News

Rezultate Evaluarea Națională 2021 Edu.ro. Constanța

Rezultate Evaluarea Națională, Constanța. Absolvenții claselor a VIII-a vor afla, pe 29 iunie, notele obținute la sesiunea din 2021.
29.06.2021 | 10:13
Rezultate Evaluarea Nationala 2021 Eduro Constanta
ADVERTISEMENT

Pe data de 29 iunie, până la ora 14:00, elevii din Constanța care au susținut Evaluarea Națională 2021 vor afla ce rezultate au obținut la cele două probe scrise susținute.

Ca de obicei, Ministerul Educației publică notele pe site-ul oficial: edu.ro. De asemenea, pe FANATIK ești la curent cu toate informațiile în timp real.

ADVERTISEMENT

Rezultatele elevilor din Constanța la Evaluarea Națională 2021

Vezi aici ce note au obținut elevii din Constanța.

Doar patru dintre candidații constănțeni au obținut media 10. 161 dintre absolvenții înscriși nu s-au prezentat la examen, iar 1157 au obținut medii sub 5. Patru dintre aceștia au avut media 1.

La fel ca în anul precedent, rezultatele la Evaluare Națională sunt publicate în format anonimizat. Asta înseamnă că pe pagina online dedicată rezultatelor de la Evaluare Națională 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile.

ADVERTISEMENT

Încă din prima zi de examen, la proba scrisă de limba română, elevii au intrat în posesia unui cod unic pe care îl vor putea accesa intrând pe site-ul Ministerului Educației.

Măsura codului unic a fost luată în urmă cu un an, în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a se evita aglomerația de la școală în ziua în care sunt afișate rezultatele examenului de Evaluare Națională.

ADVERTISEMENT

Rezultatele provizorii ale Evaluării Naționale 2021 se vor afișa pe 29 iunie, până la ora 14.00, potrivit calendarului întocmit de Ministerul Educației.

În aceeași zi începe și depunerea contestațiilor, care va continua și pe 30 iunie. După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2021 vor fi afișate pe 4 iulie.

ADVERTISEMENT

În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, ”nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

”Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial”, a spus Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Evaluarea Națională 2021, desfășurată cu reguli speciale

Și în acest an, absolvenții învățământului gimnazial care au fost în izolare/carantină sau care din alte motive, justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a pot susţine probele examenului în etapa specială.

Dacă aceştia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfăşurate în perioada 22-25 iunie 2021.

Etapa specială a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a (EN VIII 2021) este programată în perioada 5 – 12 iulie, fiind precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie). Primele rezultate ale etapei speciale sunt aşteptate în 9 iulie, iar după contestaţii, rezultatele definitive sunt programate în 12 iulie.

Și în acest an, examenul de Evaluare Națională s-a desfășurat în condiții speciale, dat fiind faptul că încă ne aflăm în pandemie.

Au rămas în vigoare purtarea măștii, dezinfectarea zonelor și a spațiilor, precum și realizarea de circuite bine delimitate în unitățile de învățământ. Singura măsura diferită față de anul trecut a fost eliminarea verificării temperaturii elevilor înainte de intrarea în sala de examen.

În acest an, peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi pentru a susţine Evaluarea Naţională. Din acest total, 12.006 de elevi sunt în municipiul Bucureşti. Probele scrise la limba română, matematica și limba maternă s-au desfășurat în 3.850 de centre.

ADVERTISEMENT