News

Rezultate finale Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă. Vezi notele!

05.09.2018 | 11:04

Ultima șansă pentru promovarea examenului maturității! Peste 45 de mii de absolvenți de liceu așteaptă cu sufletul la gură rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă 2018! Fie că au picat în prima sesiune, fie că nici măcar nu au susținut examenul, din diferite motive, aceasta este ultima șansă de anul acesta pentru finalizarea liceului cu examenul de Bacalaureat, vital pentru înscrierea la o facultate.

Așadar, cine vrea să devină intelectual, pe data de 6 septembrie, când vor fi afișate rezultatele finale, după contestații, trebuie să apară pe lista celor care au promovat examenul maturității!

Elevii așteaptă cu nerăbdare rezultatele finale obținute la Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă

Faptul că s-a depus o contestație, nu înseamnă că nota pentru care s-a făcut contestația va crește. Nimeni nu garantează nici măcar faptul că aceasta va rămâne la fel ca înaintea contestației. Mulți elevi au avut surpriza neplăcută ca după contestație, nota finală să scadă!  

Așadar, contestațiile se pot transforma ușor într-o sabie cu două tăișuri, iar emoțiile absolvenților de liceu parcă se dublează! FANATIK.RO va publica pe data de 6 septembrie 2018 rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2018! Rămâi pe FANATIK.RO pentru a vedea dacă ai promovat examenul maturității!

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Peste 45.000 de absolveţi de clasa a XII-a așteaptă cu sufletul la gură rezultatele finale de la Bacalaureat 2018 sesiunea de toamnă. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidați sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidați provin din promoţiile anterioare.

Care a fost structura sesiunii de toamnă

Vă reamintim structura sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2018. S-a dat ”scris” la limba și literatura română (20 august), limba și literatura maternă (21 august), proba obligatorie de profil (22 august, Matematică pentru absolvenții secțiilor de Real și Istorie pentru cei de la Uman), proba la alegere a profilului și specializării(23 august, „realiștii” au ales între Biologie, Chimie, Fizică sau Informatică, în timp ce ”umaniștii” au optat între Geografie și Ştiinţe Socio-Umane). Apoi au urmat probele orale, pe 24 și 27 august, respectiv evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, apoi pe data de pe 28 august a avut loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 29–30 august evaluarea competențelor digitale, iar pe 30–31 august evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

În sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017 – 2018 şi au susţinut probele examenului de bac este de 74,7%. Rata generală de promovare, incluzând şi absolvenţii din promoţiile anterioare, este de 69,7%, iar 132 de elevi au obținut, anul acesta, media 10 la examenul maturității, după soluționarea contestațiilor.

Toate subiectele cu care s-au confruntat tinerii absolvenți de liceu la examenul din toamnă al maturității, dar și baremul de corectare, le găsiți pe site-ul oficial al Ministerului Educație, Cercetării, Tineretului și Sportului: subiecte.edu.ro.

 

 

Tags: