News

Rezultate Evaluare Naţională 2024. Eroare umană de proporții la corectură, un elev care a fost notat cu 3,50 a primit 9,75 după contestații

Un elev notat cu 3,50 la proba scrisă de matematică, la Evaluare Națională 2024, a primit 9,75 după contestații. Explicația Ministerului Educației.
09.07.2024 | 16:09
Rezultate Evaluare Nationala 2024 Eroare umana de proportii la corectura un elev care a fost notat cu 350 a primit 975 dupa contestatii
Notă crescută de la 3,50 la 9,75 după contestații, la proba de matematică de la Evaluarea Națională 2024. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un elev de la o școală din județul Vrancea, care primise 3,50 la matematică, la Evaluare Națională, a ajuns după contestații până la nota de 9,75. Care este explicația acestei situații.

Notă crescută de la 3,50 la 9,75 după contestații, la proba de matematică de la Evaluare Națională 2024

În cursul zilei de marți, 9 iulie, Ministerul Educației a publicat rezultatele finale la Evaluarea Națională 2024. Pe edu.ro apar listele cu notele obținute după rezolvarea contestațiilor, pentru fiecare județ.

ADVERTISEMENT

La sesiunea din acest an, peste 27.000 de contestații au fost depuse la limba și literatura română, matematică și limba maternă de la Evaluarea Națională 2024, potrivit informațiilor transmise de Ministerul Educației. Este cel mai mare număr din ultimul deceniu.

La fel ca în anii anteriori, mii de note au fost modificate. Au existat cazuri în care diferențele între primul rezultat și cel obținut după recorectare au fost uriașe.

ADVERTISEMENT

Este și cazul unui elev din județul Vrancea, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani. Acestuia i s-a modificat nota cu mai mult de 6 puncte după ce a făcut contestație la proba scrisă de matematică la Evaluarea Națională, relatează Monitorul de Vrancea.

Per total, absolventul clasei a VIII-a a avut nota 9,50 la limba română și 3,50 la matematică. Contestația depusă i-a schimbat radical rezultatele și, probabil, viitorul.

ADVERTISEMENT

După ce a primit 9,75 la matematică, el a ajuns să aibă media 9,65 la Evaluarea Națională 2024. Vorbim de una dintre cele mai mari diferențe înregistrate după recorectare. Cu noua medie, acesta va intra mult mai ușor la liceul dorit.

Ministerul Educației spune că în acest caz a fost vorba de o eroare umană, apărută în procesul de urcare a lucrărilor în sistem. ”În cazul a 5 lucrări (patru la limba română și una la matematică) au fost identificate erori umane la încărcarea acestora, iar în etapa de contestații lucrările au fost reîncărcate și evaluate. Acestea sunt situațiile în care diferența între nota inițială și nota obținută la contestații este mai mare de 2 puncte.

ADVERTISEMENT

Menționăm că aceste diferențe nu sunt cauzate de erori în procesul de evaluare. Cele cinci rezultate nu sunt incluse în graficele ce conțin detalierea diferențelor dintre evaluarea inițială și evaluarea în urma contestațiilor”.

A crescut numărul mediilor de 10 după recorectarea de la Evaluarea Națională 2024

În această sesiune, în urma soluționării contestațiilor, peste 14.700 de note au fost majorate. În schimb, 9.600 de elevi nu au fost inspirați când au contestat. Asta pentru că notele lor au scăzut.

Contestațiile depuse au făcut să apară încă nouă medii de 10 în plus. Totalul elevilor din țară care au obținut media maximă la Evaluarea Națională 2024 a crescut de la 65 la 74. În 2023, 466 de elevi din țară au obținut media 10.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii...
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii suporterilor
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Acuzaţii grave la adresa lui Mihai Zmărăndescu în scandalul maceta: Nu i-a păsat,...
Acuzaţii grave la adresa lui Mihai Zmărăndescu în scandalul maceta: Nu i-a păsat, mi-a pus viața în pericol
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Terorism ecologist. În loc să împuște urșii agresivi, vor să-i trimită în România
Terorism ecologist. În loc să împuște urșii agresivi, vor să-i trimită în România
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!