În urmă cu câteva momente, au fost afișate rezultatele finale pentru Evaluarea Națională din 2021!
Poți afla de aici care este media ta finală la examen.
Conform informațiilor oferite de către Ministerul Educației, cele mai multe contestații au fost depuse la limba română, 11.302 sau 9,15% din totalul lucrărilor notate.
La matematică au fost depuse 8.803 contestații sau 7,14% din totalul lucrărilor notate.
La limba maternă au fost depuse 8.803 contestații, sau 2,05% din totalul lucrărilor notate.
Edu.ro va afișa notele finale la Evaluarea Națională în cursul zilei de duminică.
Pe data de 4 iulie, Ministerul Educației publică rezultate finale la Evaluarea Națională 2021 după contestații.
Absolvenții claselor a VIII-a din țară au avut de trecut, pe 22, 24 și 25 iunie, de probele scrise la limba română, matematică și limba maternă.
Pentru cei peste 131.000 de elevi din țară au urmat zile de emoții. Mai întâi, pe 29 iunie, când a avut loc a fișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00).
Apoi, cadrele didactice responsabile au soluționat, între 30 iunie și 4 iulie contestațiile depuse anterior – perioada 29 iunie 2021 (orele 16:00 – 19:00) – 30 iunie 2021 (orele 8:00 – 12:00).
La fel ca în 2020, comunicarea rezultatelor se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.
Mai precis, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.
Media generală obţinută la examenul de Evaluare Naţională 2021 are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.
În acest an, repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a va avea loc pe 24 iulie.
Completarea fișelor de înscriere are loc în perioada 16-22 iulie, iar părinții trebuie să îsi anunțe intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă, pentru a fi realizată o planificare.
Elevii care au picat la limită sau cei nemulțumiți de de notele obținute la Evaluarea Națională 2021 au putut să depună contestație, atât la unitățile școlar, cât și online. Contestațiile s-au depus începând cu data 29 iunie, până pe 30 iunie, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației.
Absolvenții de gimnaziu care sunt nemulțumiți de notele pe care le-au obținut la Evaluarea Națională pot să depună contestație, împreună cu părinții, în premieră și în format online, dar pot fi depuse și fizic, la școală.
În prealabil, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanți.
Conform procedurilor, fiecare lucrare contestată a fost reevaluată și notată de câte doi profesori. Evaluarea lucrărilor de examen s-a realizat cu respectarea strictă a baremului, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu.
După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare, se arată în metodologie.
Ministerul Educației a luat o măsură în sprijinul celor care nu au putut lua parte la sesiunea din iunie a examenului.
Astfel, absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen, pot susţine aceste probe în etapa specială: