News

Rezultate Evaluare Naţională 2022: Când se afişează notele. Anunţul edu.ro

Rezultate Evaluare Naţională 2022. Totul despre momentul în care se afişează notele. Anunţul edu.ro despre ce s-a întâmplat și mai ales ce au reușit să facă toți examinații
17.06.2022 | 06:38
Rezultate Evaluare Nationala 2022 Cand se afiseaza notele Anuntul eduro
Rezultate Evaluare Naţională 2022: Când se afişează notele anul acesta. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă rezultatele la Evaluare Naţională 2022. Când se afişează notele și ce anume a transmis site-ul oficial edu.ro aflați chiar în materialul următor, unul în care vă prezentăm tot ce trebuie să știți despre acest examen.

Rezultate Evaluare Naţională 2022: Când apar notele

Concret, după susținerea testelor, pe data de 23 iunie vor fi finalizate rezultatele examenelor, înainte de contestație. Potrivit calendarului, elevii claselor a VIII-a vor termina cursurile pe date de 3 iunie.

ADVERTISEMENT

Vor avea astfel mai mult timp să pună la punct ultimele detalii pentru examen. Absolvenții vor susține probele scrise după cum urmează:

  • 14 iunie 2022: Limba și literatura română — probă scrisă
  • 16 iunie 2022: Matematica — probă scrisă
  • 17 iunie 2022: Limba și literatura maternă — probă scrisă
ADVERTISEMENT

Atenție! Primele rezultate vor fi afișate în data de 23 iunie. Acestea vor apărea până la ora 14.00. Este bine de știut că toate contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 23 iunie și 24 iunie.

Vă readucem aminte că întreaga comunicare a rezultatelor obținute la examenul de evaluare națională se face anonimizat.

ADVERTISEMENT

Astfel că, elevii vor folosi codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primă, la prima probă susținută de aceștia

Edu.ro, anunţ despre afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională 2022

Site-ul oficial al Ministerului Educației a notat că nu mai puțin de 172.822 de elevi termină clasa a VIII-a în acest an școlar. Cu toții sunt automat înscriși la Evaluarea Națională. Cifra reiese din datele publicate de Ministerul Educației la simularea Evaluării Naționale, în luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie spus că pentru anul școlar următor sunt alocate 130.600 de locuri la clasa a IX-a (învățământ cu frecvență zi), la nivel național și 11.000 de locuri pentru clasa a IX-a, învățământ cu frecvență seral și frecvență redusă, potrivit Hotărârii de Guvern care aprobă cifrele de școlarizare pentru anul școlar 2022-2023. Alte 60 de mii de locuri sunt în învățământul profesional.

În privința examenului din 2022, elevii vor intra în sală de la ora 08.30, iar înainte vor fi nevoiţi să îşi lase genţile sau ghiozdanele într-o altă sală stabilită de comisia din centrul de examen.

Elevii nu au voie să aibă caiete, cărţi, manuale, culegeri sau dicţionare, ori ale documente care i-ar putea ajuta să rezolve subiectele. Totodată, ei nu au voie să aibă asupra lor telefoane mobile, căşti sau alte dispozitive eletronice cu conexiune la internet pe care le-ar putea folosi pentru a frauda examenul.

Interesant este că elevii au susţinut o serie de simulări în cursul lunii aprilie, iar principalul scop a fost acela de a-i familiariza pe copii cu atmosfera de examen, dar şi pentru a le evalua situaţia.

Nici atunci nu au fost afișate notele obținute, dar părinții au fost chemați la școală pentru a discuta cu profesorii responsabili întreaga situație a elevilor. A existat, așadar, mai bine de o lună la dispoziție pentru a repara, repeta și finaliza ultimele detalii.

Când se afișează rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022

Există și un calendar întreg pentru Evaluarea Națională. Astfel, după depunerea contestațiilor, din data de 24 iunie până în 29 iunie urmează soluționarea acestora.

Pe data de 30 iunie 2022 va avea loc afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

ADVERTISEMENT