News

Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update

Rezultate Evaluare Națională 2024. Miercuri, 3 iulie, pe edu.ro sunt publicate notele obținute de elevi la fostul examen de capacitate.
03.07.2024 | 12:07
Rezultate Evaluare Nationala 2024 Verifica pe eduro notele obtinute la fostul examen de capacitate Cum se afiseaza rezultatele de fapt Procedura de admitere liceu 2024 si live text de la evaluarea nationala 2024 Update
Rezultate Evaluarea Națională 2024 în București, dar și în țară. Când se afișează rezultatele finale pentru elevii de clasa a VIII-a. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rezultate Evaluare Națională 2024. Cei peste 170.000 de elevi care au luat parte la fostul examen de capacitate își pot verifica pe edu.ro notele obținute la română, matematică și limba maternă.

UPDATE, ora 12.00. Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională 2024. Verifică nota luată pe edu.ro

Rezultatele la Evaluarea Națională 2024 au fost publicate de Ministerul Educației. Notele sunt disponibile pe platforma evaluare.edu.ro. Aici, elevii din București și din țară pot afla cât au primit la română și la matematică.

ADVERTISEMENT

La fel ca în anii anteriori, rezultatele sunt comunicate anonimizat. Sunt coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe internet. Codurile au fost distribuite către elevi la prima probă susţinută.

UPDATE, ora 11.00. Rezultatele la Evaluarea Națională 2024, prezentate de ministrul Educației, Ligia Deca la prânz

În mai puțin de o oră, cei peste 153.000 de elevi prezenți la probele de la Evaluarea Națională 2024 află ce note au obținut. Informațiile la nivel național vor fi prezentate de ministrul Educației, Ligia Deca.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului susține, la ora 12.00, o conferință de presă. ”Tema conferinței: prezentarea rezultatelor înregistrate la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a din acest an”, anunță Ministerul Educației, citat de edupedu.

UPDATE, ora 9.30. Când se pot depune contestațiile la Evaluarea Națională 2024

Miercuri, 3 iulie 2024, elevii care au susținut Evaluarea Națională își află notele. Dacă nu sunt mulțumiți de ele, aceștia pot depune contestații. Au la dispoziție această zi, intervalul 16 – 19, precum și pe cea de joi, 4 iulie, de la 08.00 la 12.00.

ADVERTISEMENT

Conform metodologiei, pot depune contestații mai multe tipuri de elevi. În primul rând sunt aceia care nu au obţinut notă de trecere. Ei pot obține o îmbunatățire la reevaluarea lucrării și implicit o creștere a șanselor de a prinde un liceu mai bun.

Mai pot contesta nota și elevii care nu sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute, chiar dacă acestea par bune, dar şi cei care se consideră nedreptăţiţi şi consideră că meritau note mai mari decât cele primite.

ADVERTISEMENT

Mare atenție! În momentul în care se depune o contestaţie, elevul şi părintele îşi asumă inclusiv posibilitatea ca nota primită să fie mai mică după soluţionarea contestaţiei

UPDATE, ora 8.50. Rezultate pe județe la Evaluarea Națională 2024. Harta notelor

Mai este foarte puțin timp până când, pe site-ul Ministerului Educației, va începe publicarea rezultatelor probelor scrise de la Evaluarea Națională 2024. Elevii află notele la română și matematică.

Ca în fiecare an, FANATIK vă oferă în timp real informații în legătură cu notele și mediile primite de elevi la fostul examen de Capacitate. Harta notelor va apărea în curând.

UPDATE, ora 7.50. Până la ce oră sunt afișate notele la română și la matematică, la Evaluare Națională 2024

În acest an, conform datelor oferite de inspectoratele școlare județene, peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși la probele scrise de la Evaluarea Națională.

S-au prezentat puțin peste 153.000. Toți aceștia elevi așteaptă cu sufletul la gură afișarea rezultatelor. Nu mai au mult de îndurat. În curând, pe FANATIK.RO veți afla toate informațiile legate de note. Edu.ro publică notele până la ora 14.00.

UPDATE, ora 7.10. Rezultate  Evaluare Națională 2024: elevii își află miercuri, 3 iulie, notele la română și matematică

Sunt emoții uriașe pentru absolvenții claselor a VIII-a. Notele elevilor sunt publicate, miercuri, 3 iulie 2024, pe site-ul evaluare.edu.ro. Fiecare candidat va afla ce note a luat la Evaluarea Națională în funcție de locul în care a susținut examenul.

Listele cu notele vor apărea și la avizierele școlilor. La fel ca în ultimii 4 ani, notele sunt anonimizate. Mai exact, nu sunt afișate numele elevilor, ci codul unic pe care candidații l-au primit anterior afișării rezultatelor. Având acest cod, elevii și părinții pot căuta notele obținute la examenele de la Evaluarea Națională 2024.

Rezultate Evaluarea Națională 2024 în București, dar și în țară. Când se afișează rezultatele finale pentru elevii de clasa a VIII-a

Rezultatele la Evaluare Națională 2024 sunt publicate, miercuri, 3 iulie, pe site-ul oficial al Ministerului Educației la secțiunea rezultate. Notele se pot verifica și la școlile în care s-a dat examenul.

