ADVERTISEMENT
News

Rezultate finale alegeri locale 2020. BEC cere rezolvarea situațiilor pe sectoare până duminică, la ora 15

Autor: Adrian Baciu | 04.10.2020 | 10:16
Rezultate finale alegeri locale 2020. BEC cere rezolvarea situațiilor pe sectoare până duminică, la ora 15
Rezultate finale alegeri locale 2020. BEC cere rezolvarea situațiilor pe sectoare până duminică, la ora 15. Sursa foto: hepta.ro

Rezultate finale alegeri locale 2020. La o săptămână distanță de la scrutinul local organizat în România, situația în două sectoare din Capitală încă este neclară, iar deznodământul oficial întârzie să apară.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Biroul Electoral Central (BEC) a dat un ultimatum Biroului Electoral București să prezinte, duminică, situațiile finale de la Sectorul 1 și Sectorul 5. Termenul limită este la ora 15:00.

Atenționarea de la BEC vine în condițiile au trecut deja șapte zile de la alegerile din 27 septembrie. Cei de la BEC își doresc așadar să se termine discuțiile și să aibă un rezultat final, anunță Antena 3.

ADVERTISEMENT

Rezultate finale alegeri locale 2020. BEC vrea situația finală de la sectoare

După ce inițial Biroul Electoral Central era așteptat să pună capăt suspansului de la Sectoarele cu probleme din Capitală, vineri, decizia a fost amânată pentru sâmbătă. Nici sâmbătă nu au venit rezultatele, iar BEC a pus piciorul în prag.

Astfel, Biroul Electoral Central a dat un ultimatum Biroului Electoral București să rezolve duminică situațiile de la Sectorul 1 și Sectorul 5, unde planează acuzații reciproce de fraudă electorală.

ADVERTISEMENT

La Sectorul 1, în primă fază, după exit-poll și numărarea parțială, Clotilde Armand de la alianța PNL/USR-PLUS a ieșit învingătoare, dar au existat plângeri potrivit unor fraude electorale.

Rivalul lui Armand la primărie, candidatul PSD, primarul în funcţie Dan Tudorache, doreşte reluarea alegerilor la Sectorul 1. Acesta a afirmat că sacii cu voturi nu trebuiau scoşi din singura cameră monitorizată video şi din acest motiv crede că este vorba de fraudarea alegerilor.

ADVERTISEMENT

Probleme și la Sectorul 5

La Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone ar fi câștigat mandatul în fața actualului primar, Daniel Florea, dar și aici lucrurile nu sunt clare.

Ulterio, după afișarea rezultatului parțial, BEM (Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti) a precizat într-un comunicat că a admis cererea de renumărare a voturilor din Sectorul 5 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Răspunsul vine după ce Ion Valentin Voicu (ALDE) și candidatul PNL, Cristian Băcanu, au cerut renumărarea voturilor, spunând că au fost înregistrate fraude.

Conform datelor furnizate de BEC, Cristian Popescu Piedone (Partidul Puterii Umaniste) a câștigat postul de primar în Sectorul 5. El a fost urmat de Cristian Băcanu și de primarul actual, Daniel Florea (PSD).

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește, primarul în funcție al Sectorului 5, Daniel Florea, care teoretic a pierdut alegerile din 27 septembrie, spune că a câștigat alegerile ”la o diferență semnificativă de voturi” și că este necesară renumărarea voturilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!