News

Rezultate Evaluare Naţională 2021. Cum cauți nota pe edu.ro

Marți, 29 iunie, rezultatele la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației, fiecare elev putând afla notele pe baza unui cod numeric.
28.06.2021 | 15:05
Rezultate Evaluare Nationala 2021 Cum cauti nota pe eduro
Cum pot afla elevii notele la Evaluarea Națională
ADVERTISEMENT
29-06-2021
07:10

S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2021

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2021 au fost publicate de edu.ro! Vezi aici ce note ai luat!

Fiecare elev care a susținut probele Evaluării Naționale 2021 poate afla notele începând cu ora 14.00 ale zilei de marți, 29 iunie, intrând pe platforma online lansată de către Ministerul Educației. Accesarea acestei platforme se poate face direct, la adresa evaluare.edu.ro  sau de pe site-ul propriu-zis al Ministerului Educației, edu.ro, în secțiunea dedicată special Evaluării.

Odată ce datele sunt introduse în platforma informatică, pe site-ul evaluare.edu.ro va fi postată o hartă cu fiecare județ din România. Elevii sau părinții care doresc să afle nota trebuie să selecteze județul în care se află unitatea de învățământ în care respectivul elev a susținut examenul.

ADVERTISEMENT

După centralizarea datelor, pe site va fi postată o hartă cu fiecare județ din România. Pasul următor este selectarea județului în care se află școala în care a fost susținut examenul. Odată cu selectarea județului, apare lista tuturor candidaților din județul respectiv, ordonați după medie. Tabelul cuprinde și notele pentru fiecare notă în parte.

Trei site-uri pe care pot fi aflate notele la Evaluarea Națională 2021

Pe site nu va fi afișat numele candidaților, acestea fiind înlocuite de un cod numeric specific fiecărui elev. Acest cod a fost primit de elev la prima probă de la Evaluare, pe bază de semnătură de primire. Anonimizarea numelui pe listele publicate pe edu.ro este impusă de legislația care reglementează protecția datelor personale.

ADVERTISEMENT

Pentru comunicarea notelor obținute la examenul de Evaluare Națională, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de Evaluare Națională care cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „absent”/„eliminat din examen”, după caz”, prevede metodologia examenului aprobată de către Ministerul Educației.

Pe pagina cu rezultatele din fiecare județ, în dreapta sus există și o căsuță de căutare în care poate fi înscris codul individual, astfel încât candidații sau părinții să nu fie nevoiți să parcurgă întreaga listă de candidați.

ADVERTISEMENT

Site-ul Ministerului Educației nu este singurul loc în care pot fi aflate notele obținute la Evaluarea Națională 2021. Fiecare inspectorat școlar județean va publica lista completă din județul respectiv pe site-ul instituției. De asemenea, și fiecare unitate de învățământ va posta online rezultatele absolvenților de clasa a VIII-a. În cazul școlilor sau centrelor de examen, rezultatele vor fi afișate și în format fizic, la avizierul unității de învățământ. Și în aceste cazuri, identificarea candidaților este posibilă tot pe baza codului individual primit de fiecare elev.

O procedură asemănătoare este utilizată și în ce privește notele de la contestații.  Depunerea contestațiilor va fi permisă în două zile:  29 iunie (ora 16:00 – ora 19:00)  și 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00). Pentru soluționarea contestațiilor sunt rezervate mai multe zile, rezultatele recorectării fiind afișate pe 4 iulie.

ADVERTISEMENT

Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen afișează/postează, utilizând codurile individuale ale candidaților care au depus contestații, notele obținute în urma rezolvării contestațiilor, la loc vizibil, la avizier și pe website-ul unității de învățământ”, a stabilit Ministerul Sănătății.

După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale pot fi accesate prin aceeași procedură ca la rezultatele inițiale.

Chiar dacă notele vor fi aflate pe 4 iulie, repartizarea pe licee va fi decisă mai târziu întrucât în acest an se va organiza și o etapă specială a Evaluării Naționale, pentru elevii care nu au putut participa la prima etapă, din cauza epidemiei de Covid-19.

Calendarul Evaluării Naționale – Etapa Specială

28 iunie – 2 iulie 2021  – Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale (Se pot înscrie numai candidații care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 07 – 11 iunie 2021)
5 iulie 2021  – Limba și literatura română – probă scrisă
6 iulie 2021  – Matematica – probă scrisă
7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00) Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
10-11 iulie 2021  – Rezolvarea contestațiilor
12 iulie 2021  – Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului, au fost în izolare/carantină, au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, pot susține probele examenului în etapa specială”, prevede ordinul ministrului Educației, Sorin Cîmpean, prin care a fost stabilită organizarea etapei speciale.

Și în cazul etapei speciale, notele vor putea fi aflate tot pe baza codului individual primit de fiecare elev.

ADVERTISEMENT