Elevii din București și din țară pot verifica în debutul lunii viitoare rezultatele obținute înainte de contestații. În cazul în care nu sunt mulțumiți de notă, ei mai au o șansă, la recorectare. Ei trebuie să fie conștienți de faptul că există riscul ca nota finală să fie și mai mică.

Aproape o săptămână, între 4 și 9 iulie, sunt rezolvate contestațiile. Apoi, pe 9 iulie, miile de elevi care au contestat notat primesc verdictul: e ziua în care se afișează notele finale după soluționarea contestațiilor.

Rezultatele la Evaluare Națională 2024 sunt anonimizate

Așadar, recapitulăm: rezultatele la Evaluare Națională 2023 sunt afișate pe pagina dedicată de pe edu.ro și la școlile unde au susținut elevii examenele. Se întâmplă pe data de 3 iulie, până la ora 14.00.

Din 2020, pentru prima dată de la intrarea în vigoare a GDPR, numele și prenumele candidaților la examenele naționale (Evaluarea Națională și Bacalaureat) sunt publicate în format anonimizat.

Ce înseamnă asta? Ei bine, pe listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro nu vor mai apărea datele personale ale elevului. În schimb, listele vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Cum se face contestație la Evaluare Națională 2024. Ce se întâmplă cu elevii de clasa a VIII-a cu note sub 5 la evaluarea națională 2024

Dacă se află în ipostaza de a depune o contestație, elevii trebuie să știe că acestea pot fi depuse la centrele de examen pe 3 iulie. O pot face doar în intervalul orar 16:00 – 19:00. Tinerii mai pot contesta notele obținute și pe 4 iulie, dar în intervalul orar 8:00 – 12:00). Contestațiile pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.

O contestație presupune și câțiva pași tehnici. Astfel, elevii trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip. Aici trebuie să menționeze că au luat cunoștință de un fapt care, în unele cazuri, îi poate dezavantaja. Acela că nota pe care o vor primi după contestație poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Vorbind de elevi de clasa a VIII-a, minori, declarația-tip trebuie să fie semnată și de către părinți sau reprezentanții legali ai acestora.

Absolvenții de clasa a VIII-a cu pretenții, care îşi doresc pasul spre liceu, trebuie să obțină minim nota 5 la fiecare dintre probele de la Evaluarea Naţională 2024.

Întrebarea e ”Ce se întâmplă cu elevii de clasa a VIII-a cu note sub 5 la evaluarea națională 2024?” E important de spus că aceștia nu vor rămâne pe dinafară. Legea spune că învăţământul este obligatoriu în România pe durata a 10 clase.

Astfel, elevii cu note de sub 5 vor fi repartizaţi spre locurile disponibile la diferite şcoli profesionale. Prin această măsură luată în urmă cu câțiva ani, Ministerul Educației doreşte revitalizarea şcolilor profesionale, respectiv revitalizarea anumitor meserii.

Calendarul afișării rezultatelor la Evaluare Națională 2024. Notele afișate pentru limba română și matematică

Evaluarea Națională din 2024 se desfășoară între 25 și 28 iunie, potrivit calendarului apărut în Monitorul Oficial. Pe 3 iulie, până la ora 14.00, elevii pot afla ce notă au obținut la limba română și la matematică.

Dacă nu sunt mulțumiți de modul de corectare al lucrărilor, ei pot depune contestații: pe 3 iulie (orele 16 – 19) și pe 4 iulie 2024 (orele 08:00 – 12:00). După soluționarea contestațiilor, pe 9 iulie 2024 are loc afișarea rezultatelor finale.

Admiterea la liceu, calendar. Cum se face înscrierea, care sunt probele pentru liceu 2024

După examenele scrise de la Evaluarea Națională 2024, pentru elevi începe o altă etapă importantă, admiterea la liceu. Calendarul admiterii are câteva date cheie.

În primul rând, vorbim de zilele 11 – 12, 15 – 22 iulie 2024. Atunci, elevii își completează opțiunile în fișele de înscriere. Sunt ajutați de părinții acestora și asistați de diriginții claselor.

Tot între 11 – 12 iulie, dar și 15 – 19 iulie 2024, are loc introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere. În paralel, părinții și viitorii liceeni verifică corectitudinea datelor din fișa listată de calculator și corectarea eventualelor greșeli.

Alte date importante din calendarul admiterii la liceu 2024:

  • 22 iulie 2024: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București.
  • 22 iulie 2024: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată
  • 23 iulie 2024: Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională
  • 23 iulie 2024: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată

Cea mai importantă dată pentru absolvenții claselor a VIII-a este 24 iulie. Atunci are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal. Tinerilor li se comunică rezultatele.

În 2024, Ministerul Educației a anunțat un număr de 134.000 de locuri la liceu în clasa a IX-a. Este un număr identic cu cel de anul trecut. Și în acest an, media claselor gimnaziale nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu.

ADVERTISEMENT