News

Rezultate Evaluarea Națională 2020 Edu.ro Iaşi. Află ce notă ai luat

21.06.2020 | 17:00
Rezultate Evaluarea Nationala 2020 Eduro Iasi Afla ce nota ai luat
ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an, rezultatele de la Evaluarea Naţională 2020 au fost publicate pe site-ul oficial edu.ro, la fiecare instituție de învățământ în parte, dar şi pe site-ul FANATIK.RO.

Sunt câțiva pași pe care trebuie să-i îndeplinească un elev sau un părinte în căutarea rezultatului. Astfel, pentru toți cei din Iași, lucrurile sunt cât se poate de clare.

ADVERTISEMENT

Potrivit site-ului edu.ro, la Iaşi au fost obţinut 46 de medii de 10.

VEZI AICI CE NOTĂ AI LUAT LA EVALUAREA NAŢIONLĂ 2020 IAŞI

Rezultatele elevilor din Iași la Evaluarea Națională

Acolo îți va apărea o hartă cu fiecare județ din România. În acest moment, trebuie să selectezi județul din care faci parte, adică Iași, unde există trei categorii: lista candidaţilor din judeţul Iași ordonaţi alfabetic, lista candidaţilor din judeţul Iași ordonaţi după medie și lista şcolilor din judeţul Iași.

Astfel, îți poți căuta nota după cele trei criterii de mai sus sau după numele și prenumele tău. Vă readucem aminte că Evaluarea Națională s-a încheiat oficial joi, după ultima probă susținută elevii care au fost testați la Limba și Literatura Maternă.

ADVERTISEMENT

Mare atenție! Imediat după afișarea rezultatelor, începe perioada în care se pot face contestațiile, potrivit calendarului Evaluării Naționale 2020.

  • 22 iunie 2020 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor
  • 22 iunie 2020 (intervalul orar 16:00 – 20:00) și
  • 23 iunie (intervalul orar 8:00 – 12:00): Înregistrarea contestațiilor
  • 23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor 27 iunie 2020: Afișarea rezultatelor finale
ADVERTISEMENT

De remarcat că la Evaluarea Naţională s-au înscris 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti.

Ministerul Educaţiei a transmis că 6.7% dintre candidaţii înscrişi la Evaluarea Naţională nu s-au prezentat, 166 fiind în izolare şi 18 spitalizaţi sau carantinaţi. De asemenea, o elevă din Constanţa nu a putut susţine proba, având temperatura peste 37,3.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre o adolescentă care s-a prezentat la centrul de examen cu o branulă la mână, fiind sub tratament pentru enterocolită.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) acuză Ministerul Educaţiei şi Cercetării că blochează dreptul la educaţie, după ce eleva nu a putut susţine Evaluarea Naţionale deoarece avea febra peste 37,3 grade Celsius, fără a fi infectată cu Covid-19, ci din cauza unei infecţii la nivelul tractului digestiv.

AEC susţine că proba la limba şi literatura română putea fi susţinută de către elevă într-o sala separată pentru a fi eliminat orice risc.

 ”O elevă din Constanţa a fost singurul candidat de la Evaluarea Naţională care nu a trecut de triajul epidemiologic, având temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius. Eleva nu era infectată cu COVID-19, dar avea febră din cauza unei infecţii la nivelul tractului digestiv”, a transmis Asociaţia Elevilor din Constanţa printr-un comunicat de presă.

AEC precizează că eleva a vrut să susţină examenul, dar condiţiile impuse de autorităţi au făcut imposibil acest lucru.

“Fără a ţine cont de decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi recomandarea Avocatul Poporului prin care condiţia unei temperaturi maxime să fie eliminată, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a blocat încă o dată dreptul la educaţie. Unde raţiunea legii încetează, încetează şi aplicarea ei.

Proba scrisă la limba şi literatura română putea fi susţinută de către elevă într-o sală separată, pentru a fi eliminat orice risc posibil, dar accesul la examen a fost interzis prin impunerea unor condiţii ce nu au la bază vreo certitudine medicală”, a mai precizat AEC.

Elevii constănţeni susţin că este momentul realizării unei reforme reale în domeniul educaţiei. “Necesitatea susţinerii examenelor naţionale este incontestabilă, din lipsa unui sistem de notare unitar, pentru a se ţine cont de principiul egalităţii de şanse şi pentru ca admiterea în ciclul liceal şi trecerea în sistemul universitar să nu fie una inechitabilă.

Acum, mai mult ca niciodată, este momentul în care putem vorbi de o reformă reală a educaţiei, pentru că am văzut gravitatea problemelor. Un sistem educaţional care, pe lângă elevii cu capacităţi academice, să livreze cetăţeni corecţi, responsabili şi bine informaţi.

După o perioadă de criză în care sute de mii de elevii nu au beneficiat de dreptul la educaţie, examenul final susţinut de către autorităţi a fost picat”, a mai transmis Asociaţia Elevilor din Constanţa.

ADVERTISEMENT