News

Rezultate Evaluarea Națională 2021 Edu.ro. Bucureşti, doar 13 medii de 10

Rezultate Evaluarea Națională 2021 Edu.ro. Bucureşti
29.06.2021 | 10:15
Rezultate Evaluarea Nationala 2021 Eduro Bucuresti doar 13 medii de 10
Note mărite cu mai bine de 3 puncte și jumătate după contestații, la Evaluarea Națională. Explicațiile lui Sorin Cîmpeanu Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu
ADVERTISEMENT

Examenul de Evaluare Națională s-a desfășurat în perioada 22 -25 iunie. Rezultatele vor fi afișate marți, 29 iunie, pe edu.ro. FANATIK va posta, în timp real, rezultatele pe Bucureşti la Evaluarea Naţională.

Până la ora 14:00, absolvenții claselor a VIII-a vor afla ce note au obținut. Ulterior, vor putea să depună contestațiile.

ADVERTISEMENT

Rezultate Evaluarea Națională 2021 Edu.ro. Bucureşti

Vezi aici ce note au obținut elevii bucureșteni. 

În Capitală, doar 13 elevi au obținut media 10. 204 dintre absolvenții înscriși nu s-au prezentat la examen. 1443 dintre candidații au obținut medii sub 5, iar doi dintre aceștia au avut media 1.

În data de 29 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și pe 30 iunie, între orele 08:00 -12:00 elevii pot depune contestațiile. Acestea pot fi transmise și electronic. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, ale examenului de Evaluare Națională vor fi afișate la data de 4 iulie.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, pentru prima dată în ultimii ani, examenul a fost organizat spre finalul lunii. Totodată, numărul elevilor înscrisi a fost mai mic decât în anii precedenți.

Ministrul Educației a explicat că acest lucru s-a întâmplat pentru că este prima generație de absolvenți de clasa a VIII-a care a început școala cu clasa pregătitoare. Astfel, generația a fost cumva împărțită în urmă cu opt ani.

ADVERTISEMENT

Câți elevi s-au înscris la examenul de Evaluare Națională

În plus, numărul elevilor care nu au intrat în examen este mai mare decât în anii trecuți. Sorin Cîmpeanu a explicat că 16.500 nu au avut situația încheiată sau sunt în stare de corigență. Numărul este mai mare decât cel al tuturor corigenților, din toate clasele la un loc, din anii trecuți.

Aproximativ 90% dintre elevi s-au prezentat la prima probă a examenului. Dintre cei  147.650 de elevi, doar 131.177 au fost prezenți la proba de limba și literatura română.

ADVERTISEMENT

Restul nu s-au putut prezenta pentru că nu au avut situațiile școlare încheiate. Acest lucru a fost catalogat drept îngrijorător de ministrul Educației. Mai mult, doar 26 de copii sunt din promoția anterioară.

În Capitală, la prima probă a Evaluării Naționale au absentat 190 de elevi, dintre cei 12.006 absolvenți ai clasei a VIII-a înscriși. Un elev a fost eliminat din examen pentru că s-a constatat că avea telefonul mobil asupra sa.

Sorin Cîmpeanu, optimist cu privire la șansele de promovabilitate

Ministrul Educației a precizat că este optimist cu privire la șansele de promovabilitate ale elevilor. Acesta a precizat că rezultatele obținute la simulare au fost unele bune.

Atunci, peste 65,6% dintre elevi au reușit să promoveze. Anii trecuți, chiar fără ca sistemul de învățământ să fie afectat de pandemie, procentul se situa undeva în jur de 40%.

Totuși, Sorin Cîmpeanu a menționat că rezultatele pot fi influențate de modul în care procesul educațional s-a desfășurat în acest an atitpic. El a precizat că s-a încercat sprijinirea elevilor prin diverse căi: s-a acordat un timp suplimentar pentru compeletarea datelor sau au fost lăsați să sublinieze pe subiecte și să facă constricții geometrice, la matematică. Mai mult, demnitarul a amintit că programa acestui examen a fost adaptată realității acestui an școlar și au fost publicate teste de antrenament.

Sesiune specială a Evaluării Naționale

În acest an este organizată și o sesiune specială a examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții afectați de Covid-19. Potrivit ordinului de ministru, se pot înscrie elevi care nu au putut s-o facă la prima sesiune din cauza unor motive medicale. Acestea trebuie dovedite prin documente medicale.

Calendarul sesiunii speciale:

  • 28 iunie – 2 iulie 2021 – Înscrierea candidaților
  • 5 iulie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă
  • 6 iulie 2021 – Matematica – probă scrisă
  • 7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 9 iulie 2021 – ora 12.00 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 9 iulie 2021 – orele 14.00 – 20.00 – Depunerea contestațiilor
  • 10-11 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor
  • 12 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale, după ora 12.00
ADVERTISEMENT