elevi au avut temperatura peste maximul admis la proba de Matematică a Evaluării Naţionale. Din această cauză, au fost trimiși acasă și vor fi nevoiți să aștepte sesiunea specială pentru a putea susține examenul.

ADVERTISEMENT

Conform informaţiilor primite până acum, trei candidaţi au avut temperatura peste maximul admis: 1 candidat din judeţul Sălaj, 1 candidat din judeţul Timiş, 1 candidat din judeţul Vaslui”, au transmis reprezentanţii Ministerului Educației, cu precizarea că datele din întreaga țară vor fi actualizate pe măsură ce se vor centraliza.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!