News

Rezultate FINALE Alegeri Europarlamentare. Cum s-a votat în cele 6 sectoare din București. Date oficiale BEC

27.05.2019 | 11:21
Rezultate FINALE Alegeri Europarlamentare Cum sa votat in cele 6 sectoare din Bucuresti Date oficiale BEC

Duminică, 26 mai, românii de pretutindeni s-au prezentat în număr extrem de mare la votul pentru alegerile europarlamentare. Pe lângă cei 32 de politicieni care vor reprezenta țara noastră în cadrul Parlamentului European de la Bruxelles, cetățenii și-au exprimat masiv punctul de vedere, în privința referendumului pe teme de Justiție.

Cifrele oficiale. Cum au votat bucureștenii la alegerile europarlamentare

Votul s-a încheiat, astfel că toată lumea așteaptă acum anunțul oficial referitor la rezultatele finale. Încă de la primele ore ale dimineții, imediat ce secțiile din întreaga Europă au fost închise, specialiștii Biroului Electoral Central au inițiat procedura de  numărare a tuturor voturilor exprimate de români.

Între timp, specialiștii au comunicat cifrele privind situația voturilor la nivelul celor șase sectoare ale Capitalei României. Conform graficului pus la dispoziție de BEC, cele mai multe dintre voturile românilor din Capitală au mers către Alianța 2020, formată din USR și PLUS. Aceasta a obținut un procent de 40,63% din voturile exprimate la nivelul Bucureștiului, cele mai multe venind din sectorul cu numărul 6.

Cu cine au votat bucureștenii. Situația pentru fiecare sector în parte
Cu cine au votat bucureștenii. Situația pentru fiecare sector în parte

PSD, peste PNL la numărul de voturi din Capitală

În ceea ce privește Partidul Social Democrat, formațiune politică aflată la guvernare, acesta nu a înregistrat un scor tocmai bun, raportat la București. Mai concret, au reușit să convingă un procent de doar 16,68% din totalul alegătorilor Capitalei, cele mai multe voturi fiind din sectorul 5, adică 19,42%.

Cu toate acestea, PSD a reușit să înregistreze la nivelul Bucureștiului cifre mult mai bune decât cele ale Partidului Național Liberal.  Vorbim despre un procent de doar 15,76% din totalul voturilor exprimate în Capitală, cele mai multe fiind din sectorul 5, anume 16,76%.
Clasamentul continuă cu Partidul Mișcarea Populară, formațiune politică aflată sub conducerea lui Traian Băsescu, care a obținut un procent de 8,75% din voturi, în ceea ce privește Capitala țării noastre. Totodată, Pro România, partid condus de fostul premier Victor Ponta, a înregistrat în București un procent de 6,87% din totalul voturilor, conform graficului transmis de BEC.