News

Rezultate FINALE Alegeri Europene 2019. Cum s-a votat în cele 41 de județe. Cifre oficiale BEC. Teleormanul a rămas al PSD-ului!

27.05.2019 | 11:18
Rezultate FINALE Alegeri Europene 2019 Cum sa votat in cele 41 de judete Cifre oficiale BEC Teleormanul a ramas al PSDului

Biroul Electoral Central a publicat recent rezultatele finale la alegerile europarlamentare 2019 în cele 41 de județe din România! Astfel, fiecare votant poate vedea exact ce cifre au fost înregistrate în județul său la alegerile europarlamentare! Totodată, se poate vedea cu ochiul liber care județe au rămas fidele PSD și care au trecut la PNL sau USR PLUS!

Așa arată rezultatele finale la alegerile Europene pe județe

Din graficul de mai jos, se poate observa că județul Teleorman, unde s-a născut Liviu Dragnea, a rămas fidel PSD-ului și liderului său. 47,53% a obținut PSD în Teleorman, pe când PNL-ul a obținut un scor de 26,67%! Sibiul lui Klaus Iohannis însă a votat cu PNL! Liberalii au obinut un scor zdrobitor de 48,30%, pe când PSD-ul a scos un scor de doar 11,03%.

La Suceava, PNL a înregistrat un scor de 33, 78%, pe când PSD-ul a obținut 25,92%. În județul Olt însă, PSD-ul a obținut 44,57% din voturile populației, pe cnd PNL-ul a obținut 25,11%. Social-democrații i-au bătut pe liberali și în județul Botoșani. unde au obținut 33,04%, pe când PNL a obținut 29,55%. La Buzău, PSD a obținut 33,46%, pe când PNL a obținut 21,92%.

Teleormanul rămâne al PSD, Sibiul al PNL și Clujul devine fan USR PLUS

În județul Dolj, tot PSD-ul a obținut rezultate mai bune, 40,83%, pe cțnd PNL-ul a obținut 22,83%. Mehedinți este tot un județ roșu, unde PSD a obținut un scor de 43,07%, iar PNL a scos un scor de 23,19%. Județul Timiș a votat cu USR PLUS. Oamenii lui Cioloș au obținut un scor de 32,34%, PSD -13,68%, iar PNL – 28,19%. USR PLUS a obșinut 30,18% și în Brașov, unde PSD a fost votat de 15,77%, iar PNL de 28,69% dintre alegători.

Rezultate finale europarlamentare pe judete
Rezultate finale europarlamentare pe judete

Rezultate finale europarlamentare pe judete

Acesta este scorul obținut de partidele din România la alegerile europarlamentare 2019

1. PNL: 27,81%
2. PSD: 23,47%
3. USR-PLUS: 22,79%
4. ProRomânia: 6,61%
5. PMP: 5,94%
6. UDMR: 5,48%
7. ALDE: 4,28%

Europarlamentarele din 2019 vor intra în istorie cu o prezență la vot record de aproape 50%! Sociologii spun că numărul mare de votani se datorează referendului pentru justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis. De altfel, președintele României le-a mulțumit românilor pentru că au ieșit la vot, dar nu a ratat ocazia de a critica în termeni duri PSD-ul și de a cere demisia Givernului PSD-ALDE!

“Participarea e senzaţională. Vă mulţumesc. Aţi dat un vot clar, un vot ferm,  un vot care nu paote fi ignorat de niciun polician din România. Referendumul a treut cu brio. Aţi votat clar şi ferm pentru o politică corectă, justiţie dreaptă şi independentă, o bună guvernare pentru români şi România. Am avut sprijin din partea unor partide politice în felul în care am reuşit să mobilizăm alegătorii. Menţionez sprijinul PNL, am avut un sprijin consistent şi din partea USR-Plus, le mulţumesc.

Din păcate, lucrurile nu au mers bine la votul din Diaspora. Le mulţumesc românilor care au avut răbdare, unii foarte multă răbdare. Cu toţii am votat pentru o Românie europeană. Nu pot să nu observ a doua oară că PSD şi-a bătut joc de români, mai ales de cei din Diaspora. Ruşine PSD!

La europarlamentare, rezultatele reflectă voinţa electoratului. PNL a luat un rezultat foarte bun, USR un rezultat foarte bun. PSD a obţinut un rezultat pe măsura realizărilor din 2 ani de guvernare. Este o cădere imensă. Nimic au făcut, nimic au primit. Asta arată cum văd românii această guvernare PSD eşuată.

Acest accident al democraţiei care este guvernarea PSD trebuie să dispară în urma acestui rezultat. Guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel. Închei pe o notă optimistă. Mulţumesc că aţi votat”, a spus Iohannis, la scurt timp după încheierea alegerilor.