News

Sute de persoane au primit rezultate fals negative după testarea de Covid-19, în Australia. Cum au aflat de greșeală

O eroare majoră s-a produs într-un laborator din Australia. Sute de oameni din Sydney au primit rezultate fals negative după ce s-au testat de coronavirus.
28.12.2021 | 16:19
Sute de persoane au primit rezultate fals negative dupa testarea de Covid19 in Australia Cum au aflat de greseala
ADVERTISEMENT

Sute de persoane din Australia, Sydney, au fost informate că nu au coronavirus, după ce s-au testat de Covid, când de fapt situația a fost alta: au fost depistate pozitiv.

Reprezentanții laboratorulului care au efectuat testele au explicat că este vorba într-un astfel de caz de ”erori de prelucrare a datelor” și și-au prezentat scuze, scrie BBC.

ADVERTISEMENT

Peste 800 de australieni au fost afectați de greșeala laboratorului

Concret, este vorba despre laboratorul SydPath din Sydney, iar eroarea produsă ar fi afectat în jur de 886 de australieni. SydPath dă vina și pe volumul mare de muncă.

Mai exact, la începutul acestei săptămâni, a treia zi de Crăciun, 400 de oameni au fost înștiințați că au primit rezultat negativ de Covid-19, în urma testării.

ADVERTISEMENT

A doua zi, marți, 28 decembrie, toate cele 400 de persoane au aflat contrariul: că, de fapt, au coronavirus. La câteva ore, totul a luat amploare după ce s-a mai anunțat că alți 486 de indivizi au fost confirmați tot pozitiv.

”Din nefericire, a fost comisă o simplă eroare de procesare a datelor care a dus la publicarea unor rezultate greșite alte testelor”, a mai precizat SydPath.

ADVERTISEMENT

Odată cu dezvăluirea situației, mulți dintre cei implicați au început să-și facă griji pentru membrii familiilor lor.

”Asta mă sperie și mă îngrijorează. Dacă nepoata și nepotul meu sunt pozitivi, eu sunt de vină, pentru că i-am infectat”, a declarat unul dintre bolnavii de Covid.

ADVERTISEMENT

Odată cu sărbătorile de iarnă, în New South Wales centrele de testare s-au confruntat cu un număr mare de solicitări de testare. Drept urmare, au apărut și nemulțumirile.

Mai mulți oameni au început să se plângă de timpul de stat la coadă, iar alții s-au revoltat pentru că au fost refuzați pe motiv că testările se fac la capacitate maximă.

De asemenea, Guvernul din Australia a reintrodus noi restricții împotriva coronavirusului, după ce la începutul lunii decembrie a anulat o parte dintre ele.

Câți români s-au testat de Covid în ultimele 24 de ore

În România, în ultimele 24 de ore, s-au testat de coronavirus cu teste RT-PCR 14.954 români, iar cu teste anti-gen 32.331 români.

”11.019.436 teste RT-PCR și 5.950.224 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.954 de teste RT-PCR (5.845 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.109 la cerere) și 32.331 de teste rapide antigenice”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

ADVERTISEMENT