News

Rezultate Evaluarea Națională 2021 Edu.ro. Iaşi. Câți elevi au obținut nota maximă în județ

Elevii din Iași pot afla rezultatele la Evaluarea Națională accesând secțiunea dedicată județului pe pagina Ministerului Educației.
29.06.2021 | 10:17
Rezultate Evaluarea Nationala 2021 Eduro Iasi Cati elevi au obtinut nota maxima in judet
Rezultate Evaluarea Națională 2021 Edu.ro. Iaşi Foto: hepta.ro, Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
29-06-2021
07:17

Câți elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2021 în Iași

În județul Iași au fost înregistrate șapte medii de 10 la Evaluarea Națională din 2021.

De asemenea, 1165 de elevi au obținut note mai mici de 5.

Alți 440  elevi nu s-au prezentat la examenul de clasa a VIII-a. 

29-06-2021
07:05

Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională 2021 în județul Iași

Edu.ro tocmai ce a publicat rezultatele la Evaluarea Națională 2021 în județul Iași.

Lista candidaților din județul Iași, ordonați după cod, este disponibilă aici.

Lista candidaților din județ, în funcție de media obținută, poate fi consultată aici.

Notele obținute de absolvenții ciclului primar la Evaluarea Națională din acest an sunt accesibile părinților și candidaților accesând pagina dedicată de pe site-ul Ministerului Educației.

Rezultate Evaluarea Națională 2021 Edu.ro. Iaşi

Pe edu.ro va fi publicată centralizarea datelor sub forma unei hărți interactive.  Pentru a afla rezultatele din județul Iași este suficient să accesați harta județului.  În ecranul următor apare lista candidaţilor din judeţul Iași, ordonaţi după medie.

ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an site-ul are integrat și un motor de căutare, astfel încât să nu fie nevoie ca elevii sau părinții să parcurgă întreaga listă până găsesc nota obținută.

Rezultatele Evaluării Naționale nu vor fi afișate nominal

De reținut este faptul că notele nu sunt afișate nominal, numele candidaților fiind înlocuite de un cod numeric înmânat elevilor la prima probă a Evaluării Naționale, elevii trebuind să semneze că au primit respectivul cod.

ADVERTISEMENT

Lucrările vor fi corectate în alte județe, în 92 de centre de corectare, iar primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14.00 (în centrele de examen), potrivit calendarului întocmit de Ministerul Educației.

În aceeași zi începe și depunerea contestațiilor, care va continua și pe 30 iunie. După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2021 vor fi afișate pe 4 iulie.

ADVERTISEMENT

Nota obținută după contestație este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată la evaluarea inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Procedura pentru corectarea lucrărilor, depunerea contestațiilor și modificarea notei

Contestațiile la Evaluarea Națională 2021 pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

ADVERTISEMENT

Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Evaluarea inițială a lucrărilor

În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, notele obținute se trec pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanța cu borderourile individuale, și se semnează de aceștia.

Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei. Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, și semnează, nota fiind înregistrată în catalogul evaluării naționale.

În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei.

După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale.

Media rezultată reprezintă nota finală care se trece pe lucrare și este înregistrată în catalogul evaluării naționale. Sub nota finală semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei. Numărul pachetului și numărul de ordine al lucrărilor care necesită o nouă evaluare sunt consemnate într-un proces – verbal, semnat de cei amintiți anterior.

Soluționarea contestațiilor

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o nouă comisie de contestații formată din doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații.

Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat.

Nota obținută în etapa de soluționare a contestaților este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Comunicarea rezultatelor se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul Ministerului Educației, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

ADVERTISEMENT