News

Rezultate Evaluarea Națională 2024. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2024 în urma notelor obținute

Rezultate Evaluarea Națională 2024. Ministerul Educației a anunțat care este, de fapt, ora la care se publică notele, pe 3 iulie.
02.07.2024 | 18:00
Rezultate Evaluarea Nationala 2024 La ce ora se afiseaza de fapt notele pe 3 iulie Admitere liceu 2024 in urma notelor obtinute
Rezultate Evaluarea Națională 2024, ora la care se afițează notele. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rezultate Evaluarea Națională 2024. Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat care este, de fapt, ora la care se publică notele. Data este deja cunoscută: 3 iulie.

Când se afișează notele la Evaluarea Națională 2024. Rezultatele după probele de română și matematică din cadrul examenului

Pentru peste 170.000 de absolvenți de clasa a VIII-a din România, finalul lunii iunie a adus un prim hop în ”cariera” educațională. Tinerii au susținut probele scrise la Evaluarea Națională 2024.

ADVERTISEMENT

Pe 25 iunie au susținut examenul la limba română, pe 27 iunie a fost matematica, în timp ce elevii aparținând minorităților naționale au susținut, pe 28 iunie, proba scrisă la limba maternă.

După emoțiile examenului, urmează, la începutul lunii iulie, cele ale aflării notelor. Conform calendarului oficial prezentat de Ministerul Educației, rezultatele preliminare sunt publicate miercuri, 3 iulie, până la ora 14.00.

ADVERTISEMENT

Cum se depun contestațiile pentru Evaluarea Națională 2024

Zilele de 3 și 4 iulie sunt importante și pentru elevii de clasa a VIII-a care nu sunt mulțumiți de nota primită. Ei au șansa de a depune contestații în următoarele intervale orare: miercuri 3 iulie: orele 16 – 19 și joi 4 iulie: orele 08:00 – 12:00.

Tinerii trebuie să fie la curent cu regulamentul în privința depunerii unei contestații. Astfel, cei nemulțumiți de notă, care vor o recorectare, trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip.

ADVERTISEMENT

În acest act se menționează faptul că au luat cunoștință de faptul că nota pe care o vor primi după contestație poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Întrucât vorbim de candidați minori, declarația-tip trebuie să fie semnată și de către părinți.

Contestațiile se pot depune la centrul de examen sau pot fi transmise online, la o adresă care a fost comunicată candidaților. ”Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori”, a anunțat Ministerul Educaţiei.

ADVERTISEMENT

Când are loc repartiția computerizată la liceu 2024. Rezultate finale după examenele evaluării naționale 2024

În 2024, rezultatele finale de la examenul de Evaluare Națională sunt publicate pe site-ul evaluare.edu.ro. Cum s-a întâmplat și în anii trecuți, notele elevilor sunt publicate în format anonimizat. Notele finale vor fi publicate pe data de 9 iulie. Anterior, între 4 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile.

De marți, 11 iulie 2024, absolvenții de clasa a VIII-a intră în focul repartizării la liceu. Viitorii liceeni au ca termene 11 – 12 și 15 – 22 iulie pentru a-și completa opțiunile în fisele de înscriere.

Tinerii sunt ajutați de părinți și asistați de diriginții claselor a VIII-a. Mare atenție! Orice opțiune completată greșit poate conduce la o repartizare pe care nu ați dorit-o.

La finalul lui iulie, mai exact pe data de 24, are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023 – 2024.

Care este topul național al liceelor în funcție de medie. Ce se întâmplă, de fapt, după evaluarea națională 2024

Anul trecut, la mijlocul lunii iulie, rezultatele la repartizarea computerizată pentru admiterea la licee 2023 au fost publicate pe site-ul edu.ro. La acea vreme, în funcție de note și preferințe, Ministerul Educației a prezentat un top al celor mai bune licee din România.

Ierarhia era condusă de Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti. Aici, ultima medie de admitere era una impresionantă: 9,7. De notat că primele patru poziţii ale topului erau ocupate de licee din Capitală. În acest top se mai pot observa și licee din Cluj, Constanța sau Timișoara.

Iată un top 15 al liceelor din țară în funcție de medie:

 1. Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu Bucureşti – 9.7
 2. Colegiul Naţional Sfântul Sava Bucureşti – 9.67
 3. Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr Bucureşti – 9.65
 4. Colegiul Naţional Spiru Haret Bucureşti – 9.52
 5. Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca – 9.5
 6. Colegiul Naţional Mihai Viteazul Bucureşti – 9.5
 7. Colegiul Naşional Mircea cel Bătrân Constanţa – 9.47
 8. Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc Bucureşti – 9.47
 9. Liceul Teoretic Avram Inacu Cluj-Napoca – 9.45
 10. Colegiul Naţional Gheorghe Şincai Bucureşti – 9.42
 11. Colegiul Naţional Grigore Moisil Bucureşti – 9.37
 12. Colegiul Naţional Matei Basarab Bucureşti – 9.37
 13. Liceul Teoretic Grigore Moisil Timişoara – 9.37
 14. Colegiul Naţional Iaşi – 9.35
 15. 15. Colegiul Naţional Cantemir Vodă Bucureşti – 9.35

Finalul examenului de Evaluare Națională este unul cel puțin la fel de important precum probele scrise. După aflarea notelor, elevii, supervizați îndeaproape de părinții lor, vor alege cu mare atenție liceul spre care vor să se îndrepte. Oferta la nivel național este una foarte stufoasă, însă locurile la cele mai bune unități de învățământ sunt limitate.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! Schimbări majore de PLAN
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! Schimbări majore de PLAN
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Subprefectul de Călărași, în imagini greu de privit. Deputatul social democrat a demisionat....
Subprefectul de Călărași, în imagini greu de privit. Deputatul social democrat a demisionat. Update
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a...
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a dat în judecată