News

Rezultate Evaluare Națională 2020 Edu.ro, afișate! Află pe fanatik.ro ce notă ai luat. Update

22.06.2020 | 13:08
Rezultate Evaluare Nationala 2020 Eduro afisate Afla pe fanatikro ce nota ai luat Update
ADVERTISEMENT

Așteptarea a luat sfârșit! Peste 150.000 de elevi pot afla ce notă au luat la examenele de Limba română și Matematică la Evaluarea Națională 2020.

Update 13:00. Așteptarea a luat sfârșit. Edu.ro a publicat notele elevilor.

Vezi aici ce notă ai luat

Update ora 12:36. Listele de pe evaluare.edu.ro și de la avizierele școlilor vor cuprinde următoarele date: codul unic al elevului, școala de proveniență, rezultatele de la Limba Română – Matematică și media.

ADVERTISEMENT

Update ora 11:00. În scurt timp, elevii claselor a VIII-a vor primi rezultatele la Evaluarea Națională 2020. Rămâi pe Fanatik pentru toate informațiile.

Ministerul Educației a stabilit, în premieră, măsuri speciale pentru afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională 2020.

ADVERTISEMENT

În premieră absolută, elevii de clasa a VIII-a nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la școală pentru a afla ce notă au luat, ci își vor verifica media cu ajutorul codului unic primit la finalul examenului scris la Matematică.

S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2020

Luni, 22 iunie, așteptarea a luat sfârșit și elevii își pot verifica, on-line, cu ajutorul site-ului edu.ro, ce notă au luat. Așa cum au promis, reprezentanții Ministerului Educației au publicat rezultatele după ora 14:00, iar acum elevii nemulțumiți pot să depună contestație, în măsura în care sunt nemulțumiți de notele obținute.

ADVERTISEMENT

Contestațiile se depun pe 22 iunie în intervalul orar 16:00 – 19:00, dar și a doua zi dimineața, 23 iunie, între orele 8:00 – 12:00.

Rezultatele finale vor fi afișate în 27 iunie, urmând ca, mai apoi, elevii să își facă planurile pentru a alege liceul unde vor să își urmeze studiile.

ADVERTISEMENT

Din cosiderente de GDPR, rezultatele nu vor mai fi „la vedere”, ci vor fi vizibile doar după introducerea codului unic în portalul edu.ro.

De asemenea, rezultatele pot fi depuse/ transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie – tip în care menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota obținută după contestație poate fi mai mare sau mai mică.

Cât de mult contează notele de la Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu?

Primul hop a fost trecut de majoritatea elevilor, care au luat notă de trecere la examen, însă acum urmează alegerea unui liceu pentru majoritatea tinerilor.

Elevii trebuie să știe că media de admitere în liceu se calculează astfel: MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN.

Unde MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

Așadar, media de admitere contează 20% în această ecuație, în timp ce media de la Evaluarea Națională vor conta în proporție de 80%.

Excepție fac doar câteva licee vocaționale, unde elevii vor fi nevoiți să susțină un examen de admitere, cel mai probabil de aptitudini.

Nu toți elevii au scăpat, totuși, de griji. Pentru cei care nu au putut susține examenul din cauza diverselor motive, e bine de știut că va urma etapa specială a Evaluării Naționale.

Calendarul etapei speciale a Evaluării Naționale
22-26 iunie: Înscrierea la etapa specială pe baza certificatului medical
29 iunie: Limba și literatura română – probă scrisă
30 iunie: Matematică – probă scrisă
1 iulie: Limba și literatura maternă – probă scrisă
2 iulie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12.00)
Depunerea contestațiilor (orele 14.00-20.00)
3 iulie: Rezolvarea contestațiilor
4 iulie: Afișarea rezultatelor finale (după ora 12.00)

Așadar, o a doua șansă pentru acei elevi care vor să urmeze un liceu, dar nu se lasă bătuți până când nu vor lua o notă mare.

ADVERTISEMENT