News

Rezultate Evaluarea Națională 2020 Edu.ro. S-au afișat notele elevilor

22.06.2020 | 13:10
Rezultate Evaluarea Nationala 2020 Eduro Sau afisat notele elevilor
Un cadru didactic și-a pierdut locul de muncă fiindcă a refuzat să predea online. Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Rezultate Evaluarea Națională 2020 Edu.ro. Joi, 18 iunie, odată cu proba de la Limba și literatura maternă, examenul de Evaluare Națională din acest complicat an s-a încheiat oficial.

Update ora 13:07. Edu.ro a publicat notele la Evaluarea Națională 2020.

Vezi aici ce notă ai luat

Update ora 12:05. Rezulatele la Evaluarea Națională 2020 nu au fost încă publicate. Potrivit informațiilor de ultimă oră, elevii vor afla în curând pe edu.ro ce note au luat la Matematică și Limba Română.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de anii anteriori, în prezent elevii de clasa a VIII-a care au susținut examenul nu își vor mai vedea numele afișate public la rezultate nici pe site-ul edu.ro, nici pe listele de la școală.

La proba de miercuri, de la matematică, cei prezenți la Evaluarea Națională au primit un cod unic de care să se folosească pentru a-și afla rezultatele examenului.

ADVERTISEMENT

Cum își află elevii notele la Evaluarea Națională 2020

Decizia Ministerului Educației a fost luată pentru a respecta prevederile europene în materie de protecție a datelor personale, după ce mai mulți părinți nu și-au dat acordul, solicitat în scris după prima probă la Evaluarea Națională, pentru prelucrarea datelor copiilor lor.

Totodată, schimbarea vine și în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a se evita aglomerația de la școală în ziua în care sunt afișate rezultatele examenului de Evaluare Națională.

ADVERTISEMENT

Elevii înscriși la probele Evaluării Naționale din acest an vor afla rezultatele parțiale de la cele două probe ale Evaluării Naționale pe site-ul instituției pe 22 iunie, până la ora 14:00.

Tot în aceeași zi, elevii au posibilitatea de a depune contestații în cazul în care nu sunt mulțumiți de nota sau notele obținute la examen.

ADVERTISEMENT

Contestațiile se depun pe 22 iunie în intervalul orar 16:00 – 19:00, dar și a doua zi dimineața, 23 iunie, între orele 8:00 – 12:00.

Elevii, alături de părinții lor, trebui să știe că aceste contestații pot fi depuse/ transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie – tip în care menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota obținută după contestație poate fi mai mare sau mai mică.

De asemenea, candidații minori trebuie să completeze și o declarație – tip care trebuie semnată de părinții / reprezentanții legali ai acestora.

Codul unic va înlocui numele elevilor de la Evaluarea Națională 2020

Acum, când se vor prezenta la școală, la avizier, părinții și copiii vor găsi o listă cu notele și mediile obținute, numai că în loc de nume va figura acel cod primit de elevi după proba de matematică.

În mod similar vor fi afișate rezultatele și pe site-ul Ministerului Educației. Elevii se vor regăsi și se vor identifica singuri după acel cod primit la mijlocul săptămânii trecute.

Cei care și-au pierdut bilețelul cu codul unic personal nu trebuie să-și facă probleme. Școlile au evidența în catalogul Centrului de examen, în aplicația Evaluării Naționale acel cod, care îi va fi comunicat elevului, la nevoie.

Când se afişează rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2020

Afișarea rezultatelor finale de la Evaluarea Națională 2020 va avea loc după soluționarea contestațiilor. Acestea vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației pe data de 27 iunie, elevii aflând notele prin intermediul codului unic primit din partea autorităților.

În ceea ce-i privește pe elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus, aceștia urmează să susțină examenul de Evaluare Națională într-o sesiune specială. Acesta va avea loc în perioada 22 iunie – 4 iulie.

ADVERTISEMENT